Avtalespesialister i Møre og Romsdal

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Legger dagens løsninger for e-meldinger til rette for god samhandling og dokumentasjonsprosess knyttet til fagområdene: Psykisk helsevern, barn, tverrfaglig.
Advertisements

Trygghet Respekt Kvalitet
RESSURSTJENESTEN.
© Helse Nord RHF Driftsavtaler med private ØNH-instanser , fagnettverk hørsel.
LEVEKÅRSDIMENSJONEN I PASIENTFORLØPET
Pasienttransport – Møte SAFO Midt-Norge den 30.mars 2006
Høreapparatformidlingen – lokalt
Norsk Audiografforening 6. november 2009
Molde sjukehus: 1960 – budskap fra tillitsvalgte i Molde:
Lov om spesialisthelsetjenesten m.m.
Rammeavtalen, internkontroll og bedriftshelsetjeneste PSLs time 2010 Frode Solberg Fagsjef/advokat Legeforeningen.
Presentasjon Av Rusbehandling Midt-Norge HF Dagseminar
Fellesmøte Helsetilsynet, Pasientombudene og Rusforetaket
Evalueringsrapporten Evalueringsrapporten vurderes som god og samsvarer i hovedsak med RHF-ene sine egne oppsummeringer av hva som er oppnådd etter rusreformen.
Strategi for utdanning og kompetanseutvikling i Helse-Midt-Norge
Forhandlinger Privatpraktiserende fysioterapeuter Anne Tøndevold, rådgiver KS Forhandling og tariff ASSS kommunehelsenettverk, Sandnes 30 april 2010.
Kvalitetssikring i bibelskoler og fagskoler v/ Lars Eirik Sandvik.
Ny betalingsforskrift på kommunal medfinansiering og kommunal betaling for utskrivningsklare pasienter.
Regionalt brukerutvalg opplæringsdag Januar 2016 Stig A. Slørdahl.
På lag med deg for din helse BFK Ekstern samhandling mars 2016.
Fysioterapitjenesten Asker kommune Kommunalt råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne –
Hossein Banitalebi Lege Oslo Akutten bedriftshelsetjeneste.
Offentlige anskaffelser 4 Leverandørkrav, dokumentasjon og utvelgelseskriterier (av leverandør) Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning.
Nasjonalt toårig tverrfaglig utdanning i behandling av pasienter med alvorlige psykiske lidelser Torleif Ruud Professor, Akershus universitetsykehust
Dialogmøte – ROR Klinikk for psykisk helsevern.
Offentlige anskaffelser Formålet og grunnleggende prinsipper for offentlige anskaffelser Virkeområdet for anskaffelsesregelverket og for de ulike.
 Revmatologisk fagfelt ble omorganisert til en felles enhet i Helse Nord -Trøndelag HF fra  Gjennomgående ledelse som primært jobber på Sykehuset.
Storting og regjering Vedtar lover og regler Setter i verk lover og gjennomfører politikken (departementene) Vedtar budsjetter og fordeler økonomiske ressurser.
Fagforbundets stipendordning. 2 Stipendordningen har som formål å støtte opplæringstiltak og kompetanseutvikling for yrkesaktive medlemmer. I budsjettet.
SPF, lokale og regionale, som ledd i overordnet strategi for pasientbehandling og kvalitet i HMN Kl 09:00 – 09:45 Fagdirektør K.Å. Salvesen.
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF.
Forum for tillitsvalgte NTF 19. april 2007 Medlemsundersøkelsene Jostein Grytten, Irene Skau.
Opplæringsloven kap. 9a – aktuelt om lovverket Ragnhild Øvrebø, jurist, fagstab Oppvekst og levekår, Stavanger kommune Kurs i opplæringsloven kap. 9a for.
Til deg som er henvist og fått tilbud ved Allmenn psykiatrisk poliklinikk, Nydalen DPS Behandling Når utredningen konkluderer med at det foreligger en.
Det kommunale og fylkeskommunale risikobildet
Eiermøte Aurskog-Høland kommunestyre
Hva er feriepenger og hva er inntrekk ferie?
ROS-analyse.
Nye lover fra 1. juli 2016 og Forskrift fra 1. januar 2017
Nord-Odal kommune - Kommunesammenslåing.
Antall LIS 1 i spesialisering høsten 2017
Prehospitale tjenester HMR
Økonomisk ramme for medisinutdanning nord i Trøndelag
Bente Westrum ass. fylkeslege Fylkesmannen i Oppland
Langtidsplan og –budsjett Prinsipper og forutsetninger
Utviklingsplan -avtalespesialister /desentralisert spesialisthelsetjeneste Stian Endresen Pk HMR.
Avtalespesialistkontakter i 2016 fremskrevet til 2020, 2025 og 2030
Ved Reidar Hole, fagdirektør Elise Solheim, samhandlingsleder
Foreldres rettigheter etter barneforskriften § 10
Fastlege- og avtalespesialist- henvisninger til private rehabiliteringsinstitusjoner Presentasjonen viser bruk av private rehabiliteringsinstitusjoner.
Innføring i lovverket som gjelder barn og unge i planlegging
Samspillkonferansen i Region Ålesund
Tvungent psykisk helsevern – orienteringssak til styret i HMN RHF febr 2017 Presentasjon for RBU 6.februar 2017 Lov om psykisk helsevern: § 2.1 Frivillig.
Norsk e-helsebarometer 2017
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Kontaktlege/-psykolog
Fastlege- og avtalespesialist- henvisninger til private rehabiliteringsinstitusjoner Presentasjonen viser bruk av private rehabiliteringsinstitusjoner.
Kontaktlege/-psykolog
Rett til spesialisthelsetjenester versjon (kan bli endret noe)
OSLO 18 OG 19 APRIL 2018 KIRSTEN FRIGSTAD VIRKSOMHETSLEDER 24SJU
Ny spesialistutdanning i hud- og veneriske sykdommer
Den gylne regel Prioritering av psykisk helsevern og TSB
Årsmøte 2018 Quality Alexandra Hotel 14. – 15. mars
Fastlege- og avtalespesialist- henvisninger til private rehabiliteringsinstitusjoner Presentasjonen viser bruk av private rehabiliteringsinstitusjoner.
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
03 Introduksjon til ROS-analyse 08 PowerPoint-mal for ROS-analyse
Brukermedvirkning ved UNN
Tildeling til brukerorganisasjonene 2019
Utskrift av presentasjonen:

