Fokusområde 13 Respektfull kommunikasjon Januar-juni 2015.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
Advertisements

Indikatorer og forutsetninger for god pleie og behandling Hvordan kan legen sikre verdighet og omsorg for de gamle? Gerd Torbjørg Åmdal Overlege / Spesialist.
Vernetjenesten Kristiansund Hovedverneombudet.
Sommervikar i Blend.
MEDIEARBEID I IOGT Innspill til seminar om lokale tiltak Lørdag 6. oktober Oslo.
Hønefoss politistasjon
Kommunikasjon og anerkjennende samtaler
Veiledning av elever / lærlinger
- Hovedrolle eller birolle
Velkommen til lederkurs kveld 2 på BMB
 Fair Play Emblem. Hva gjør Emblem I.L  Foreldrevett regler deles ut på alle hjemmekamper.  Fair Play hilsen før og etter kamp.  Mot Klubb fra Våren.
Lørenskog Idrettsforening
Forskjeller på tale og skrift
Dialektisk relasjonsteori
KOMMUNIKASJON Samling 3 Stabsutvikling.
Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
KOMMUNIKASJON Grunnleggende kommunikasjonsteori
ETIKK OG MORAL I KIWANIS
HelART i Ulåsen barnehage
Veiledningskurs Stavanger mai 2013
Etikk i pedagogisk arbeid
 En modig leder  Mangel på kvalifisert arbeidskraft  Noen så mitt potensial  Noen tok seg tid for å forklare  Noen ble av og til irritert på grunn.
Kurs i leiing Kommunikasjon.
Kommunikasjon JOHARI Tilbakemeldinger Aktiv lytting og åpne spørsmål
Skolens verdisyn Elevsyn Lærings- syn Foreldre-samarbeid
KOMMUNIKASJON.
Vanlege nynorskfeil.
VELKOMMEN TIL LONE SKULE. SKULESTART INFORMASJON OM SKULEN GODE RÅD TIL FORELDRE FØR SKULESTART.
PEL EKSAMEN Hvordan kan jeg som lærer jobbe opp en klasse der elevene vil føle seg trygge sosialt, og at de selv føler at de mestrer det faglige?
Presentasjon Fra Finnmark – bor i Bærum 50 år gammel Gift, en datter og en hund Utdannet journalist og masterutdannelse innen kommunikasjon og ledelse.
Godt språk gjør lesing lettere. Bli kjent med bokstavene. Å lese og forstå det vi leser. Å skrive seg til lesing. Leksearbeid.
Å skrive tale. Å skrive en tale Inventio Dispositio Eloqutio, Memoria Actio.
Felles tema i mars: Selvkontroll
| Munnleg kommunikasjon. Kompetansemål lytte til og vere open for argumentasjonen til andre og bruke relevante og saklege argument i diskusjonar bruke.
Kropp/samliv/seksualitet LK2014 Fredag 21. mars Bernt Barstad, Vernepleier og spesialist i sexologisk rådgiving NACS, Habiliteringstjenesten for voksne.
God service er å innfri over en forventning\ et behov ”gi det lille ekstra”
Foto: Bjørn Erik Olsen Medarbeiderplattform. Lederplattform og medarbeiderplattform Verdigrunnlaget i Nordland fylkeskommune –Åpenhet, tillit og lojalitet.
 Velkommen som foresatt.  Velkommen som samarbeidspartner.  Stolte av skolen vår. Håper det smitter.  57 elever så langt. Et veldig levende tall…
Sosial kompetanse og empati. Sosial kompetanse Sosial: forholdet mellom mennesker Kompetanse: dyktighet Sosial kompetanse: evnen til å fungere godt sammen.
Å skrive meininga si Fempunktsmetoden. Skriv fem setningar: Fortel kva emne du vil skrive om. Skriv tre setningar om dette emnet. Skriv ei setning som.
Læreren som sosialiseringsagent og relasjonsbygger. Kommunikasjon med barn og andre mennesker. Forelesning A1A og A1B S.100 den Bjørn Damsgaard.
God kommunikasjon. God sosial kompetanse gir et grunnlag for god kommunikasjon Hva kjennetegner god kommunikasjon? –Vise interesse –Bruke passiv og aktiv.
Velkommen til foreldremøte i Holvik barnehage i Grendahuset i Vågsvåg høsten 2015.
Oppfølging av kompetansestrategi… Bruk av resultatledelse i arbeidet med Kompetanse for Mangfold Tiller 9. og 10. februar 2016.
Foto: Bjørn Erik Olsen Bruk av medarbeider- plattform i en avdeling.
Velkommen til Tu skule Foreldremøte tysdag 7.februar kl
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Innskoling på Sørbø VELKOMMEN.
Kunnskapsutvikling gjennom samtaler
Etikk Læren om rett og galt.
3. trinn, Øyra Vurdering for læring.
Tips til hvordan å lykkes med læringspartner
Foreldremøte 5E Onsdag Velkommen .
«Saman set me spor» Fleksibilitet Respekt Omsorg Glede
Muntlig framføring Hovedmål/periodemål:
“DET ER BETRE Å BYGGE BARN ENN Å
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE
1 Kommunikasjon.
Kommunikasjon.
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Tips til hvordan å lykkes med læringspartner
LESEUTVIKLINGSSKJEMA ET KVALITETSSYSTEM FOR LÆRER OG ELEV
Ledelse VÆRE ROLLEMODELL SETTE RETNING ENGASJERE GJENNOMFØRE Forstå
Gjere greie for hovudsyn og argumentasjon
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Del 3 Lek og samarbeid mot mobbing
FORELDREMØTE 5B Sagstad skule hausten 2019.
Utskrift av presentasjonen:

