Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

WORKSHOP!.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "WORKSHOP!."— Utskrift av presentasjonen:

1 WORKSHOP!

2 DISKUTER OG SKRIV NED 3 FORSLAG:
HVORDAN KAN JEG BIDRA TIL EN MER LIKESTILT VERDEN? (10 MIN) LEVER FORSLAGENE TIL OSS

3 FORSLAG: Bryte normer, for eksempel ved blanda fotballag
Ikke dømme etter stereotypier/jobbe mot stereotypier Gi fattige land hjelp og kunnskap om økonomi Støtte organisasjoner, for eksempel Hei Verdens utdanningsprosjekter Jobbe for utdanning for alle Jobbe for like rettigheter på skolen Like mange kvinnelige sjefer som mannlige Like rettigheter på jobb Behandle alle likt Politisk aktivisme Solidaritetsaksjoner på egen skole og få med andre skoler Gi kunnskap og ikke bare økonomisk støtte Undervise om rettigheter Endre tankegang og kjønnsnormer

4 FORSLAG forts. Være åpen, engasjer deg, og sette lys på problemene i stedet for å bare «drite i» Si din mening, alle fortjener å bli hørt Jobbe ekstra for at den neste generasjonen får nye holdninger Gi noe av skattepengene til fattige land Fokusere på å øke arbeidskraft rundt i verden Ha klare mål Si hva du tenker Slutte med kjønnsdiskrimineringen i hverdagen Spre kunnskap om likestilling, for eksempel gjennom undervisning og tv reklamer Gi kvinner og menn like mye utdanning og lønn Demonstrere og vise engasjement Handling i stedet for prat Påvirke viktige personer i samfunnet Sette mer fokus på likestilling, snakke og lære mer om det og engasjere deg Streike Si ifra!

5

6 DISKUSJON: HVORDAN GJENNOMFØRE HEI VERDEN AKSJON PÅ MIN SKOLE
Del i gruppene hvordan dere gjennomfører Hei Verden aksjon på deres skole Forslag til diskusjonsspørsmål: Arrangerer dere solidaritetsaksjon hvert år? Hvem har ansvar for å arrangere aksjonen? Hvilke aktiviteter gjør dere (åpen dag, loddsalg, jobb en dag, bøsseinsamling osv) Hva får dere igjen for å arrangere solidaritetsaksjon? Har dere noen spørsmål? Har dere noen tips til hverandre?

7 Tips og triks fra elev til elev:
Elevrådet tar ansvar og arrangerer solidaritetsaksjon Mange syns det er kjekt og sosialt å gå med bøsser og vi får samlet inn mye penger Kantinesalg hvor overskuddet doneres Åpen dag, loppemarked, cafe, auksjon Selge lodd, det er lett å få sponset kule premier! Temadag, hvor vi lærer mer om prosjektet vi støtter Jobb en dag Mulighet for avspasering når vi er igjen på skolen på kvelden

8

9 LYST TIL Å ENGASJERE DEG MER FOR HEI VERDEN?
Vi trenger frivillige til flere spennende arrangement i vår! Alt for Barna på Tou Scene 28 april kl Mablis 15 juni -frivillige som jobber 7 timer får festivalpass Her var det mange av dere som ville engasjere dere for Hei Verden fremover! Vi tar kontakt med de av dere som ga oss kontaktinformasjon snart. Hvis dere ikke skrev dere på listene, men har lyst til å være med på noen av disse arrangementene, er det ikke for sent!  Send en epost til eller send oss en melding på Messenger.

10 Fra elev til elev. Fra kunnskap til holdning.
For mer informasjon: Se heiverden.no eller lik oss på Facebook.com/heiverden Fra elev til elev. Fra kunnskap til holdning.


Laste ned ppt "WORKSHOP!."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google