Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hva har vi gjort i oktober?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hva har vi gjort i oktober?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Hva har vi gjort i oktober?
Blåbærtua MÅNEDSRAPPORT FOR OKTOBER Telefon BLÅBÆRTUA : MOBILNR: Hva har vi gjort i oktober? I oktober har vi kommet godt i gang med prosjektet. Vi har blitt litt bedre kjent med byen vår, med sanger og uteleker. Vi har jobbet videre med tegningene vi tegnet fra Stavanger, og fargelagt dem. De henger til fint skue på veggen på avdelingen, velkommen inn å se. I oktober var det også høstferie. Da er det færre unger på avdelingen. Vi var derfor mye sammen med Maurtuå, lekte på tvers av avdelingene, brukte skolens uteområde og delte barna inn i grupper. Noen fikk også være med Chantal på biblioteket. Vi har også forberedt oss til FN- kaféen og opptredenene vi hadde der. Vi har brukt mye tid på og øve, og vi er veldig stolte over hvor flinke ungene er. Denne måneden har det vært mye dårlig vær i form av kraftig regn og vind. Vi er alltid ute i løpet av dagen, dog noen dager blir utetiden kortet ned da været har vært for ille. Regn skremmer ikke oss, og vi leker gledelig i sølepyttene når anledningen byr seg. Å leke i sølepytter er gøy, men da blir vi også veldig våte. Husk å sjekk at regntøy, fleec og skifteklær er på plass i hylla. Har det vært mye regn en dag, sjekk regntøyet til barnet ditt før dere går hjem, slik at det kan henges skikkelig opp å tørke til dagen etterpå. Et godt tips kan være å vrenge regntøyet, slik at innsiden henger ut. Da pleier det å tørke godt. Vi prøver selvfølgelig å passe på dette for dette, men på våte dager er det mye administrering av skiftning og tørking, så da kan det være lurt at dere foreldre tar en ekstra titt  På forhånd takk. Vår nettside: MÅL FOR SEPTEMBER: Bli kjent mede de nye barna på avdelingen Bli kjent på de aldersinndelte gruppene Komme i gang med prosjektet Sjekk nettsidene til AVDELINGEN. Der legger vi ut månedrapporter, bilder og annen informasjon.

2 Hva skal vi gjøre i november?
Side2 Hva skal vi gjøre i november? I november har vi prøvd å strukturer turdagene våre bedre, så på månedsplanen står det hvor vi skal gå de forskjellige dagene. Vi håper dette blir litt mer forutsigbart for både barn og voksne. Annen hver mandag har vi ansvar for kjøkkenet, da det er matlevering. Turene blir derfor litt kortere disse dagene. Prosjektet fortsetter, så en av turene blir til gamle Stavanger. Der vil vi se nærmere på husene og gå å kikke i gatene. Kanskje vi må leke at det er gamledager, og ha noen gode gamle sangleker mens vi er der? Vi har også fått avtalt et museumsbesøk til Hermetikkmuseet den 29 november klokken 10. Det gleder vi oss veldig til. Vi kommer til å ha ekstra fokus på uteleken denne måneden. En dag i uken kommer vi til å ha voksenstyrte aktiviteter. Det vil være aktiviteter som de lekte i Stavanger før, og aktiviteter som barna leker nå. NB! Husk planleggingsdager torsdag 16. og fredag 17. november. Personalet er da på Island, så barnehagen er stengt. Hipp hurra for: Daniel som fyller 5 år 8. november Pedagogikk Tidlig og god språkstimulering er en viktig del av barnehagens innhold. Kommunikasjon foregår i et vekselspill mellom å motta og tolke et budskap, og å selv være avsender av et budskap. Både den nonverbale og den verbale kommunikasjonen er viktig for å utvikle et godt muntlig språk. Å få varierte og rike erfaringer er avgjørende for å forstå begreper. Å samtale om opplevelser, tanker og følelser er nødvendig for utvikling av et rikt språk. Tekst omfatter både skriftlige og muntlige fortellinger, poesi, dikt, rim, regler og sanger. Viktige sider ved kulturoverføringen er knyttet til kommunikasjon, språk og tekst..

3 Vi skal på Norsk Hermetikk museum kl. 10:00
Månedsplan mars 2017 Side 3 Onsdag 1.11 Prosjekt  Torsdag 2.11 Aldersinndelte grupper Fredag  3.11 Salatbuffet   Mandag 6.11 Turdag Vi går til Stemmen  Tirsdag 7.11 Onsdag 8.11 Torsdag 9.11 Fredag  10.11    Salatbuffet  Mandag 13.11 Møteplass i Smietunet Tirsdag 14.11  Prosjekt Onsdag 15.11 Torsdag 16.11 PLANLEGGINGSDAG BARNEHAGEN ER STENGT!!!!  Fredag  17.11 Mandag 20.11 Frilek Ute/inne Tirsdag 21.11 Onsdag 22.11 Torsdag 23.11 Teater Kardemomme by på Solborg folkehøgskole kl. 10:00 Vi går fra bhg 9:00 Fredag  24.11 Salatbuffet    Mandag 27.11 Frilek ute og inne Tirsdag 28.11  Prosjekt  Onsdag 29.11 Vi skal på Norsk Hermetikk museum kl. 10:00 Vi går fra barnehagen kl. 9:15 Torsdag 30.11


Laste ned ppt "Hva har vi gjort i oktober?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google