Fokusområde 13 Respektfull kommunikasjon Januar-juni 2015

Felles standera, teikn på kvalitet. – Kommunikasjonen er positivt lada. – Vi er høflege og viser respekt. – Vaksne er medvitne sin eigen veremåte.

Innleiande tankar og ord. – Kommunikasjon (fra latin: communicare, «gjøre felles») har betydninger som «å melde, meddele, underrette om, stå i forbindelse med» og er en betegnelse påoverføring eller utveksling av informasjon eller kunnskap mellom ulike mennesker og dyr.latininformasjonkunnskapmenneskerdyr – En mulig definisjon på menneskelig kommunikasjon kan være: «Kommunikasjon er den prosessen der en person, gruppe eller organisasjon (sender) overfører informasjon til en annen person, gruppe eller organisasjon (mottaker) og der mottaker(ne) får en viss forståelse av budskapet». [1] Kommunikasjon er også definert som: «Den prosessen som har tankens enhet som mål.» [1]

Respektfull Kommunikasjon…. Folkesikk? Forbilde? Rollemodell? – Respektfull kommunikasjon, snakke fint til kvarandre, etikk, moral. Lite står det skreve i faglitteratur om folkeskikk, etikk og moral kan ein lese litt meir om. Sosial kompetanse har mykje fagstoff. Respektfull kommunikasjon, vil berøre folkeskikk som ein seier på folkemunne. Alle må vite korleis det vert forventa at ein skal oppføre seg. Skikk, bruk, sosiale antenner og folkeskikk. – Korleis forventer mennesker at vi skal oppføre oss. – Kva vert forventa frå person til person, at respektfull kommunikasjon er? – Samarbeid med foreldre er eit viktig ledd for å jobbe med dette temaet. Kva forventer foreldre av oss, at vi lærer barna, kva forventer barna av oss, kva forventer kollegare respektfull kommunikasjon skal speile?

1. Kommunikasjonen er positivt lada når eg/vi: – Tenker over korleis det eg kommuniserer vert oppfatta. – Er høfleg, intressert og imøtekommande. – Har ein god tone i samtalen og eit positivt kroppsspråk.

2. V i er høflige og viser respekt når eg/vi: – Unngår mykje vaksenprat og tek omsyn til tilhøyrarane – Gir positive tilbakemeldingar – Ventar på tur og ikkje avbryt leiken eller parten.

3. vaksne er medvitne sin eigen væremåte når: – Vi tenker over kroppsspråket og orda ein vel å bruka. – Vi er beviste på handlingane våre og konsekvensane av dei. – Gjev og tek i mot konstruktive tilbakemeldingar.

Lurt og lært LURT: – At alle har same grunntanke for korleis vi ønsker å ha det. – Vi øver på å gi både hyggelige men og konstruktive tilbakemeldigner/kritikk. – Vi innser meir og meir at vi aldri blir utlært, men meir bevisst våre eigen væremåte og korleis vi ønsker å vere. LÆRT At med felles grunntanker for kommunikasjon, er det enklare å ta seg to sekund til å tenke beste praksis når det koker, er kaos og du er stressa. At arbeidet med tidlig tilknytning har vore ein god byggestein i korleis vi ønsker å ha vår respektfulle kommunikasjon.

Til slutt – Vi vil vise ein liten filmsnutt.. Om teknologien står oss bi. – Snuttane er heilt vanlige kvardagssituasjonar som er filma spontant med telefon. – Korleis ein vil analysere dei er opp til kvar enkelt, men eit innblikk i kvardagssituasjonar hos oss, der vi tenker «snakk fint til meg», eller respektfull kommunikasjon. Takk for oss!