Avtalespesialister i Møre og Romsdal Nils Ringdal, Molde

Virksomhet Helse Midt RHF tildeler avtalehjemmel som er ledig Avtalespesialisten er selv ansvarlig for virksomheten, ordner lokaler, tilsetter personale, kjøper utstyr. Avtalespesialisten er pliktig å arbeide i praksisen 37,5 timer pr uke i 44 uker pr år. Hver spesialitet har et årlig normtall for konsultasjoner som må oppfylles Avtalespesialisten er bundet av alle lover og forordninger innen helsesektoren,en rekke tilsyn kontrollerer hver sin del av virksomheten (Fylkeslege, eltilsyn, branntilsyn, pasientskadenemnda, HMS, internkontroll m.v.)

Samarbeid med lokalt sykehus Det utarbeides avtaler mellom avtalespesialist og sykehus om samarbeid om pasientgrupper og fellesmøter Hver enkelt lege har kontrakt med Helse Midt RHF om driften og «sørge for» ansvaret til RHF Pasientbetalingen er den samme som ved sykehusene,og Helfo kontrollerer og refunderer pasientregningene Rammeavtalen for avtalespesialistene regulerer ordningen og er undertegnet av statens representanter og legeforeningen

Samarbeid med lokalt sykehus (forts) Mange avtalespesialister deltar i undervisningen av leger og annet personell ved sykehusene Legeforeningen har i 12 år arbeidet for at LIS leger skal få arbeide ½ år i avtalepraksis som ledd i utdanningen. Forsøksordninger pågår Et problem er det imidlertid at avtalespesialister ikke kan tildele pasientrettigheter. Staten har tatt tak i dette, og dette blir oppfylt relativt snart

Samarbeid med fastlegene Avtalespesialistene mottar henvising fra fastlegene Pasientene blir prioritert på samme måte som på sykehusene Fastlegene får epikriser jevnlig Fastlegene kan ringe avtalespesialistene om problemer Avtalespesialistene deltar på kveldsmøter og kurs for fastleger Avtalesespesialistene bruker i likhet med sykehuslegene i stor grad de lokale sykehusavdelinger og laboratorier.

