GRUNNKURS I ETIKK Kan jeg begrunne det jeg tenker å gjøre…?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Etikk i møte med mennesket
Advertisements

Møteplass for etisk refleksjon
Etiske perspektiver på bruk av tvang
Etikk og samhandling FoU dag Vestfold
Kari Reine, mor og jurist Landskonferansen om Down Syndrom 2012
Etiske modeller - hva er det?
Opplæringsplanen for nytt kapittel 4 A i pasientrettighetsloven
Fagskole i kommunehelsetjenester 2011
Profesjonsetiske verdier i møte med virkeligheten
Kari Annette Os 31. Mars 2011.
Pasientsikkerhet i et brukerperspektiv
YRKESETISKE RETNINGSLINJER FOR SYKEPLEIERE
2. Lærerprofesjonens etiske plattform i et lederperspektiv
Lærerprofesjonens etiske plattform
Opplæring; Lov om kommunale helse – og omsorgstjenester kapittel 9:
Etikk for finansielle rådgivere
Forholdet mellom etiske- faglige, og juridiske dilemmaer
Forholdet mellom etiske- faglige, og juridiske dilemmaer
Juristetikk I Om rollemoral Andreas Føllesdal Norsk senter for menneskerettigheter Juridisk fakultet Universitetet i Oslo
Verdighet og livskvalitet hos pasienter med urinlatingsplager
Etikk i Haugesund Kommune
Kjennetegn på situasjoner som egner seg til etisk refleksjon:
Kjersti Roalsvig – rådgiver/ jurist Fylkesmannen i Rogaland
Etikk etiske- faglige, og juridiske dilemmaer Etikkveilederskurs høsten 2010 v/høgskolelektor Kristin Bie.
Sosialtjenesteloven kap. 4A
Bjørgene Omsorg- og utviklingssenter Bjørgene omsorg- og utviklingssenter 8.juni 2011.
Rolle og Etikk Ramme & Plattform i Spesialpedagogisk Rådgivning
Fire modeller som kan brukes når dere skal vurdere hva
YRKESETIKK - A Arnbjørg Engenes.
Benny Huser HSH1 I arbeid med mennesker En introduksjon til yrkesetikk og taushetsløftet Kull 2005 høst 2005.
Liv M. Lassen,2008 Etikk og Holdninger Ramme & Plattform i Spesialpedagogisk Rådgivning 1. September, 2008 Liv M. Lassen.
Pluralisme; Muligheter og utfordringer Praktiske og ideologiske konsekvenser Innledning til et spesialpedagogisk svar på normalitets-/avviksspørsmålet.
DETTE MÅ JEG KUNNE - gode tjenester til personer med utviklingshemming Del 2 Rammeverk for helse- og omsorgstjenester i kommunen 1Del 2.
Internasjonal engelsk Verdens mest brukte språk. Verdens mest brukte språk. Gode engelskkunnskaper åpner nye muligheter, gjør livet lettere og gir selvtillitt!
Etisk refleksjon.  Porsgrunn deltok i 1. pulje i KS sin satsing «Sammen om etisk kompetanseheving»  Prosjektleder i 20% stilling i prosjektperioden.
NAV og vår yrkesetikk. YRKESETISK GRUNNLAGSDOKUMENT Vedtatt på kongressen i 2002 Yrkesetiske prinsipper.
Startpakke for etisk refleksjon. Hva er etikk? Etikk handler om hvilke verdier og holdninger jeg har, og ikke minst; hvordan disse verdiene omsettes i.
Trond Haukedal AS Hordaland Fylkeskommune - LO - NHO Læreplasskonferansen 2016 Bergen den 11.
Utfordringer ved anestesi til pasienter uten samtykkekompetanse Bjørn Emanuelsen, pappa og intensivsykepleier, SSHF, Arendal Hege Kveim, anestesisykepleier,
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
Etikk – ja takk! Refleksjoner om etikk i praksis Henrik Syse, forsker og filosof Lørenskog kommune 27. og 29. oktober 2014.
Samtykkekompetanse og helsehjelp til pasienter som motsetter seg helsehjelp Internundervisning - geriatri Tirsdag *** Rådgiver/jurist Helle.
Startpakke for etisk refleksjon. Hva er etikk? Etikk handler om hvilke verdier og holdninger jeg har, og ikke minst; hvordan disse verdiene omsettes i.
Viktige begreper i kapittel 3. Menneskesyn Hvilke tanker vi har om mennesket, og hvilken verdi vi setter på det.
Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?
Hva er etikk Etikk er læren om moral og kan forståes som vår evne til å gi gode begrunnelser for valgene vi gjør. Dette blir spesielt viktig når vi skal.
Pluralisme; Muligheter og utfordringer Praktiske og ideologiske konsekvenser Innledning til et spesialpedagogisk svar på normalitets-/avviksspørsmålet.
ÅNDELIG OG EKSISTENSIELL SMERTE
INFORMASJON OM BARNEVERN
Hvordan sikrer kommunen langsiktig økonomisk styring?
- For ansatte og folkevalgte i Rana kommune
ICDP i det ordinære helsestasjonsprogrammet
2) Hvordan kan vi tenke om rett og galt?
1 Egenomsorg og helse.
PROFESJONELL YRKESUTØVELSE
Kapittel 1 SAMSPILL.
Etikk, omsorg og straff – noen filosofiske refleksjoner
GRUNNKURS I ETIKK Kan jeg begrunne det jeg tenker å gjøre…?
Helse- og omsorgstjenestelovens Kap. 4A
ETISKE DILEMMA I SKOLEHVERDAGEN
Målbildet Stavanger kommune har som mål at flest mulig har et aktivt liv og klarer seg selv best mulig. Vi kaller det Leve HELE LIVET! Leve HELE LVET startet.
Felles prosjekt for alle velferdstjenestene
1. Innledende påstander om organisasjoner
Vold og overgrep Hvordan avdekke og følge opp vold og overgrep på helsestasjonen – hvordan kommunisere med barneverntjenesten? Hvordan er vår praksis i.
Rolle og Etikk Ramme & Plattform i Spesialpedagogisk Rådgivning
Religion og Identitet Lisa Stornes
Tverrfaglige tema.
Fysisk og psykisk helse
Utskrift av presentasjonen:

