Implementering av kompetanseplaner/strategier

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Læringsmiljø og pedagogisk analyse En strategi for skoleutvikling
Advertisements

Forskningsrådets policy for FoU ved høgskolene Møte med Høgskolen i Telemarks styre 19. september 2013 Spesialrådgiver Berit Hyllseth.
Nordlandsløftet Forum Nordlandsløftet 7. – 8. november, Skagen Hotel
Samarbeid om europapolitisk deltakelse Gunn Marit Helgesen Leder i internasjonalt fagpolitisk utvalg Oslo,
Læring på arbeidsplassen
Næringslivets utviklingsmuligheter Atle Kvamme Bergen Næringsråd 1.
Nasjonal Aksjon Lærebedrift Fellesprosjekt LO - NHO
VRI-Finnmarks forskerprosjekt: ”Framveksten av globaliserte innovasjonssystemer i råvarebaserte moderne periferier” •Generelt om VRI og forskerprosjektene.
Innovasjon Norge Fauske 20. november 2008 Inger Teigstad Avdelingsleder.
Føringer for fagskolen i Karlsenutvalget NOKUT-konferansen 5. mai 2009 Rolf Jørn Karlsen.
Startkurs rådgivere 30 min. om Karrieresenter Telemark:
Forprosjekt Verdiskaping 2010 Sogn og Fjordane Torbjørn Årethun.
Om kunnskapskonstruksjon i en aksjonsforskningstilnærming
REGION NORD : 1.Sterk økning i FoU 2.EU-medlemsskap 3.Arktisk tiltakssone (risikokapital) 4.Utbygging av petroleums- virksomheten 5.Samferdsel – øst/vest-
Stjernø-utvalgets møte i Sogndal 12.september 2007.
UFD Kompetanse for utvikling Strategi for kompetanseutvikling i grunn- opplæringen St.meld 30 ( ): 2-3 mrd. - Aktørene: skoleeier/KS,
Gruppeoppgave Uu-pilotfylkeordningen fra 2009 Oppgave 1: Uu-pilotfylkeordningen 1.Gi innspill til forventninger, kriterier, mv. for et uu-pilotfylke.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Forskningsrådets strategier for regional forskning og innovasjon
Regionale partnerskap en vei å gå for helhetlig kompetanse Regional kompetanseutvikling desember 2009 Kjell Magne Johansen.
Opplæringskontoret for fiskerifagene
Regionale forskningfond – Regionens muligheter BTVØ 2010 Erna Wenche Østrem, Forskningsrådet.
1 Innovasjon og regional utvikling. - Den regionale dimensjonen i innovasjonspolitikken. Statssekretær Frank Jenssen. KNUS 2003, Oslo 29. oktober 2003.
Forskningsbasert Kompetansemegling i Nordland – organisering og status Et samarbeid mellom: Nordland fylkeskommune Innovasjon Norge – Nordland Nordlandsforskning.
Nytt fra Norges forskningsråd Kompetansemeglingssamling Stavanger 7-8. september 2005 Endringer i MOBIs administrasjon Ny organisering av Innovasjonsdivisjonen.
Strategi for utdanning og kompetanseutvikling i Helse-Midt-Norge
Virkemiddelprosjektet har ført til behov for ny organisering Samler internasjonalt, nasjonalt og regionalt i en avdeling Divisjon for innovasjon fra reorganisering,
Virkemidler for regional FoU og innovasjon VRI – 2007 – 2017 Seminar om kultur/opplevelsesnæringer og FoU 17. april 2007 Tindved Kulturhage, Verdal.
Prosjektledesamling nHS, Molde okt 2005
Nytt fra Norges forskningsråd Kompetansemeglingssamling Stavanger 7-8. september 2005 Endringer i MOBIs administrasjon Ny organisering av Innovasjonsdivisjonen.
Regionale forskningsfond
Regional planstrategi
Varige samarbeidsarenaer skole-bedrift Roar Jensen 27.Januar 2016 Foto: Dagfinn Kolberg.
Europapolitisk samarbeid informasjon til nye politikere høsten 2015.
Veien til Universitetet i Sørøst- Norge. Professor Rune Nilsen Leder for interimstyret for fusjonen mellom HBV og HiT.
Regional satsing for mobilisering og kvalifisering S3-seminar Nordland, Anja Gjærum, Forskningsrådet.
Juni 2009 Regional FoU-strategi for Østfold ”Samspill og synergi”
Prosjekt samarbeid skole- arbeidsliv i Nordland Gry Okan/Trine Ludviksen 28.september 2015 Foto: Thor-Wiggo Skille.
Skulpturlandskap Nordland - Ballangen Foto: Vegar Moen Ofoten Studiesenter Siv Lysvold 30. mars 2016.
FARVE-prosjektet: «Samarbeid i og etter introduksjonsprogrammet» NAV Oppland, NAV Hedmark, IMDI Indre Øst, Fylkesmannen i Oppland, NHO Innlandet, Gjøvik.
Norge i omstilling – karriereveiledning for individ og samfunn RAPPORT FRA KARRIEREVEILEDNINGSUTVALGET AVGITT TIL KUNNSKAPSDEPARTEMENTET 25. APRIL 2016.
- På vei mot universitet1 ”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering” - implementere nHS i organisasjonen Leif Aage Eilertsen Prosjektledersamling, Oslo.
Velkommen til Verdiskapingsforum Østfold. Bakgrunn Avtale mellom KS og IN: ”videreutvikling av kommunenes arbeid med lokal næringsutvikling” Kommunens.
-Ein tydeleg medspelar FoI-strategi for Møre og Romsdal FoU-rådgivar Anna-Marie Hatlestad - regional og næringsavdelinga.
FOLK Et femårig regionalt kultur- og helseprosjekt hvor kulturelle aktiviteter benyttes som virkemiddel i folkehelsearbeidet ( – ).
K ommunen som nærings- og samfunnsutvikler Fylkeskommunens rolle Verdiskapingsforum Østfold 21/ Hans L. Clementz, KS.
Initiativet var tatt av Pf M&R hvor vi initierte et prosjekt inn i regional delplan for folkehelsene Målet var å få etablert et prosjekt.
”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering”
Enhetsfylke i Møre og Romsdal
KOMPETANSETILGANG I REGIONALE ARBEIDSMARKEDER
Erfaringer fra samarbeid mellom kommuner, region og FoU
PROSJEKTDESIGN Vi må finne gode metoder for å fremskaffe kunnskap, som kan legge til rette for et godt samarbeid mellom regionale aktører.
Are Solli og Kristian Ilner
Gruppe 2: samarbeidsmodell
Status samhandlingsforum
Delprosjekt 2 – Rapport – Planprosess
Nasjonalt pilotprosjekt – fase 2
Verdiskapingsforum ved UiS
utfordringer i en ny region
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Verdiskapingsforum ved UiS
Kunnskapsgrunnlag (kap. 4 og 5.5)
Mulighetenes Oppland i en grønn framtid:
Torbjørn Evanger Daglig leder AJA

