Elevrådet presenterer spørsmål om læring

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vurdering for læring i Vest-Finnmark
Advertisements

Studieverkstedet v/Grethe Moen Johansen
-ikke bare for zippylæreren…
N Y G IV – OKTOBER 2012 Erfaringer med Ny Giv-prosjektet fra Tæruddalen skole.
Foreldrekontakter Ved arbeidsutvalget i FAU Utarbeidet av Arly Hauge Presenteres onsdag av Birgitte Engestøl.
GNU Science A Bergartenes kretsløp.
RLE uke 4 og 5 Livet og døden.
Veiledet lesing Mørkved skole
Hvordan vi jobber på Bestum skole.
Den autentiske læringsdialogen
Om å skrive om litterære tekster
ELEVRÅDET OG OLWEUSPROGRAMMET.
Velkommen til klasse- foreldrene
Geometriske figurer… Beregnet på småskoletrinnet, 1. eller 2. klasse
Helsesøsters rolle i FRI Lillian Larsen, Helseavdelingen Asker kommune
Hvordan har vi arbeidet med elevundersøkelsen?
Arbeidsseminar om elevmedvirkning ELEVUNDERSØKELSEN Slik følger vi opp resultatene på Lambertseter videregående skole.
1 Nye læreplaner – Noen utfordringer for lærerne Utdanningsforbundet 3. mai 2005 Stein Dankert Kolstø Institutt for fysikk og teknologi Universitetet i.
Hvordan gjøre skoleundervisningen bedre?
Anne Stein Bankgata ungdomsskole Eksempler på vurdering i;
MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
Mental Helse 20. September 2014 Lisa Haug Hvordan arrangere kurs ?
«Sammen om læring» - Finstad skoles visjon
Fra fremmedspråkdidaktikerne ved ILS, UiO 1ILS-UiO
Lesing og skriving som grunnleggende ferdigheter
P ROSJEKT OM FAGTEKSTER Av Annette, Vegard, Ingrid og Sindre Hedrum u.skole.
Lesing og lesestrategier
Læring og vurdering. Problemstilling ● Hva sier kunnskapsløftet om vurdering? ● Hvordan praktiseres vurdering I matematikk ved 5blå på Charlottenlund.
Velkommen. Agenda  Forventninger  Fag  Klassemiljø  Info fra klassekontakter og Fau.
 Velkommen som foresatt.  Velkommen som samarbeidspartner.  Stolte av skolen vår. Håper det smitter.  57 elever så langt. Et veldig levende tall…
Drama som læring Noen tips til aktiviteter. Samvittighetens røster En elev personaliserer personen som har et dilemma, et problem eller etisk utfordring.
Motivasjon og læring gjennom aktivitet Et inquiry- og casebasert opplegg for 1P og 1PY Marit Kalstø og Tor Arne Mjølund Kristiansand katedralskole Gimle.
VURDERING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Jan Anker-Goli  AUTORISERTE TRAFIKKSKOLERS LANDSFORBUND.
Mappevurdering Mappe innebærer at elevene tar vare på ulike former for arbeid, slik at de kan dokumentere både den kompetansen de Definisjon Mappevurdering.
Elevundersøkelsen 2015 Består av temaene; trivsel, motivasjon, hjem-skole, støtte fra lærerne, arbeidsfordeling og læring, vurdering og læring, medvirkning,
Foreldre og skole - Forventninger -. Mål for skole/ hjem samarbeid Samarbeid skole/hjem skal bidra til størst mulig læringsutbytte for alle våre elever.
Lær lettere Studieteknikk for meir effektiv læring.
Lær lettare Studieteknikk for meir effektiv læring.
Foreldremøte 2. trinn 14. September Presentasjon av lærere på 2. trinn:
Foto: Ernst Furuhatt Forfattersamtale – tips og triks Sissel Holtet 21. September 2016.
Vurdering for læring i Fysikk 1
Informasjonsmøte FAU Kirkevoll skole desember 2016
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Innskoling på Sørbø VELKOMMEN.
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
LES SMARTERE Oversikt Lesemål Les aktivt Oppsummer Repeter
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Mål for skoleåret – «indremedisin»
INNSAMLING TIL REDD BARNAS ARBEID
LES SMARTERE Oversikt Lesemål Les aktivt Oppsummer Repeter
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Tips til hvordan å lykkes med læringspartner
Spørsmål om læring i klasse på […] skole
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
Roller og forventninger
Muntlig framføring Hovedmål/periodemål:
Samarbeid Forslag til spørsmål -Hva er samarbeid, og hva er vitsen?
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Den matematiske samtalen
Plan for økten - Hva er Dembra? - Hva er «den ideelle skole»»?
Anvendelse av realfag i ulike yrker B – Samarbeid
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Venner & valg Velkommen.
Pedagogisk tiltaksplan Sandgotna skole
Tips til hvordan å lykkes med læringspartner
Velkommen til kurs for språkhjelpere
Osloskolen Oslo VO Rosenhof Kurs 2
Utskrift av presentasjonen:

