Bli elevmentor i Drømmeskolen!

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
”Fortet” på Gudeberg Et lavterskeltilbud for alle skolens elever og
Advertisements

Veiledning av elever / lærlinger
Velkommen DET ER MITT VALG Et utviklingsprogram for arbeid
SOSIAL KOMPETANSE. BARNEHAGEN SKAL FORMIDLE VERDIER OG KULTUR, GI ROM FOR BARNS EGNE KULTURSKAPNING OG BIDRA TIL AT ALLE BARN FÅR OPPLEVE GLEDE OG MESTRING.
2003 Det utdanningsvitenskapelige fakultet Institutt for spesialpedagogikk Inkludering og læring 1.aman Jorun Buli Holmberg 29.august 2005 Inkludering.
”Jeg har ikke gjort leksene mine-min mor fikk kreft i går” Hvem ser og hvem tar ansvar når barn blir pårørende? Randi Værholm, spesialrådgiver i Kreftforeningen.
Lag setninger med pluskvamperfektum og preteritum. 
Hjertelig velkommen! Til pasienter på sykehjemmet og i hjemmetjenesten, deres pårørende, støttespillere, ansatte og venner! Lunner omsorgssenter
Vekst etter kriser. Bodø 13. juni Odd J. Eidner
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Hvilke familietilbud trenger de yngste
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Hilde Holen / Svein Liane sept -07
Velkommen til et nytt skoleår!
Drop-In metoden i skolen
Missional menighet – missionale kristne Tiden – kallet - veien Hva kommer dette til uttrykk i vår kultur – her hos oss? Fotfeste kan svikte.. Vi kan.
Hvorfor MAKKERSKAP? Hanne Gry og Katinka. Målsettingen for Makkerskap Å skape et inkluderende klasserom der færre elever skal oppleve at de faller utenfor.
SMIL – styrket mestring i livet
MOT v/Sandnessjøen videregående skole. Dette er MOT: MOT er en ideell organisasjon som har livet til ungdom i sentrum MOT bevisstgjør ungdom til å ta.
Barn på flukt Presentasjon fra Redd Barna Norge.
4A NØKLEBY SKOLE. KICK OFF! 31.MARS STARTET VI BATTERIJAKTEN VÅR MED EN KICK OFF I KLASSEROMMET. VI HADDE BRAINSTORMING OM HVA VI KUNNE GJØRE FOR Å SAMLE.
Felles tema i mars: Selvkontroll
Forebyggende arbeid En community-psykologisk studie av endringer etter forebyggende intervensjon Camilla Blestad og Tuva Engen.
Foreldremøte 7. September 2016 OPPVEKST | Søm barnehage.
Øyeblikk - om å gjøre det beste ut av her og nå 24. sept Marit Elin Hansen.
Hvordan skal vi gjennom fokus på læringsmål og elevvurdering skape et økt utbytte for den enkelte elev? Læringssamtalen Hvordan skal vi gjennom fokus på.
Valg av verdier bilde. Våren 2015 SSK fotball ønsket å bli mer bevisst på hva vi vil og hvordan vi vil ha det. Alle lag ble bedt om å diskutere verdier.
Elverum Håndball Yngres - Visjon ”Ekte idrettsglede i et mestringsorientert læringsmiljø!”
SAMSPILLMETODEN DIALOG Informasjon til foreldre Bergen 2012.
Velkommen til Åmot ungdomsskole
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Velkommen til Hafrsfjord Vi kan, vi vil, vi får det til!
Inspirasjonsssamling ot
Utruste til et godt liv gjennom trygghet, kunnskap og humør
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
SAMSPILLMETODEN DIALOG
Læringsmiljøprosjektet Hva har vi lært og hva har vi oppnådd?
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Skole- hjem samarbeid.
Hva har vi gjort i September?
SAMSPILLMETODEN DIALOG
VEILEDNING Psykologisk førstehjelp, mellomtrinnet
Roller og forventninger
Venner og valg Film og samtale.
Velkommen til opplæring for elevmentorer
Møte mellom elevmentorer og kontaktlærere
Øraker -En drømmeskole.
Positiv innsjekk. Positiv innsjekk Innholdet i tiltaksmodellen Drømmeskolen.
Mål for workshopen Dere skal
Velkommen til WORKSHOP I DRØMMESKOLEN En tiltaksmodell for god psykisk helse og et godt psykososialt miljø Fagerborg skole
Velkommen til WORKSHOP I DRØMMESKOLEN Tromsø 14. – 15. april 2016
Erfaringssamling med Drømmeskolene
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Oppstart 1. trinn Velkommen Diverse info om skolen Om elevgruppa
Hva kan foreldre gjøre for å bidra til et godt og trygt skolemiljø?
Velkommen til Heggedal skole
Fest & følelser Velkommen
Vennskap for 1. og 2. klasse.
Sosial kompetanse og psykisk helse.
«Den gode timen på Saltvern»
Venner & valg Velkommen.
Sinne Film:
SJENANSE HOS BARN Namkang Jacobsen 05/10/18.
Samarbeid hjem – skole (en veileder)
Trivsel og godt arbeidsmiljø for elevene på skolen
Ressursgruppesamling Drømmeskolen
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Velkommen til 6C Jeg er ny og noen foresatte/foreldre er ny. Kort presentasjon om hvem vi foreldre/foresatte til.
Utskrift av presentasjonen:

Bli elevmentor i Drømmeskolen!

Oppdrag: elevmentor Hovedoppgave: Elevmentorene skal bidra til at elevene føler seg sett og ivaretatt når de er på skolen og får en tilhørighet til klassen sin. Ta imot nye elever på en god måte Bidra i mentorklassen for å skape samhold og gode relasjoner: Drømmeklassen1 og 2 og ha det bra-samlinger Lage miljøskapende, inkluderende aktiviteter på skolen

Elevmentorene er selve hjertet i Drømmeskolen!

Hvem kan bli elevmentor? En elevmentor er: en god venn et godt forbilde for andre eller har potensial for å bli et godt forbilde for andre. er god på å etablere kontakt kan holde tider og fullføre oppdrag er pålitelig skaper tillit har engasjement for oppdraget har en positiv innstilling er god til å formidle

Sitater fra elevmentorer Jeg la merke til at ei jeg gikk i klasse med så ut til å føle seg utenfor og alene. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, men gikk til rådgiver og fikk veiledning. Så begynte jeg å snakke med henne i friminuttene, og så har jeg fått henne til å bli kjent med mine venner og snakke med dem også. Og vi spurte om hun ville være med når vi f.eks. skulle gå og handle. Og nå ser jeg at hun har det mye bedre og smiler mer. (Maria, 17)

Sitater fra elevmentorer Jeg sa til elevene i mentorklassen min at de bare måtte ringe meg. Det er mange som bor på hybel og ikke kjenner noen. Min beste erfaring som elevmentor er at en av guttene i klassen ringte, og vi hadde en super kveld sammen på byen. (Kasper, 18) Rollen som elevmentor gjør at man som person vokser litt, forstår mer av seg selv og hvordan man er i forhold til seg selv og andre. (Runar, 16)

Sitater fra elevmentorer Jeg har blitt tryggere på å møte nye mennesker. Jeg har funnet ut at mennesker har mye felles. (Mia, 16) Jeg valgte å bli elevmentor fordi jeg syntes det var vanskelig å snakke høyt i klassen. Gjennom å være elevmentor har jeg lært å snakke i klasser og lede aktiviteter. (Helene, 18)

Som elevmentor vil du bidra til godt psykososialt skolemiljø hvor elevene opplever inkludering, trygghet og tilhørighet bli del av et sosialt fellesskap sammen med andre elevmentorer få en opplæring og erfaring som du kan ha nytte av i mange sammenhenger få et elevmentorbevis etter endt oppdrag som du kan vise til på din CV

Fyll ut søknadsskjema og lever (fyll inn) innen (fyll inn) Søk om å bli elevmentor! Fyll ut søknadsskjema og lever (fyll inn) innen (fyll inn) Alle søkere vil bli innkalt til en samtale