Øvelse: Hvilke ord fungerer best?
Dialogmøte Regional ordning kompetanseheving barnehage
Viken adm prosjekt 5: kompetanse
Kompetansestrategi Agder 2030
Utskrift av presentasjonen:

Implementering av kompetanseplaner/strategier

Samarbeidsarenaer: Kompetanseforum Østfold 16.11.2018

Samarbeidsarenaer: Kompetanseforum Hordaland Utdannings-aktørar Bedrifter Finans Marin Media Energi Samarbeidsarena - Sunnhordland Samarbeidsarena – Norhordland/Osterøy «Kompetanseforum Hordaland» Reiseliv Maritim Samarbeidsarena - Vest Samarbeidsarena – Hardanger/Voss Sekretariat Statistikkutval Bygg og anlegg Design Samarbeidsarena – Bergen/Bjørnefjorden/ Samnanger/Vaksdal Formidlings/ rettleiingsaktørar Stat/kommune Helse Utdanning XXX 16.11.2018

Møre og Romsdal Kompetansearbeidet er forankret i fylkesplanen Har en forsknings- og innovasjonsstrategi (Smart Spesialisering) Kompetansearbeidet er forankret i det regionale partnerskapet I forbindelse med dette prosjektet har Møre og Romsdal gitt følgende oppdrag til Møreforskning: Vurdere korleis globale trendar påverkar Møre og Romsdal Kartlegge kompetansebehovet i Møre og Romsdal på kort og mellomlang sikt Utvikle metodikk for samhandling med ulike regionale partnarskap Rapporten fra Møreforskning ble levert ved årsskiftet og skal danne grunnlag for arbeidet med å videreutvikle samhandlingen med eksisterende partnerskap 16.11.2018

