Bærekraftig hytteutvikling?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvordan gjøre veksten bærekraftig?
Advertisements

Tore Mauseth, plan- og miljørådgiver Årsmøte Støyforeningen 15.mars 2012 Støyhåndtering etter plan- og bygningsloven.
Hvordan kan økt arealutnyttelse kombineres med gode bokvaliteter?
Ideseminar Universell utforming, miljø og bærekraft Kreativitet og nytenkning Sagene samfunnshus, 6 -7 desember 2005 Utfordringer og bakgrunn for seminaret.
Landskapstilpasning og krav til teknisk infrastruktur
PLANER og planer … Hjelper det med planstrategi?.
Hva er planlegging? Hva mener vi med begrepet bærekraftig planlegging?
Planstrategiverksted 25. januar 2012, Lillehammer
Embetsoppdrag 2004 Resultatområde Regional planlegging Resultatkrav: Fylkesmannen skal påse at nasjonal politikk formidles og ivaretas i behandlingen av.
FYLKESMANNEN I HEDMARK
Arealpolitikk Ole Haabeth, fylkesordfører Østfold Fylkesordførernes sommermøte 8. aug 2011.
Ny plandel i plan- og bygningsloven. 2 Miljøverndepartementet februar 2008 Ny plandel i PBL Ny plandel av plan og bygningsloven Lovforslaget lagt fram.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Klima- og bærekraftstrategier i DK Status Framtidens Byer – 4 departementer, 13 bykommuner – intensjonavtale : Areal og transport Stasjonær energi.
Planbestemmelser.
Plan og miljø Energi- og klimaplan for Bærum kommune utkast januar 2009 seminar om ny plan- og bygningslov februar 2009.
Begrensninger og muligheter
Christian Grorud
Arbeidet med ny kommuneplan Karlsøy kommunestyre
Utviklingsavdelinga KU i praksis - slik gjorde vi det Vurdering og sortering av innspill i arbeidet med arealdelen for Ål kommune Berit Heitmann.
Langsiktig arealstrategi
Nasjonalt forventningsbrev Statens forventninger/erfaringer
Aktørenes roller i planprosessene
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Maridalen – gang-sykkelveg
Fylkesmannen i Sør-Trøndelag Folk og samfunnBarnehage og opplæring Barn og foreldreHelse og omsorgMiljø og klimaLandbruk, mat og reindrift Kommunal styringPlan.
Bærekraftig utvikling Kommunal- og regionalminister Erna Solberg.
Informasjon og nyheter: Ny plandel til plan- og bygningsloven Framtidens byer - Fornebu Seniorrådgiver Øyvind Aarvig.
Grønne planer – nasjonale føringer
Arbeidsmøte: Mål, tiltak og effekt Fellessamling Grønne energikommuner og Livskraftige kommuner.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Lier kommune Skog, strand og byråkrati – hvordan gjøre gode intensjoner til god politikk? Hvordan Lier kommune forsøker å møte utfordringene i regionen.
1 KLIMA Innen 2020 skal utslippene av klimagasser i Trøndelag reduseres med 30% sammenlignet med Trøndelag skal spille en ledende rolle i forhold.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nordland.
Naturmangfoldloven og plan- og bygningsloven
Pressekonferanse 9. mai 2003 Statsråden St.meld. nr. 31 ( ) Storbymeldingen Om utvikling av storbypolitikk.
Hovedpunkter i en klimavennlig bærekraftstrategi for byutvikling (I)  Gjenbruk av byareal i stedet for utadrettet byvekst, med kanalisering av fortettingen.
God planlegging Rådgiver Marianne Siiri, seksjon for plan og miljø Dato
Kommuneplanens arealdel og konsekvensutredning rådgiver Geir Davidsen
Energi- og klimaplaner i Fjellregionen – et overblikk Regionrådgiver Rune Jørgensen, 25. november 2013.
Regionale vannforvaltningsplaner Leidulf Skjørestad direktør Bymiljø og utbygging KS-representant i direktoratsgruppen for vannforskriften Norsk vann,
Ny planlov, nye muligheter Morten Strand, spesialrådgiver i KS.
KLIMAVENNLIG AREALPLANLEGGING. FAKTA OM NORSKE BYER Høy bilandel Høye transportkostnader Vanskelige å betjene med kollektivtransport.
Mulighetenes Oppland Regional plan for Rondane - Sølnkletten Bygger på «Fylkesdelplan for Rondane» «Skal legges til grunn for regionale organers virksomhet.
Planlegging. I kommunene er målene formulert på ulike måter, men de fleste har mål som er knyttet til følgende tema: Levekår og livskvalitet Boliger.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Foto: Bjørn Erik Olsen Kommunal planstrategi Tim Chr. Tomkins-Moseng Dato Plannettverk Salten.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
s. 1 Konsekvensutredning og naturmangfoldloven rådgiver Geir Davidsen
Fylkeskommunene ”Fra tjenesteprodusent til regional utviklingsaktør” – sykehusene over til staten Ansvarsreformen Regionreformen
Plansamling - Hadeland Samhandling - effektive planprosesser Runa Bø – 3. november 2016 Bilde.
KOMMUNEPLANENS AREALDEL Folkemøte: Midsund skule den Midøy Grendahus den Heggheim den
Arealforvaltning etter plan- og bygningsloven
KS 10 råd 10 RÅD FOR ET VELFUNGERENDE OG EFFEKTIVT PLANSYSTEM
Kommunal planlegging.
Samhandling for effektive planprosesser
Fortetting med kvalitet
SPR for SBATP og jordvern Olav Malmedal
Fortetting med kvalitet
Bærekraftig samfunnsutvikling
Fortetting med kvalitet
SPR for SBATP og jordvern Sissel Tørud, Landbruksavdelingen
Bærekraftig samfunnsutvikling
Miljødokument Arendal Eiendom KF
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk (RPBA)
Innføring i lovverket som gjelder barn og unge i planlegging
Sari Wallberg, Vegdirektoratet,
Ambisjoner for utvikling i Alta
Kvar skal handel og kjøpesenter bli plassert i byane og bygdene våre?
Av direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap
Utskrift av presentasjonen:

Bærekraftig hytteutvikling? Langsiktig og målretta planlegging med vekt på lokalisering og utforming Gaute Gangås Fylkesmannen i Oppland

Fra: Fagrapport nr 5, Kommunene og hyttene (2013)

Fylkesmannens rolle: Formidle nasjonal politikk og gi retning og mål for samfunnsutviklingen. Ivareta at utbygging ikke er i konflikt med vesentlige regionale eller nasjonale interesser. Fylkesmannen har klare synspunkt på hva som er bærekraftig hytteutvikling. Vi innser likevel at andre og mer konkrete hensyn er dominerende lokalt.

Mål og nasjonal hyttepolitikk: Utg.pkt.: St.meld. Nr. 26 Regjeringens miljøpolitikk og rikets miljøtilstand: Miljøbasert planlegging og utbygging Forbedre kompetansen til kommuner og planleggere Redusert økning i energibruk Ikke i konflikt med naturverdier, kulturmiljø osv. Mfl.

Tre viktige premiss: Lokalisering av utbyggingsområder for fritidsbebyggelse innenfor en kommune. Utforming av utbyggingsområder og bygningsmasse innenfor et utbyggingsområde. Transportløsninger, mellom bosted og fritidsbolig og internt i området. 1. OK 2. OK 3. Ugrei

Kommuneplanen som ramme Langsiktighet, stø kurs, med kommunen ved roret Kommuneplanprosessen, mer enn postkasse for gode forslag, også en silings- og møbleringsprosess Planlegging er forskjellsbehandling …. Planarbeid i strid med kommuneplan er også forskjellsbehandling, som kan «belønne» førstemann til mølla – uten at andre potensielle utbyggingsalternativer blir vurdert. Sannsynligvis det aller viktigste …..

1. Lokalisering av utbyggingsområder: Bygge opp under etablerte destinasjoner, fortette og videreutvikle ut fra eksisterende infrastruktur. Unngå å punktere sammenhengende, urørte områder Unngå spesielle sårbare lokaliteter, og områder som er sårbare for økt ferdsel.

