Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tildeling til brukerorganisasjonene 2019

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tildeling til brukerorganisasjonene 2019"— Utskrift av presentasjonen:

1 Tildeling til brukerorganisasjonene 2019
Antall søknader: 107 stk, 1 mer enn 2018 Totalt søknadsbeløp: kr Budsjett 2019: kr Tildelt kr

2 Utvikling Regneark flere år og organisasjonsnummer Søknader tilskudd brukerorganisasjoner xlsx

3 Hvordan tildele? Tildeling er basert på retningslinjene i tillegg til det som er gjort årene før. I 2016 ble det laget felles retningslinjer i alle RHF som er: Mer spisset opp mot spesialisthelsetjenesten Har vektlagt opplæring av brukerrepresentanter Vi har hatt avklaringsmøter med de andre RHFene, i de tilfeller der det er sendt søknad til alle regioner og i saker der vi har vært i tvil.

4 Hvordan tildele? forts Det er 2 søknader som utgår – bestemt i statsbudsjettet at de skal få alt fra helsedirektoratet – Amathea. 2 søknader har fått avslag, søknaden var utenfor våre retningslinjer. Det er ingen klageadgang, men vi hadde gjort feil i 3 saker. Ikke fanget opp sammenslåing. Disse er nå rettet opp. Det er 1 søknad som har fått tildeling, men får ikke utbetaling før de ettersender korrekt dokumentasjon

5 Retningslinjene Formål
Tilskuddene skal benyttes til formål relatert til spesialisthelsetjenestens oppgaver og tjenester som ytes på samhandlingsarenaer og i samarbeid mellom spesialist- og kommunehelsetjeneste. Organisasjoner det kan ytes tilskudd til  Tilskudd kan tildeles til brukerorganisasjoner som drives av brukere, har valgt styre og har som ett av sine formål å bidra til gode og likeverdige spesialisthelsetilbud. Som hovedregel vil brukerorganisasjonenes fylkeslag prioriteres. For organisasjoner som har både fylkesledd og regionledd, prioriteres fylkesleddet. Lokalforeninger der det ikke er fylkeslag kan søke.

6 Retningslinjene fortsatt
Hva gis det tilskudd til Tilskudd kan gis til drift innrettet mot spesialisthelsetjenestens oppgaver, og til spesielle konkrete formål/aktiviteter. Søknader om tilskudd vil bli prioritert i følgende rekkefølge. Brukerorganisasjonenes opplæring av brukerrepresentanter og organisering/koordinering av brukerrepresentasjon i spesialisthelsetjenesten. Brukerorganisasjonenes egne informasjons-/opplærings- og mestringskurs, fortrinnsvis i samarbeid med helsepersonell. Brukerorganisasjonenes egen opplæring i og utøvelse av organisert likepersonsarbeid i helsetjenesten. Brukerorganisasjonenes egenorganiserte og ikke honorerte opplæring av helsepersonell og studenter innen relevante studier og fagområder. Brukerorganisasjonenes arbeid med rekruttering av unge, og mennesker med flerkulturell bakgrunn som brukerrepresentanter og likepersoner. Brukerorganisasjonenes opplæring av egne tillitsvalgte.   Formål utover dette prioriteres ikke.

7 Retningslinjene Det er tatt initiativ til en gjennomgang av retningslinjene med de øvrige RHF’ene. Det vil bli stilt sterkere krav til dokumentasjon av bruken og til hvilke formål som tildeles midler. Det vil vurderes å ta stikkprøver/kontroller – dette etter gjennomgang av ordningen i Compliance-funksjonen.

8 Organisering av arbeidet i HMN
Det er jeg som gjennomgår, foreslår tildeling og tar alt admininstrativt arbeid. Gjennomgås før tildeling med stabsdirektør og representant fra fagavdelingen. Stabsdirektør godkjenner og underskriver. Rutiner for tildeling ligger i EQS, vårt kvalitetssystem Vi har hattt avklaringer med de andre RHFene, der det er sendt søknad til alle regioner og i saker der vi har vært i tvil. Vi kobler på juridisk kompetanse ved behov Brukerutvalget blir orientert om tildelingen.

9 Innspill?


Laste ned ppt "Tildeling til brukerorganisasjonene 2019"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google