Fordeling av avtalespesialister i forhold til folketallet Avtalespesialistene foretar omkring 25 % av alle polikliniske spesialistkonsultasjoner i Norge Helse Sør øst har overlegent flest Helse Nord og Helse Midt har færrest Innen Helse Midt har Møre og Romsdal klart færrest hjemler, både for somatiske leger, psykologer og psykiatere

Hva sier Helse Midt RHF? Styret i Helse Midt-Norge ber om at en fremtidig fordeling av avtalespesialister bidrar til en utjevning av geografiske forskjeller. (sak 57/13) Dessverre har det skjedd svært lite de siste 4 år, men det er på tide å utjevne forskjellen, både innen Helse Midt, og Helse Midt RHF i forhold til de øvrige RHF

Legehjemler Sunnmøre Anestesesi: 1 20 % hjemmel i Volda Øyesykdommer: 2  100 % i Ålesund, 1 100% i Ørsta Hudsykdommer: 2  100 % i Ålesund, Hudsykdommer: 1 100% i Ulsteinvik ØNH sykdommer: 2 20 % hjemler i Ålesund Indremedisin: 1 100 % hjemmel i Ålesund Lungesykdommer: 1 100 % hjemmel i Ålesund Cardiologi: 1 50 % hjemmel i Ålesund Gynekologi: 2  100 % hjemmel i Ålesund Psykatri: 1  100 % hjemmel i Ålesund

Leger Nordmøre og Romsdal Øyesykdommer: 2 100 % hjemmel i Molde ØNH sykdommer: 1 20 % hjemmel i Molde (avsluttes 2018) Psykiatri: 1  100 % hjemmel i Molde   Nordmøre: Øyesykdommer: 2 100 % hjemmel i Kristiansund ØNH sykdommer 1 50 % hjemmel i Kristiansund Psykiatri: 1  100 % hjemmel i Tingvoll Til sammen Møre og Romsdal:17 100 % hjemler, 2 50 % og 4 20%

Psykologer i Møre og Romsdal Klinisk psykologi: Ålesund: 4  100 % hjemler, 1 80 % Ulsteinvik 1  100 % Ørsta 1 100 % Volda 1 20 % Molde 3 100%   Klinisk nevropsykologi Kristiansund 1 100 % hjemmel Molde 1 20 % hjemmel Til sammen: 10  100 % hjemler ,1 80 % og 2 20 % hjemler

Hvordan rekrutteres avtalespesialister Ved ledig hjemmel utlyses dennei Tidsskrift for den norske legeforening RHF foretar tildeling Den som får hjemmelen er gjerne en erfaren spesialist Erfaringer fra Møre og Romsdal viser at halvparten av legene kommer fra lokalt sykehus, mens halvparten kommer utenfra og dermed styrker spesialistlegetilbudet i Møre og Romsdal

Geografisk spredning av hjemler De fleste hjemler er i byene I en del spesialiteter er dette naturlig, idet det kreves en ganske stor befolkning for å drive en hjemmel,og nærhet til sykehus er bra. En undersøkelse av pasientstrømmen hos øyenlegen i Ørsta og hudlegen i Ulsteinvik viste at 90 % av pasientene kom fra praksisens naturlige nærområde Det er dermed store fordeler ved hjemler utenfor bysentra

Helprivat legevirksomhet Avtalespesialistene er en integrert del av RHF sitt «sørge for» ansvar i pasientbehandlingen. Helprivat legevirksomhet står i sterk motsetning til dette. Helprivat virksomhet har ingen avtale med RHF Pasientene trenger ikke henvising fra lege Pasientene betaler hele behandlingen selv Pasientene får ikke dekket reiseutgifter