2. Utforming av utbyggingsområder og bygningsmasse innenfor et utbyggingsområde «Det er et nasjonalt mål at fritidsbebyggelsen skal lokaliseres og utformes med vekt på landskap, miljøverdier, ressursbruk og estetikk.» Miljøverndepartementets veileder 2005. Planlegging av fritidsbebyggelse

Viktige hensyn / arealinteresser Naturverdier Kulturminner/kulturmiljø Friluftsliv Reindrift og landbruk Landskap Terreng Vegetasjon Lokalklima Teknisk infrastruktur Vann- og avløp Veg Kabelanlegg Energibruk Terrengtilpasning «Nye» tema: Samfunnssikkerhet og beredskap (ROS) Klima og energi (ATP) Overvann

Arealutnyttelse i utbyggingsområder - Lokale vurderinger og tilpasninger Ivareta kvalitetene som ligger til grunn for attraktiviteten - Ivareta lokale naturkvaliteter Gjennomtenkte løsninger for infrastruktur (veg, VA, tur- og skiløyper mm) - Ingen fasitløsning på hva som er «rett» arealutnyttelse

Fortetting av eksisterende områder Arealer er en begrenset ressurs! Er fortetting løsningen? Ja, men ikke ubetinget! «Fortetting med kvalitet» relevant begrep også i hytteområder Økt mengde hytter og brukere innenfor et avgrenset areal krever mer gjennomtenkte og fastsatte løsninger for tilrettelegging og kanalisering av ferdsel, utøvelse av aktivitet, landskapshensyn mm. Lokal medvirkning i planleggingen viktig!

3. Transport Hytteetableringer genererer mer transport. Bevisst forhold til reiseavstand, både eksternt og internt i kommunen, i prioriteringen av utbyggingsområder (ATP) Løser fremtidens fossilfrie biler dette problemet på sikt? Tilrettelegge for bruk av alternative drivstoff i/nær sentrale hytteområder.

Vil fremtiden skape marked for alternative løsninger? Kollektivtransport - taxi. Fremtidig marked for interntransport fra kollektivknutepunkt ut til hytteområder? Førerløse minibusser? - Tilrettelegge for fellestransport til/fra skiheiser mm Fremtidig marked for fossilfri varelevering til hyttene? Unngå daglig småkjøring til nærmeste butikk.

Mye bakgrunnsinformasjon i programmet «Hytte i Valdres» Behov for regional oppfølging? Langsiktig prioritering av områder som skal skjermes for utbygging. Fremtidig utfordring ved ønsker om omdisponering fra fritidsboliger til bolig? Hva er konsekvensene, og hva er ønsket utvikling? Regional utfordring: Hvordan utvikle Valdres til en klimavennlig hyttedestinasjon! Regionen har potensial til å ta en ledende rolle – som del av det grønne skiftet.

Klimavennlig hytteutvikling – er det mulig? Hyttebygging genererer mer transport… Hyttebygging generer mer stasjonær energibruk….. Hyttebygging generer mer ressursbruk (forbruk) generelt….

Stasjonært energibruk Energibruken pr bolig har gått ned Men gjennomsnittlig privat energibruk har økt Hyttelivet spiser opp det gode enøk-arbeidet som gjøres i våre boliger Fleksible energiløsninger Økt bruk av ved til oppvarming. Må gjøres lettvint! Sol fremtidens energikilde. Lang tradisjon i hytter, men nå fra 12 v til 240 v, samt oppvarming.

Klima og energi i planarbeidet

Statlige planretningslinjer for klima og energiplanlegging Statlige planretningslinjer for samordnet bolig-, areal og transportplanlegging Energi og klimaplan Kommuneplan Dispensasjoner Klimasats Samfunnet Egen virksomhet Avfallhåndtering Vann og avløp Skole Egne bygg Innkjøp Transportflåte Osv…. Holdningsskapende arbeid Næringsutvikling Kompetanseutvikling Osv…

Statlige planretningslinjer for klima og energiplanlegging Statlige planretningslinjer for samordnet bolig-, areal og transportplanlegging Energi og klimaplan Kommuneplan Dispensasjoner Reguleringsplaner Klimasats Samfunnet Egen virksomhet Holdningsskapende arbeid Næringsutvikling Kompetanseutvikling Osv…

Kommunens rolle som tilrettelegger – for å fremme gode løsninger Trestrategi Krever felles mål og samlet kompetanse Biovarme Arkitekter Netteier Jord-og skog Elektrikere VVS-bransje Entreprenører Tømrere Utbyggere Eiendomsutviklere ……. …….. Sol –strøm og varme Smart-grid

m

Materialvalg – oppvarmingsløsninger – lokal energiproduksjon Langsiktige ambisjoner og visjoner – forankret i energi- og klimaplan og kommuneplan Kompetanseheving om foretrukne løsninger til aktører i byggebransjen lokalt Løsninger som ikke er «hyllevare» må gjøres kjent for utbyggere, og gjøres tilgjengelig. Kompetanse avgjørende!