Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til innskriving ved Isfjorden skole

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til innskriving ved Isfjorden skole"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til innskriving ved Isfjorden skole

2 Pedagogisk plattform

3 Isfjorden skole Skole SFO (54 barn) 1.-4. trinn
Kim Hugo Nyheim (rektor) Skole (170 elever) 5.-7. trinn Eva Karin Gråberg (avdelingsleder) 1.-4. trinn Une Hanekamhaug (avdelingsleder) SFO (54 barn) Hugo Nybo (daglig leder)

4 Foreldre og foresatte:
Bidra til et positivt inntrykk av skolen overfor barna. Har oppdrageransvaret og den daglige omsorgen for barnet. Ansvar for at barna møter forberedt, og med mat og egnet påkledning. Følge opp lekser. Være kjent med skolens regelverk og bidra til at barna respekterer det. Skape et godt fellesskap i foreldregruppa – ha god dialog og sammen skape felles «kjøreregler». Være interessert i barnets trivsel og læring. Oppmuntre barnet til utholdenhet når det løser oppgaver, tegner og «skribler». Fortsette å lese høyt. Spille spill: terninger og kort, brettspill. Merking av klær. 1. klasse - hva forventes? Mer selvstendig i forhold til på- og avkledning . Mer selvstendig i forhold til å gå på toalett. Kunne forholde seg til flere i ei gruppe ved å vente på tur. Trafikk – sitte på buss.

5 Hva forventes av skolen?
En skole for alle. Rett til en opplæring som er tilpasset barnets evner og forutsetninger (tilpasset opplæring). Spesialundervisning for de som har krav på det. Tydelige mål for opplæringen. Dokumentere og informere foresatte om elevens læring og utvikling. Bidra til utvikling av elevens sosiale ferdigheter. Skape et godt læringsmiljø. Støtte foresatte i deres oppdragelse av barna. Legge til rette for et godt samarbeid med hjemmene. Samarbeide med foresatte i skolens utvikling av innhold og virksomhet (FAU, SU)

6 Fakta/organisering 34 skolestartere. Deles i to grupper:
1A (ca 17 elever) – en kontaktlærer. 1B (ca 17 elever) – en kontaktlærer. I tillegg kommer faglærer og assistent. Klasserom.

7 Overgang barnehage/skole
«Bjørnetreff» 3-4 ganger (vår) Overgangssamtaler mellom foresatte, barnehage og kontaktlærer. Fadderordning/faddertreff: Elever på 5. trinn Besøk på skole og SFO

8 Læreplanverket K06 Fokus på å styrke de grunnleggende ferdighetene som skriving, lesing, regning, muntlig ferdigheter og digitale ferdigheter. Lese- og skriveopplæring fra første trinn. Læreplaner i alle fag, med tydelige kompetansemål for hva elevene skal lære og når de skal lære det. Lokal valgfrihet når det gjelder arbeidsformer, læremateriell og organisering av opplæringen.

9 Skolefritidsordningen (SFO)

10 SFO Kommunalt tilbud Frivillig og foreldrefinansiert. 1.-4. trinn
Hjemlet i opplæringsloven § 13-7. Aktivitets-, omsorgs- og fritidstilbud. SFO skal legge til rette for lek og kultur- og fritidsaktiviteter. SFO på nett Side 26

11 SFO – praktisk info Ledes av daglig leder + fire ansatte fordelt på morgen/ettermiddag. Antall barn i 2016/2017: 54 Åpningstider kartlegges ved hovedopptak. I år er gjeldende åpningstider fra – Hovedopptak har søknadsfrist 1. mai.

12 SFO - priser Månedspris etter oppholdstid:
100 % kr 2511,00 (5 dager) 80 % kr 2009,00 (4 dager) 60 % kr 1507,00 (3 dager) 50 % kr 1256,00 (2,5 dager) 40 % kr 1005,00 (2 dager) Betales for 10 måneder (fakturafri juli) Søskenmoderasjon 25 % Kjøp av enkeltuker i skoleferier: kr 1130,00 pr uke. Uke 32, 33, høstferie, vinterferie, etter skoleslutt Oppsigelsestid: 1 mnd (ut påfølgende måned).

13 SFO - dagsrytme Tid Aktivitet 07:15 08:45 SFO åpner.
Registrering av barna. Barna spiser medbrakt frokost Rolige aktiviteter og lek 12:55 (mandag, onsdag, fredag) 14:40 (tirsdag, torsdag) Innkryssing på SFO. 14:00 (kortdager) 15:00 (langdager) Måltid: Barna har med niste til ettermiddagsmat. Fruktmåltid. 16:30 SFO stenger. Barna hentes/går hjem.

14 Søknad om plass i SFO Digitalt søknadsskjema

15 Skoleskyss Elever på 2. – 10. årstrinn som bor mer enn 4 km fra skolen, har rett til gratis skoleskyss. For elever på 1. årstrinn er grensen for skoleskyss 2 km. Elever som har særlig farlig skolevei, og elever med funksjonshemming, har rett til gratis skoleskyss uansett veilengde.

16 Skoleskyss – søknad Digitalt søknadsskjema

17 Annen info Skolemelkordning. Påmelding via nettet på www.skolemelk.no.
Leksehjelp er tilbud på 5. – 7. trinn. Pedit – Samle inn skjema for innskriving.

18 Foreldremøte på skolen
Vi ses igjen på et foreldremøte i begynnelsen av juni. Mål: Å gi svar på alle spørsmål om skolestarten. Takk for oppmerksomheten!


Laste ned ppt "Velkommen til innskriving ved Isfjorden skole"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google