Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Utdannet lærer, videreutdanning i arbeid med personer med ASF fra NTNU

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Utdannet lærer, videreutdanning i arbeid med personer med ASF fra NTNU"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Utdannet lærer, videreutdanning i arbeid med personer med ASF fra NTNU
Jobber i grunnskoleteamet til Ålesund kommune Men også pappa til denne kjekkasen

3 Theo 9 år Asperger Syndrom Fikk diagnose i 2014

4 Skole – hjem samarbeid

5 Hvorfor? Hjemmet og skolen er de to mest betydningsfulle utviklingsarenaene barn og unge har. Det de erfarer på disse arenaene har stor betydning for barnets utvikling og fungering. Samarbeidet mellom skole og hjem er samspillet mellom barnets utviklingsarenaer, og et godt samarbeid bidrar til å skape sammenheng og helhet i barnets liv. (Nordahl:2007)

6 Skole – hjem samarbeidet
Forventninger skolen hjemmet

7 Skole – hjem samarbeidet
Forventninger Gruppe – 5. min, del forventningene dine med sidemann Plenum – 10. min, forandret forventningene dine seg underveis?

8 Skole – hjem samarbeid Opplæringsloven
Skole-hjem samarbeidet reguleres av Opplæringsloven, forskrift til loven og læreplanverket (KS 06). I Opplæringsloven § 1-1 (formålsparagrafen) står det; «opplæringa skal i samarbeid og forståing med heimen,…» Skoleeier har en lovpålagt plikt til å legge til rette for foreldresamarbeid etter opplæringsloven § 13-3d. Det lovpålagte samarbeidet er utdypet i forskrift til opplæringsloven kapittel 20, der det er fastsatt at skolen har plikt til å holde kontakt med foreldrene gjennom skoleåret. Forskriften beskriver innholdet og organisering av samarbeidet.

9 Skole – hjem samarbeid Fellesskapet «individet i omgivelsene»
«Målet er ikke lik opplevelse, men gjensidig forståelse»

10 Skole – hjem samarbeid Foreldre som eksperter
- Søk informasjon om tiltak som fungerer hjemme. Lytt og forstå foreldres frustrasjon og bekymringer, selv om det Kan virke som bagateller. - Informasjon

11 Skole – hjem samarbeidet
Dialog «Klage»

12 Skole – hjem samarbeidet
Forståelse Familie i sorg/krise Barn/ungdom i kaos/krise fase Anerkjenn at familien har det vanskelig, og at det slettes ikke er slik at vi kan forvente at familien klarer å følge opp alle krav fra skolen. Øv deg på å svelge kameler Vær «større, sterkere, klokere»

13 Skolevegring – hva gjør vi?
Skolen: Dersom du har en elev med ASF, ring hjem og prat med foresatte allerede 1. dag med fravær. IKKE forvent at de foresatte skal ta kontakt. Opprett dialog med PPT  «Veien tilbake» Ålesund: Send henvendelse til Ressursbasen Det haster med å få en vegrer tilbake til skolen. Tid borte = tid det tar å komme tilbake Dialog med foresatte, helsesøster/fastlege og PPT for å finne ut av årsaker til vegring. Sørg for at du møter eleven på en annen arena Sørg for at eleven sitter med en følelse av at han/hun er savnet, og velkommen tilbake.


Laste ned ppt "Utdannet lærer, videreutdanning i arbeid med personer med ASF fra NTNU"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google