VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE PÅ KLØVER- OG LYNGHUMLENE

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Mobbing i barnehagen.
Advertisements

Månedsevaluering november 2011
Rolighetsmoen barnehage
BARNS TRIVSEL - VOKSNES ANSVAR
Månedsbrev fra Blåklokka
På barnehagens lunsjmeny!
Evaluering av november på Blå avdeling:
Vi henter inspirasjon fra barnas livsglede og positive energi.
 Lovpålagt organ  Godkjenne årsplan  Gjennomgang av brukerundersøkelse  Høringer fra kommunaldirektøren  Status økonomi  Saker fra foresatte 
"God bagasje på livets reise."
Vi har en tydelig struktur gjennom barnehagedagen
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
”Vi vet at vennskap er viktig for både barn og voksne”
Rammeplan for barnehagen. Nytt på nytt eller noko heilt anna? Loen mars 2006.
Barnehagene i vår tid Oppdrag En ”annen” barnehage og en annen tid? Horten Turid Thorsby Jansen.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
LitteraturNøkkelordRim og reglerSanger Skinnvotten Enkel versjon av juleevangeliet til adventsamlingene Mus Rev Villsvin/gris Hare Frosk Bjørn Ride, ride.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av.
VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.
Velkommen til foreldremøte Stokkavannet og Mosvannet.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 Så har vi kommet noen uker inn i det nye barnehageåret, og nye barn og voksne.
Velkommen til foreldremøte!. De ansatte: Kløverhumlene: Anine (pedagogisk leder) Margarita (assistent) Solveig (Barne og ungdomsarbeider) Lynghumlene:
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
GRUNNKOMPETANSE FOR ASSISTENTER I BARNEHAGE 2015 / 2016 Assistenter i kommunale og private barnehager i Harstad –Assistenter fra Kvæfjord, Skånland, Ibestad.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være.
FORELDREMØTE Fugleredet Sept. ‘13 i. Fugleprosjekt vår/sommer.
Sosial kompetanse. Ferdigheter og villighet til å løse en konkret oppgave En kompetanse vi trenger for å fungere godt sammen med andre –Kompetansen viser.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage Tema: SOSIAL KOMPETANSE v/ Vigdis, Monica C, Sarah og Karoline Foreldreråd.
Velkommen til nytt barnehageår her på Titt i hålå! Velkommen til Mikkel, Tirill, Eva, Leah, Isak, Edvin, Othilie, Niclas og Sven. For en flott gjeng med.
Personalet på… Skrukketroll Mari – pedagogisk leder Line – barne- og ungdomsarbeider Alexander – pedagogisk medarbeider Stankelbein Maren – pedagogisk.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2017.
Referat fra foreldremøte. De ansatte: Kløverhumlene: Anine (pedagogisk leder) Margarita (assistent) Hilde (Barne og ungdomsarbeider) Lynghumlene: Tonje.
Velkommen til foreldremøte for lynghumlene høsten 2016.
Dmmh.no Ledelse av personalets læring og barns læring – TO SIDER AV SAMME SAK? Kari Hoås Moen
Velkommen til nytt barnehageår!. Velkommen til nytt barnehageår Lille Roligheden bygg og organisering Innhold felles – hva er viktig for 1 og 2 åringen.
Velkommen til innskriving ved Isfjorden skole
Lekens egenverdi.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Introduksjon med styrer Sonja Iversen
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016
TROLLUNGANE – REVEHIET
Uke: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Frukt:
Månedens pedagogiske tips: Lag dere en god november!
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
Hva har vi gjort i oktober?
Årshjul rødbasen
Årshjul grønnbasen
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Overgang mellom barnehage og skole/SFO på Søm.
Velkommen til foreldremøte
Velkommen til foreldremøte på Orion
Referat Foreldremøte høst 3.trinn
Foreldremøte Maurtua.
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Oppstart i barnehagen.
PERIODEPLAN FOR MARS 2019 UKE MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG 1
PERIODEPLAN FOR FEBRUAR 2019
BARNEHAGEDAGEN 12. MARS «Jeg lurer på……..»
Periodeplan for Januar 2019
Samarbeider med Kløver fra uke 26.
Foreldremøte SFO høsten 2019
BARNEHAGEÅRET 2019/2020  SEPTEMBER HUSK: MERKEDAGER:
Foreldremøte Odderøya barnehage
BRANNVERNUKE EVALUERING OG OPPSUMMERING AV SEPTEMBER
Utskrift av presentasjonen:

VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE PÅ KLØVER- OG LYNGHUMLENE

Presentasjon Personalet Foreldre Barnegruppa

UKESRYTME MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Kl.9.30-10.30 Lesegruppe/ forming og tur Kl.9.00-10.30 Utelek formiddag dersom været tillater det. Pedagogledermøte formiddag. Varm lunsj Oddetallsuker: Kløver: Turdag Lyng: Matlaging/ innelek Partallsuker: Lyng: Turdag Kløver: Matlaging/ innelek

