Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Nattverd, for hvem – også for barn?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Nattverd, for hvem – også for barn?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Nattverd, for hvem – også for barn?

2 Nattverd, for hvem – også for barn?
Kirken og Bedehuset Dåp og nattverd, barn og voksenverden Konfirmasjonen Barn, nattverd, DNK Å skjelne/ å forstå “Vi har ikke tradisjon for…” “Fri nattverd” Hvordan….? Nattverdkomite “Hindre dem ikke” Andre NLM-forsamlinger

3 Nattverd, for hvem – også for barn. www. misjonssalen
Nattverd, for hvem – også for barn?

4 Nattverd, for hvem – også for barn?
1. Barns deltakelse i det jødiske påskemåltidet - “Hvor mye skal barn forstå?” 2. Nattverd – moralske kvaliteter - “Hvem kan være med på nattverden?” 3. Nattverdens nødvendighet “Er det nødvendig å være med på nattverden?” Johannes 6, V.53: “Dersom dere ikke eter Menneskesønnens kjøtt og drikker hans blod, har dere ikke liv i dere.”

5 Nattverd, for hvem – også for barn?
4. Å komme til nattverden med en holdning av “åndelig arroganse” “Må vi ikke alle prøve oss selv? Og har barna innsikt nok til å prøve sin egen tro?” 1.Kor.10,1-22 V.14-17: ”Derfor, mine kjære, hold dere langt borte fra avgudsdyrkelsen! Jeg taler til dere som til forstandige mennesker. Bedøm selv det jeg sier! Velsignelsens beger som vi velsigner, gir det ikke del i Kristi blod? Brødet som vi bryter, gir det ikke del i Kristi kropp? Fordi det er ett brød, er vi alle én kropp. For vi har alle del i det ene brød.” 

6 Nattverd, for hvem – også for barn?
5. Fellesskapsmåltid for syndere “Nattverden er å forkynne Jesu død – kan barn forkynne hvis de ikke forstår nattverden?” 1.Kor.11,17-34 V.26: “For hver gang dere spiser dette brødet og drikker denne kalken, forkynner dere Herrens død helt til Han kommer.”

7 Nattverd, for hvem – også for barn?
5. Fellesskapsmåltid for syndere “Nattverden er å forkynne Jesu død – kan barn forkynne hvis de ikke forstår nattverden?” 1.Kor.11,17-34 V.27-29: “Den som spiser brødet eller drikker av Herrens beger på urett vis/ uverdig, gjør derfor urett mot Herrens kropp og blod. Enhver må prøve seg selv og så spise av brødet og drikke av begeret. For den som spiser og drikker uten å tenke på at det er Herrens kropp, spiser og drikker seg selv til doms.”.”

8 Nattverd, for hvem – også for barn?


Laste ned ppt "Nattverd, for hvem – også for barn?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google