Finnmark I Finnmark har fylkeskommunen i prosjektet gjennomført en rekke workshops og intervjuer for blant annet å kartlegge hvordan aktørene samarbeider i dag/hvilke nettverk de deltar i på feltet. Det er stor enighet om at det behov for bedre og mer formalisert samarbeid mellom aktørene. Store utfordringer knyttet til geografiske avstander internt i fylket, noe som blant annet fører til at det er vanskelig å samle mange aktører til felles møte så ofte som kanskje kunne ønske. Ønsker derfor å utnytte allerede eksisterende arenaer og partnerskap i dette arbeidet. Har bestemt seg for å bruke RUP-partnerskapet som arena for arbeidet med regional kompetansepolitikk 16.11.2018

Samarbeidspartnere/deltakere i samarbeidsforum Alle fire fylkeskommunene har involvert både opplæringsavdeling og nærings/regional/plan-avdeling i arbeidet. Eksterne aktører som er felles for alle de fire fylkeskommunene: NAV (KS) NHO LO Universitet/høyskole Andre relevante samarbeidspartnere: Utdanningsaktører: Fagskolen, studiesenter og folkeuniversitetet, VOFO  Offentlig sektor: Fylkesmannen, kommuner, regionråd, bibliotek, helseforetak/sykehus Veiledning: Karrieresenter Arbeids/næringsliv: Innovasjon Norge, SIVA bransjeorganisasjoner, næringsforeninger, næringshager, inkubatorer, næringsklynger, opplæringskontor, Y-nemda Andre: Forskningsrådet, Ungt Entreprenørskap, vitensenter 16.11.2018

Mandat Kompetanseforum Østfold Skal bidra til bedre informasjonsflyt og kontinuerlig kunnskapsdeling mellom regionale utdannings- og arbeidslivsaktører Skal innhente og forsøke å vurdere regional arbeidsmarkedskunnskap og kompetansebehov Skal samordne regionale nettverk mellom utdanning og næring Skal stimulere til bedre samordning på tvers av avdelinger i Østfold fylkeskommune Skal indentifisere og bryte ned barrierer, som er hindringer til helhetlig tilnærming Skal bidra i arbeidet rettet mot spesielle utfordringer bl.a. for: Økning av relevans både i fag- og yrkesutdanningen, fagskoleutdanningen, høyskoler og universiteter Økning av antall læreplasser Styrke tilbud og tilgang til målrettet etter- og videreutdanning; integrering 16.11.2018

Mandat Kompetanseforum Hordaland Følgje opp Regional plan for kompetanse og arbeidskraft sitt handlingsprogram Sørge for informasjonsflyt og kunnskapsdeling mellom aktørane Samordne aktivitetar og arenaer for kompetanseutvikling og karriererettleiing Identifisere og bryte ned barrierar for regional samhandling Sette framtida sine kompetansebehov på dagsorden og teste ut metodar/tiltak for å avdekke desse Følgje opp innspel frå dei lokale samarbeidsarenaene, bransjane og utdanningsaktørane og definere prosjekt etter behov Stimulere til prosjekt på tvers av bransjar og regionar Bestille kunnskapsgrunnlag for å avdekke kompetansebehov i regionen Lobbyarbeid mot nasjonale myndigheiter 16.11.2018

Mandat for lokale samarbeidsarenaer Ha oversikt over den lokale arbeids- og utdanningsmarknaden Fange opp lokale kompetansebehov og sikre at det vert utvikla relevante utdanningstilbod Dele gode prosjekt/«beste praksis» Bidra til ei heilskapleg karriererettleiing Bidra til å få fleire læreplassar og lærebedrifter Gje innspel til «Kompetanseforum Hordaland» på saker som ikkje kan løysast lokalt 16.11.2018

Suksesskriterier / beste praksis Prinsipp Intern forankring Skape engasjement og forpliktelse hos eksterne aktører Resultatoppnåelse Finansiering 16.11.2018