Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Verdiar i nye ålesund Verdidebatt og verdiblink Leiarsamling 06.06.18 P1 Komité for kulturbygging og verdiar.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Verdiar i nye ålesund Verdidebatt og verdiblink Leiarsamling 06.06.18 P1 Komité for kulturbygging og verdiar."— Utskrift av presentasjonen:

1 Verdiar i nye ålesund Verdidebatt og verdiblink Leiarsamling P1 Komité for kulturbygging og verdiar

2 Organisasjonskultur - definisjon
«Organisasjonskultur er de sett av felles verdier, normer og virkelighetsoppfatninger som utvikles i en organisasjon når medlemmene samhandler med hverandre og omgivelsene, og som kommer til uttrykk i medlemmenes handlinger og holdninger på jobben» (Bang, 2012) Definisjonen gjør det klart at kulturen vokser frem gjennom interaksjon mellom medlemmene og omgivelsene. Den er ikke noe man kan vedta; kultur er nemlig et (bi)produkt av samhandling.

3 Tre kjerneelement i organisasjonskultur:
Verdiar uttrykker kva som blir oppfatta som viktig, verdifullt og noko ein søker å leve etter i organisasjonen. Normer seier noko om korleis ein bør oppføre seg, og kva som er akseptable og uakseptable handlingar og holdningar. Virkelighetsoppfatningar er oppfatningar om korleis ting fungerer i organisasjonen, som medlemmane utviklar saman og etter kvart tar for gitt. (Trice & Beyer, 1993)

4 Verdiar som kan gjere ein forskjell er:
Verdiar som er kritiske for at vi skal lykkast med det vi er til for (vår misjon) eller det vi vil bli (vår visjon) Viktige verdiar som vi bør minnast om, fordi vi i for liten grad er prega av dei i dag Verdiar som er illustrert med døme som gjer at eg forstår kva som i praksis meinast med dei, og som eg lett kan relatere til mitt daglege arbeid Verdiar som eg har fått vere med på å lage (Bang, 2012)

5 Verdiar som kan gjere ein forskjell gir:
Retning Meining Lyst (Bang, 2012)

6 Korleis lage verdiar som unngår å gi retning, meining og lyst?
Sjølvsagte Mange Abstrakte Utforma av nokre få (Bang, 2012)

7 Utforming av verdigrunnlag for nye Ålesund kommune
Framgangsmåten er viktig for å få: Eit godt verdigrunnlag Aksept for verdigrunnlaget Forståelse for verdigrunnlaget Men; det viktigaste er at verdigrunnlaget er i samsvar med dei tilsette sine eigne verdiar og at organisasjonen og leiinga praktiserer verdigrunnlaget.

8 Gjennomføring av verdiblink

9 Gjennomføring - steg for steg
Verdidebatt i gruppene (15 min.) ta utgangspunkt i verdidebattkorta (i konvolutten) skriv gjerne stikkord undervegs Kvar gruppe må prioritere fire verdiar – skriv desse verdiane på kvar sin post it-lapp (10 min.) Oppmøte ved blinken for vidare instruksjonar og «Verdikonkurranse» (15 min) Oppsummering ved blinken (5 min)

10 Kva så? Bilete av endeleg verdiblink skal sendast innan 1.september til: Forslag til verdiar for nye Ålesund blir lagt fram og skal vedtakast i fellesnemnda i løpet av hausten 2018.

11 Nasjonal slagkraft, regional attraktivitet og lokal identitet


Laste ned ppt "Verdiar i nye ålesund Verdidebatt og verdiblink Leiarsamling 06.06.18 P1 Komité for kulturbygging og verdiar."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google