Målet med DMS Sikre et godt helsetilbud til befolkningen på Sør-Helgeland ikke minst for de mest sårbare pasientene For Helgelandssykehuset – beholde og.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forskrift og veileder til forskrift; Nasjonale tjenester
Advertisements

Samhandlingsstrategi for Møre og Romsdal
Fagseminar om samhandling 9. og 10. juni 2010 i Alta.
Pilotprosjektet samhandling innen helse- og omsorgstjenester Status pr
Mangfold Landskonferanse…… Trondheim september 2011 Administrerende direktør Nils Kvernmo.
VELKOMMEN Til samarbeidsmøte mellom Kommunene og St. Olavs Hospital, avd. Orkdal sykehus Adm. direktør Nils Kvernmo den 24. mars 2010.
Pilotprosjektet Samhandling innen helse – og omsorgstjenester
Helse Finnmark – der sola aldri går ned.... Innretningen på Samhandlingsreformen i Finnmark – synspunkter fra Helse Finnmark HF Presentasjon til Fylkesmøte.
Eksempler på samhandling i Finnmark – Vadsø. Spesialisthelsetilbud i Vadsø – hva har vi ?  6 sykestueplasser  2 av disse avsatt til lindrende enhet.
Prosjekt trainee Sykehuset i Vestfold August 14-august 16.
Side 1 Need for competence in the social- and health sector of today and the future CEO Lars Erik Flatø Lovisenberg Hospital, Oslo.
Kompetansebehov i fremtidens spesialisthelsetjeneste RSA, Torbjørg Vanvik Direktør for eierstyring.
Presentasjon – Econa Riksrevisjonens stilling i statsapparatet Riksrevisjonen er direkte knyttet til Stortinget og er uavhengig av forvaltningen.
Dialogmøte – ROR Klinikk for psykisk helsevern.
Akutt kirurgisk beredskap i Lofoten - oppgaver og utfordringer Dagskonferanse om kirurgisk akuttberedskap
Eksterne epikriser – hvordan sikre at de når frem til rett mottaker Digital samhandling, OUS –
Henvisninger fra andre helseforetak Superbrukerforum 18 mars 2015 Stab medisin, helsefag og utvikling.
Tranøy kai Foto: Bjørn-Are Melvik Strategier og planer for å tilrettelegge for FoU- og utdanningstilbud ut fra behov Forum for kompetanse og arbeidsliv.
TRENINGSVENN FOR PERSONER MED DEMENS. Et pilotprosjektet i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen Møre og Romsdal og Møre og Romsdal idrettskrets.
PTF-kurs Eirik Sundan – Roger Øverås Foto: Bjørn Erik Olsen.
Klare linjer Klare linjer i oppgavefordeling, ansvar og finansiering: Førstelinje, og grunnmuren i helsetjenesten, er primærhelsetjenesten Andrelinjen.
Myke trafikanter Falkeid idrettslag ønsker å legge til rette for myke trafikanter og vil ha mest mulig av trafikken bort fra selve idrettsområdet.
Helse-Bergen – samhandling mellom helseforetak og kommuner Bergen Ingebjørg Laupsa Halstensen.
Ambulanse i Midt-Norge 14.mai 2008 Ambulansekonferanse Midt-Norge Informasjon om en arbeidsgruppe nedsatt av Helse- og omsorgsdepartementet Even Klinkenberg.
Arbeidstilsynet10. oktoberTom Østhagen Arbeidstilsynet10. oktoberTom Østhagen Hvorfor har Arbeidstilsynet valgt å gjennomføre tidenes største tilsynsprosjekt.
Slik vil samhandlingsreformen gjøre helse og omsorg bedre Ekspedisjonssjef Bjørn Erikstein Det nasjonale dekanmøtet i medisin Oslo, 6. juni 2011.
Byrådet har følgende overordnede mål for det psykiske helsearbeidet ( ) i Oslo kommune:
Hverdagsrehabilitering Porsgrunn kommune
Helgeland i den nye regionalpolitikken – Regionrådenes rolle.
Omorganisering / endringer i styringslinje
”Grenselaust samarbeid”
Delprosjekt 2 – god samhandling: suksessfaktorer og barrierer
Prosjektdirektør i Helse Sør-Øst Andreas Moan
Hvordan sikrer kommunen langsiktig økonomisk styring?
Samhandlingsreformen
Delevaluering av prosjektet Haugalandsløftet
Beredskapsorganisering knyttet til selvangivelsesperioden
BARNEHAGER Høsten 2016/våren 2017 ble prosessen med å legge ned Regnbuen barnehage f o m gjennomført. 17 barn og 7 ansatte er blitt fordelt.
Forslag til ny intern budsjettfordelingsmodell
Tvungent psykisk helsevern – orienteringssak til styret i HMN RHF febr 2017 Presentasjon for RBU 6.februar 2017 Lov om psykisk helsevern: § 2.1 Frivillig.
Legevakt i Røros, Os og Holtålen (ROH) og ambulanser
Standardiserte pasientforløp i et lokalt og regionalt perspektiv
Samhandlingsreformens betydning for St. Olavs Hospital;
Temasak - Organisering og styring av spesialisthelsetjenesten
Level-Up Studentinkubatoren ved UiS
Hilde Reitan og Ingunn Ek Pedersen
Sivilingeniørprogram i medisinsk teknologi
Evaluering av publiseringssystem Stadnavn
Samarbeidsutvalg Bergensregionen Liv Olsen
Status lærlingordning
Det var en gang… 88% uten formelle tolkefaglige kvalifikasjoner… «Veldig sjeldent at vi får en tolk som oversetter alt» «Sliter med at noen tolker er fryktelig.
Prosjekt NAV Værnes Etablering av NAV Værnes KS-samling Gardermoen 25. april 2016 Kjell Fosse (Rådmann, Stjørdal kommune) Roar Vikvang (Leder, NAV.
Min Tid Tekn/adm ansatte
Eldrerådet Vidar Roseth
Vinmonopolet Case med vektlegging 01/01/2019 Fred Wenstøp.
Evaluering av USITs organisering, USIT 3.1
Den gylne regel Prioritering av psykisk helsevern og TSB
Regional utviklingsplan 2019 – med et perspektiv fram mot 2035
Hovedfunn: (uttrekk) Dokumentasjon av kvalitet Kartleggingsundersøkelse Nasjonal platform for ledelse Kun 40% opplever at eget foretak evner.
Møte med administrerende direktør og HALD-kommunene
Styremøte 20. juni 2018.
«én innbygger - én journal» 7. mars 2019 Christine Bergland
Målet med DMS Sikre et godt helsetilbud til befolkningen på Sør-Helgeland ikke minst for de mest sårbare pasientene For Helgelandssykehuset – beholde og.
Utredningsgruppe samferdsel
Gevinstrealiseringsstrategi
Program for administrativ forbedring og digitalisering
Utskrift av presentasjonen:

Målet med DMS Sikre et godt helsetilbud til befolkningen på Sør-Helgeland ikke minst for de mest sårbare pasientene For Helgelandssykehuset – beholde og redusere antall pasienter som reiser ut av foretaket og ut av vår region

Suksesskriterier for etablering av DMS-et Eierskap og forankring internt Realistiske forventninger Rekruttering og få til ambulering Sikre gode pasientforløp, god kvalitet i pasientbehandling God samhandling mellom foretaket og kommunene på Sør-Helgeland

Rekruttering og organisering Helgelandssykehuset har tatt utgangspunkt i nå-situasjonen og gjort beregninger opp mot de fagområdene som er planlagt inn i DMS-et. I konseptfaserapporten fra 31.05.16 samt tilleggsnotat 22.07.17 er det skissert 4,7 legeårsverk. Ved ny rekruttering og opprettholdelse av dagens ambulering til Brønnøysund kommer vi opp i overkant av 3,6 legeårsverk Alle spesialister som er knyttet til Brønnøysund i dag er tilknyttet Helgelandssykehuset og har sitt hovederverv der. En slik organisering anbefales når målet er å utnytte ressursene best mulig, sikre kompetanse og opprettholde ansattes tilhørighet til et større fagmiljø Desentralisert arbeid bør inngå i arbeidsavtalene til ansatte som skal ambulere til Brønnøysund. Dersom det må gjøres endringer i eksisterende avtaler skal det gjøres i samarbeid med HR og tillitsvalgte. Det kan også være aktuelt med ambuleringsavtale for andre profesjoner

Dagens tilbud Funksjon % Kardiolog 60 Gynekolog 20 Radiolog 1 dag pr. måned Kirurgi 4 dager pr. måned (oktober 2018) Pediater 1 dag pr. 2 måned Ortoped Oppstart høst 2018, 2 dager hver 4 eller 6 uke Audiograf Arbeider med å få på plass ambulering

Ny rekruttering Funksjon Antall % i Brønnøysund Organisering Radiolog 1 60 Ambulering til/fra Helgelandssykehuset Sandnessjøen Indremedisiner ØNH-lege Legeressurs for kreftpoliklinikken og dialyse 40 Ambulering til/fra Helgelandssykehuset Sandnessjøen Kreftsykepleiere 2 100 Brønnøysund Radiograf Sykepleier 1-2 Spesialutdanning Antall Tid Kreftsykepleier (ABIOK) 2 2 år

Intermediærsenger Intermediærsenger forutsetter et nært samarbeid mellom helseforetaket og kommunene. Helgelandssykehuset og kommunene må sammen definere og tydeliggjøre hvilke pasienter som er aktuelle brukere av sengene, og bli enige om grensesnitt mellom nivåene Pasientsikkerhet er ufravikelig; sammen med kommunene skal Helgelandssykehuset sikre en best mulig kvalitet i pasientforløpene. Da må vi se til andre og lære av deres erfaringer når det kommer til organisering, vaktberedskap grensesnitt mellom de ulike nivåene og hvilke konsekvenser dette har for kvaliteten i tjenesten og pasientopplevelsen

Veien videre Etablere en prosjektorganisasjon i høst Rekruttering Organisering, ambuleringsavtaler Pasientforløp, kvalitet og pasientsikkerhet Utrede intermediærsenger

Takk for meg!