Fag og tariffpolitisk konferanse

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Norsk Ergoterapeutforbund. Molde,
Advertisements

SAMARBEID I PRAKSIS Samling 4 Stabsutvikling.
Hvem / hva er ? Norges største organisasjon for de som jobber!
Tariffkonferansen 2008 Tariff Tariffkonferansen 2008 NFFs beslutningssystem Debattheftet Tariff 2008 NFFs tariffkonferanse Ansatt Råd Sentralstyret.
MEDBESTEMMELSE OG ROLLEN SOM TILLITSVALGT PÅ ARBEIDSPLASSEN
NORSK FYSIOTERAPEUTFORBUND - et forbund i bevegelse Våren Hva bør dere vite om forhandlinger? Seminar for nye ledere og styremedlemmer i avdelinger.
Velkommen til foreldremøte høsten Overgang fra felles del til avdelingsvis……  Vi går gjennom stokken  Viser konkretene som støtter hverdagens.
Kva med dei stadig omstilte arbeidstakarane? Arbeidsmiljøkonferansen Ulvik 2005.
Oslo 4. og 5. mars 2010 Tariff 2010 Møte NLS. Unios medlemsforeninger s2 ForeningAntall medlemmer Utdanningsforbundet Norsk Sykepleierforbund87.
ALLEMED. Agenda 1.Velkommen og mål 2.Hva gjør vi allerede for å inkludere? 3.Hva vil vi forbedre? 4.Hvilke første skritt kan vi ta? 5.Avslutning.
Kommunikasjon og kunnskap. Det moderne mennesket: eksistert i år Skriftspråket: år gammel Vår tid: de fleste kan både lese.
Medarbeiderkartlegging Driftsenhet / Avdeling Dato Foto: Rune Nilsen/News on Request.
Sosiale systemer og sosial struktur Et sosialt system er et sett av roller som står i et gjensidig definert forhold til hverandre. Sosiale strukturer er.
Trond Haukedal AS Hordaland Fylkeskommune - LO - NHO Læreplasskonferansen 2016 Bergen den 11.
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
Normer, sanksjoner og internalisering Normer:  forventninger til et individs atferd i en bestemt situasjon Sanksjoner:  ros eller straff som har til.
ALLEMED. Agenda 1.Velkommen og mål 2.Hva gjør vi bra? 3.Hva vil vi forbedre? 4.Våre første steg 5.Hvem tar ansvar?
DU kan gjøre en forskjell – for egne og andres barn! Engsjement – motivasjon – begeistring.
PROSJEKTOPPGAVE gruppe 2 FASE 3 – Høsten Presentasjon av gruppe 2: Herbjørn Henningsen – Finnmark Linda Ellingsen – Nordland Arvid Storegjerde –
Etikk i kommunen KS Folkevalgtprogram Sigdal kommunestyre 16. –
11 Sekretærkonferansen Januar 2010 Plogspissprosjekt Sekretærens rolle i organisasjonen.
Spilleregler i arbeidslivet. Arbeidslivet består av arbeidstakere og arbeidsgivere Arbeidstakere: er ansatt og får betalt for arbeidet de gjør Arbeidsgivere:
Arbeidsplassutvikling [Sett inn navn på arbeidsplassen og dato]
Kvalitetskommune- programmet.
Organisasjonsbygging Sørmarka 21. april 2016 Ved forbundssekretær Tonje Karenina Pettersen.
Betingelser for frivillig innsats – motivasjon og kontekst Dag Wollebæk, Synne Sætrang og Audun Fladmoe Presentasjon av rapport, Funkis Studieforum 31.
KS Folkevalgtprogram Holmestrand. KS – kommunesektorens organisasjon.
Fagforbundet Sør-Trøndelag, Røros 8. oktober 2008 LOs distriktssekretær, Kristian Tangen.
Fritid med Bistand V/ Seniorrådgiver Anders Midtsundstad
Prosjektpresentasjon – Før du starter
Kapittel 13 Lønn og lønnsforskjeller.
Nettkurset i samarbeid og medbestemmelse
Trepartssamarbeidet i IA-avtalen
Hvorfor skal jeg være med
Trepartssamarbeidet i IA-avtalen
Omorganisering / endringer i styringslinje
Kvinner i Lions Engasjement og handlekraft Styrke for lokalsamfunnet
FO i fagbevegelsen Grunnbolk 1a Arbeidslivskurs 2013
Definisjon av begrepet ”makt”
Den nye sekretæren Den typiske kontormedarbeideren i Fagforbundet er en 48 år gammel kvinne Hun er ansatt i stilling som sekretær Hun er ansatt i en norsk.
Håndtere endringer i organisasjonen
Samarbeid og medbestemmelse
Identitet handler om hva du tror er den dypeste og mest virkelige virkeligheten, om hvem eller hva som beskriver denne virkeligheten, hvordan du forholder.
For å forstå oss selv, henter vi svar fra blant annet naturvitenskap, religion og filosofi.
Hvordan samtale om barnas seksuelle utvikling -erfaring fra helsestasjonen og hvordan forebygge at grensene krenkes. Barns seksualitet 0-6 år Sissel Irene.
Hva er et tariffoppgjør?
«Et FAU blir det som vi foreldre gjør det til»
Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst.
Forbundets etiske retningslinjer
Sammen for en bedre kommune
1 Egenomsorg og helse.
Organisering Nybrott Styrets mening er at det er for mage personer som skal velges på årsmøte, og vi ser på nødvendigheten for at dette reduseres fra.
Klar ferdig gå….part two!
HMS © Caritas Norge..
Skoleeier i utvikling av skolen. Ordfører Nina Sandberg
Prosjektpresentasjon – Før du starter
Samtaletrekk B – Samarbeid
Medarbeiderundersøkelsen UiT 2011
Verdiar i nye ålesund Verdidebatt og verdiblink Leiarsamling P1 Komité for kulturbygging og verdiar.
Samtaletrekk B – Samarbeid
Matematikk på ungdomstrinnet
Oppslutning & Verving Forrige gang, på uke 7 i januar… der var de aller fleste av dere…, jobbet vi også med hvordan være synlige, hvordan vise frem forbundet.
Klar ferdig gå….part three!
Velkommen til dugnad i kommunen
Forsterkningstiltak fosterhjem
Arbeid, verdiskaping, kompetansebygging, læring Ringvirkninger
Miljø for kommunikasjon i klasserommet B – Samarbeid
Utdannet lærer, videreutdanning i arbeid med personer med ASF fra NTNU
Utskrift av presentasjonen:

Fag og tariffpolitisk konferanse Norsk Ergoterapeutforbund. Alta 08.09.09 .

Noen har gått foran… Vær barmhjertig Herre, vis en særlig omsorg for de mennesker som er så logiske, praktiske, og realistiske, at de forarges når noen tror at det finnes en liten blå hest. (Don Helder Camara)

Microsoft Corporation, 1978

Å spå om fremtiden.

Det ”perfekte” liv Når vi lykkes i alle avkroker av våres livsprosjekt: Familie Venner Jobb Fritid Kropp Barn Ferier Mat Sinn Sjel Religion

Hva er ditt ”prosjekt”?

Noen har gått foran… Vær barmhjertig Herre, vis en særlig omsorg for de mennesker som er så logiske, praktiske, og realistiske, at de forarges når noen tror at det finnes en liten blå hest. (Don Helder Camara)

Hvem er vi? Selvstendige aktører? Brikker fanget av eller i systemet?

Organisasjonskultur. ”Kultur er et sett av holdninger, meninger eller overbevisninger som en gruppe mennesker deler, om hvordan man skal oppføre seg mot hverandre, hvordan ting skal vurderes og gjøres, hvilke spørsmål som er viktige og svar som er aksepterte. De viktigste elementene i kulturen er ubevisste og kan ikke påtvinges utenfra, - ikke engang fra en toppledelse.”