Elevrådet presenterer spørsmål om læring

Spørsmål om læring i 5.-7-klasse på […] skole Neste år er det kvalitetsoppfølgingsmøte. Da skal 2 fra elevrådet fortelle til kommunen + FAU + skolen om hva elevene synes om læringen på skolen. Derfor skal vi nå samle inn informasjon fra dere. Vi skal se på ett tema, som skolen har bestemt. Elevrådet skal lese opp punktet + spørsmål, og dere skal få diskutere i par. Lærer skriver ned det som blir sagt høyt til slutt. Etter at alle klassene har kommet med innspill, skal elevrådet lage en oppsummering.

Tema 1: aktiv i egen læring Tenk på hvordan det er i din klasse: Jeg synes at vi jobber med det vi skal lære på forskjellige måter. Lærerne legger til rette for at jeg kan bruke praktiske arbeidsmåter (f.eks å lage modeller, bruke måleinstrumenter, rollespill og lignende) Er dere elever med på å foreslå hvordan dere skal arbeide med fagene? Hører skolen på elevenes forslag? Snakker lærerne for mye i timene? Bruker dere læresamtalen? Lærer kan forklare vanskelige ord. Snakk sammen 2 og 2 til vi/lærer stopper dere. Da skal dere dele med hele klassen. Lærer skriver ned stikkord fra delingsrunden.

Tema 2: mål i timene Tenk på hvordan det er i din klasse: Lærerne forklarer tema og oppgaver slik at jeg forstår hvorfor vi jobber med dem. Vet du alltid hva du skal gjøre i timen? Hva du skal lære i timen? Har klassen alltid mål for timen? Hva skjer når noen ikke forstår målet? Lager dere mål selv? Eller lager alltid lærer målet? Lærer kan forklare vanskelige ord. Snakk sammen 2 og 2 til vi/lærer stopper dere. Da skal dere dele med hele klassen. Lærer skriver ned stikkord fra delingsrunden.

Tema 3: kreativitet – å gjøre noe spennende Tenk på hvordan det er i din klasse: Når jeg er arbeider med skolefag, fortsetter jeg å jobbe selv om det jeg skal lære er vanskelig. Er dere elever med på å forslå hvordan dere skal arbeide med fagene? Jobber alle i klassen på samme måte – eller jobber man på ulike måter i timen? Hvis dere får komme med forslag til arbeidsmetode – blir det mye tull og tøys, eller har dere gode forslag? Lærer kan forklare vanskelige ord. Snakk sammen 2 og 2 til vi/lærer stopper dere. Da skal dere dele med hele klassen. Lærer skriver ned stikkord fra delingsrunden.

Tema 4: egenvurdering + lærerens vurdering Tenk på hvordan det er i din klasse: Forklarer lærer godt nok hva det legges vekt på når skolearbeidet dit vurderes? Har læreren snakket om hva som kreves for å oppnå de ulike karakterene i halvårsvurderingen i fag? Forteller lærerne deg hva som er bra med arbeidet du gjør? Snakker lærerne med deg om hva du bør gjøre for å bli bedre i fagene? Hvor ofte får du tilbakemeldinger fra lærerne som du kan bruke til å bli bedre i fagene? Får du være med og vurdere skolearbeidet ditt? Jeg får hjelp av lærerne til å tenke gjennom hvordan jeg utvikler meg i faget. Lærer kan forklare vanskelige ord. Snakk sammen 2 og 2 til vi/lærer stopper dere. Da skal dere dele med hele klassen. Lærer skriver ned stikkord fra delingsrunden.

Takk for innsatsen! Nå skal lærer samle sine notater og gi til elevrådet. Elevrådet skal lese og velge ut det viktigste av det alle elevene har sagt Elevrådet presenterer dette til skolen og kommunen