GRUNNKURS I ETIKK Kan jeg begrunne det jeg tenker å gjøre…? Hva er rett og galt i denne situasjonen…? Kan jeg begrunne det jeg tenker å gjøre…?

Etikk ”Etikk” - kommer fra greske ethos og betyr skikk, bruk eller sedvane. Tanken bak handling Teorien om gode handlinger

Moral Kommer fra det latinske ordet mos og betyr skikk, bruk og sedvane Det vi gjør i praksis, handlingene våre

Etiske dilemmaer En valgsituasjon hvor verdier og normer kommer i konflikt med hverandre Et etisk dilemma kalles en situasjon hvor tvilen og usikkerheten dominerer Man står overfor valg mellom handlingsalternativer som alle har minussider

Etikken er ”innebygd i livet” Alle mennesker har en etikk…. Ikke alle er seg sin etikk bevisst. Man skaper etisk bevissthet ved refleksjon med andre Det finnes ingen situasjon som ikke har et etisk perspektiv Det finnes ikke ett menneskelig møte som ikke har et etisk perspektiv

Marie Aakre: ”Etikk er det jeg gjør når ingen ser meg…” Reflektér!

Et menneskes liv i våre hender… «Den enkelte har aldri med et annet menneske å gjøre uten å holde noe av dette menneskets liv i sine hender. Det kan være svært lite, en forbigående stemning, en oppstemthet en vekker eller får til å visne, en tristhet en forsterker eller letter. Men det kan også være skremmende mye, slik at det simpelthen er opp til den enkelte om den andre lykkes med livet sitt eller ikke» (Knud Løgstrup) Hvordan tør vi?

Etisk ”kvalitetssjekk” Hva sier min samvittighet meg? Tåler det jeg gjør og tenker dagens lys? Kan jeg se meg selv i speilet når jeg kommer hjem?

Fire etiske grunnprinsipper Prinsippet om autonomi Ikke-skade prinsippet Velgjørenhetsprinsippet Rettferdighetsprinsippet

Autonomi og samtykke Mark Twain: ”Ingen har det bra uten sitt eget samtykke” Henrik Ibsen: ”Det verste er å ikke bli regnet med!” Diskutér!