Organisasjonskultur Organisasjonens kultur Samspill mellom mennesker er med på å forme Den samling av ideer, normer og verdier som danner grunnlaget for samkvem mellom mennesker – Slik gjør vi det hos oss!

Å forstå… Å forstå de som er rundt oss kan være en utfordring. Å forstå seg selv kan være om mulig en enda større utfordring…

Behov og motiver Realisere egne tanker og motiver Anerkjennelse for tanker og motiver Sikre egen fremtid Få innflytelse Ha det gøy

Betingelser for samarbeid Føle seg trygg i gruppen Motivert for å hjelpe andre Forstå hverandres hensikter og motiver Ha det hyggelig sammen Effektiv og løser oppgaver Felles mål Villig til å spørre og lytte

Betingelser for samarbeid Gjensidig sympati for hverandre Vilje og evne til samarbeid Diskutere samarbeid underveis Føler ansvar for felles resultat Innstilt på å yte fremfor å nyte

Roller i en gruppe Fornyeren Meningsdanneren Medløperen Nøleren Bakstreveren Kverulanten Dommeren Den rasjonelle Den økonomiske

Hvem er du? Hva trenger du for å lykkes som tillitsvalgt? Hvordan vil du fylle rollen som tillitsvalgt? Når vil du si at du har lykkes som tillitsvalgt? Kjenner du noen i tilsvarende verv som du ser opp til? Hvem er du som tillitsvalgt?

Samhandling Hvorfor er du medlem i Norsk ergoterapeutforbund? Hva var det som fikk deg til å velge å bli tillitsvalgt i Norsk ergoterapeutforbund?

Forventninger. Hvem har forventninger til deg som tillitsvalgt?

Forventninger. Hvem har forventninger til deg som tillitsvalgt? Du selv. Arbeidsgiver. Medlemmene. Egen organisasjon. Andre tillitsvalgte / andre organisasjoner. Hvilke forventninger tror du at disse har til deg som tillitsvalgt?

Politiske saker. Tariffoppgjøret. Lovpålagt ergoterapi. Økonomien i helsesektoren. Kommuneøkonomien. Universell utforming. Habilitering og rehabilitering. Vårt mantra, aktivitet og deltakelse for alle.

Hva nå? Hva gjør du som tillitsvalgt på din arbeidsplass?

TV-rollen i utvikling Fra krig til samarbeid?

Norsk fagbevegelse.

Norsk fagbevegelse. Arbeidstakere. Medlemmer. Norsk Ergoterapeutforbund.

Norsk fagbevegelse. Arbeidstakere. Medlemmer. Norsk Ergoterapeutforbund. Unio. LO. YS. Akademikerne.

Unio. Norges nest største hovedorganisasjon. Relativt ny organisasjon. Tilnærmet en ren profesjonsorganisasjon. Høgskolegruppene, 3 og 4 årig høyere utdannelse.

Unio Utdanningsforbundet. Norsk sykepleierforbund. Politiets fellesforbund. Forskerforbundet. Norsk fysioterapiforbund. Norsk ergoterapeutforbund. UHF. Presteforeningen. Diakonforbundet. Skatterevisornenes forening.

Unio

Arbeidsgiversiden.

Arbeidsgiversiden. Kommunenes sentralsforbund (KS). Spekter. Staten. HSH. NHO. Mindre arbeidsgiverorganisasjoner. Frittstående (uorganiserte) arbeidsgivere.

Egen organisasjon – NETF.

Forbundskontoret. Forbundsleder Adm. leder Forhandlingssjef Fagsjef Spesialrådgiver Kommunikasjonsrådgiver Redaktør Journalist Merkantilt Økonomiansvarlig, kontingent og medlemsregister, sekretær.