Dagsrytme 7.30: Barnehagen åpner 8.00-8.30: Frokost 9.30: Kjernetid og aktiviteter 11.00: Lunsj (varmmat hver fredag) 12.00-14.00: Sovetid 14.00: Fruktmåltid Etter frukt: Inne/ utelek avhengig av vær og vind 16.30: Barnehagen stenger

Smågrupper: Sosialisering Språklæring Motoriske ferdigheter

«Bare» lekt i dag? Barns lek har en viktig egenverdi i seg selv og spiller en stor rolle i deres utvikling. Gjennom lek erfarer og lærer barna seg blant annet: Prososial atferd – positive sosiale holdninger og handlinger som å hjelpe, oppmuntre, dele med andre, anerkjenne, inkludere, vise omsorg for andre osv.   Selvkontroll – å kunne utsette egne behov og ønsker i situasjoner som krever kompromisser og avgjørelser, innordne seg, takle konflikter og vente på tur. Selvhevdelse – hvordan en kan hevde seg selv og egne meninger på en god måte, tørre å stå imot gruppepress, ta initiativ til eller bli med i lek som allerede er i gang. Lek, glede og humor – å kunne skille lek fra annen aktivitet, tolke lekesignaler, la seg rive med i lek, føle glede, slappe av, spøke og ha det moro. (Kilde: lamer.no)

Barns medvirkning Barns medvirkning i barnehagen skjer i like stor grad på liten avdeling som på stor. Vårt mål og fokus er at barna skal bli trygge på å uttrykke sine tanker, følelser og meninger og at de opplever at de har innflytelse i sin barnehagehverdag. Her spiller voksenrollen en stor rolle der vi må ta barns ytringer på alvor. Dersom barna ikke klarer å uttrykke seg muntlig prøver vi å tolke kroppsspråk, peking, enkeltord eller andre signaler barnet gir. Å sette seg inn i barnas følelsesverden og deres perspektiv og la seg påvirke av dette, er en viktig forutsetning for å støtte opp om barns medvirkning.

Trygghetssirkelen

Tema september-november: «Den lille musa leter etter en venn». Vennskap, empati og følelser

INFORMASJON Barnehagens hjemmeside: www.minbarnehage.no/emmaus (husk å abonnere.) Månedsbrev legges ut den 1. hver måned Temaplan, ukesrytme, ukesnytt og annen info legges ut her Bringe og hentesituasjoner Åpen dialog mellom barnehage og hjem Foreldresamtaler i løpet av året

Rammeplan for barnehagen Barnehagen skal støtte barns utvikling ut fra deres egne forutsetninger og gi det enkelte barn og barnegruppen utfordringer innen omsorg, lek, læring, vennskap og fellesskap og danning. Fagområder: Kommunikasjon, språk og tekst Kropp, bevegelse, mat og helse Kunst, kultur og kreativitet Natur, miljø og teknologi Antall, rom og form Etikk, religion og filosofi Nærmiljø og samfunn

Nærmiljø og samfunn

Etikk, religion og filosofi

Antall, rom og form

Natur, miljø og teknologi

Kunst, kultur og kreativitet

Kropp, bevegelse, mat og helse

kommunikasjon,språk og tekst

Praktisk info Sykdom Merk alle klær og sko Feber og allmenntilstand: Vi måler ikke feber i barnehagen. Vi ser an barnets allmenntilstand, og vurderer deretter. Er ikke barnet friskt nok til å følge barnehagens aktiviteter, må det bli hjemme. Medisiner Vi gir ikke febernedsettende i barnehagen. Trenger barnet medisiner i løpet av barnehagedagen, må medisinen være ferdig oppmålt, og foresatte må skrive under på et skriv som dere får av oss. Oppkast og diarè Ved oppkast og diare må barnet holdes hjemme i ca. 48 timer etter siste «utbrudd». Ta hensyn til smittefaren. -Vi viser til «Friske barn», artikkel som ligger på nettsiden. Merk alle klær og sko Sjekk hyller med ekstratøy å pass på at det alltid er minst et sett ekstratøy (fra innerst til ytterst) Ta med våte klær hjem, ta med nytt skift dagen etter Lage gode rutiner på å gå gjennom barnas hyller for å sjekke hva som kan være/ta med hjem La barna øve seg på av- og påkledning. Selvstendighetstrening. Helst sko uten skolisser.

Valg av FAU- representanter Èn hovedrepresentant og èn vara fra hver avdeling Viktig oppgave å fremme fellesinteressene til foreldregruppa Tar saker videre fra foreldre til FAU møtene som vil være ca.4 ganger i året Arrangementer som julefest og sommerfest/matfest i barnehagen

Takk for oss og for at dere kom!