Autonomi Helse- og omsorgstjenesteloven kapittel 9. Rettssikkerhet ved bruk av tvang og makt overfor enkelte personer med psykisk utviklingshemning § 9-1.Formål Formålet med reglene i dette kapitlet er å hindre at personer med psykisk utviklingshemning utsetter seg selv eller andre for vesentlig skade og forebygge og begrense bruk av tvang og makt. Tjenestetilbudet skal tilrettelegges med respekt for den enkeltes fysiske og psykiske integritet, og så langt som mulig i overensstemmelse med brukerens eller pasientens selvbestemmelsesrett. Ingen skal behandles på en nedverdigende eller krenkende måte. Pasient- og brukerrettighetsloven kapittel 4 A. Helsehjelp til pasienter uten samtykkekompetanse som motsetter seg helsehjelpen § 4A-1.Formål Formålet med reglene i dette kapitlet er å yte nødvendig helsehjelp for å hindre vesentlig helseskade samt å forebygge og begrense bruk av tvang. Helsehjelpen skal tilrettelegges med respekt for den enkeltes fysiske og psykiske integritet, og så langt som mulig være i overensstemmelse med pasientens selvbestemmelsesrett.

Ikke skade Først og fremst ikke skade Hippokrates (ca 460-733 f Kr) ”Primum non nocere” Først og fremst ikke skade

Velgjørenhet Å gjøre/ fremme det gode og hindre det onde Det gode må stå i forhold til faglige anerkjente kvalitetsmål og aksepterte moralske rettigheter og plikter Dette innebærer å: Beskytte og forsvare den andres rettigheter Forebygge at andre blir skadet Hjelpe personer med skade

Rettferdighet Retten til en noenlunde jevn andel av samfunnets goder Ikke forskjellsbehandling Skal alle behandles likt? Arnulf Øverland: ”Du må ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv”

Konflikt mellom de etiske grunnprinsippene: Finn eksempler fra din arbeidshverdag på konflikt mellom grunnprinsippene. Her er noen eksempler: Autonomi og rettferdighet: En pasient ønsker å dø hjemme, men hjemmetjenesten ser at det ikke er ressurser. Dersom pasienten skal få dø hjemme, vil andre pasienter miste noe av tilbudet. Velgjørenhet og autonomi: Det er laget tiltaksplan med mål om at en pasient skal klare seg i egen bolig. Du synes tiltakene er litt strenge, og hjelper pasienten mer enn planen tilsier. Autonomi og ikke-skade: Du ser at en pasient uten samtykkekompetanse har smerter, men han nekter å ta imot smertestillende. Rettferdighet og velgjørenhet: To pasienter har stort behov for plass på institusjon, men det er kun en plass. Hvem skal prioriteres? Hvordan kan vi løse konfliktene? Reflektere sammen i avdelingen med bakgrunn i etiske grunnprinsipper, veilede hverandre Benytte SME-modellen i vanskelige situasjoner Benytte navigasjonshjulet

SME-modellen (Senter for medisinsk etikk)

Navigasjonshjulet:

Normer ”Er påbud eller regler som peker ut rett handling innenfor et avgrenset område for å fremme og verne om verdier” (Aadland 1991) - Påbud, forbud, tillatelser og rettigheter - Skrevne eller uskrevne - Regler for atferd i en gruppe Bevisste og ubevisste Knyttet til sanksjoner Forventninger til passende og upassende atferd Kollektive og individuelle

Verdier Verdier er ”stjernene” vi navigerer livet vårt etter En verdi innebærer at noe gir fordelaktige konsekvenser Det vi ønsker å ”stå for” Noe som gjør livet godt og meningsfullt Noe som er godt å verdt å trakte etter Verdier kan være Økonomiske Biologiske Religiøse Individuelle Politiske Kulturelle Historiske

Personlige verdier (i min «livsbagasje») Tre typer verdier: Personlige verdier (i min «livsbagasje») Ærlighet, pålitelighet, mot, åpenhet, respekt Faglige verdier (lært i min fagutdanning) Verdighet, tillit, åpenhet, trygghet Organisasjonens verdier (vår KULTUR) Åpenhet, troverdig, engasjert

Våre skjulte verdier, ubevisste holdninger – og skjulte agenda ”De ubevisste motivene er antagelig de sterkeste og de virkelig bestemmende” (Jens Bjørneboe) Diskutér!

Verdiene i vår kommune: (Legg inn kommunens verdier og verktøy)

Hva vinner vi på å jobbe med etikk Ved å ta opp etiske dilemmaer og trene oss på etisk refleksjon kan vi oppnå: Styrket fagmiljø Økt motivasjon Kreativitet Styrket omdømme Bedre praksis Synliggjør behov for endringer i praksis

«Ingen fortjener å tilhøre et bedre lag enn det de er villige til å være med på å skape selv. Det gjelder også i arbeidslivet» (Marit Breivik, tidligere landslagstrener i håndball)