Evaluering av FORSTART Oppslutning om evaluering Oppslutning om evaluering fordelt på klasser Totalt 185 1FA 54 1FB53 1FC41 1FD37.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Advertisements

Velkommen til foreldremøte. Sakliste  Forventninger  Timeplanen  Fag  Læringsmål  Lekser  Ukeprøve  Klassemiljø  Sosiale tiltak  Info fra FAU.
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
DAGBOK FOR VAULEN LEGO TEAM OG VAULEN TEKNO TEAM !!!
Karriereundersøkelse TØH Kull uteksaminert i 2004 Hovedresultater.
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
Observasjonstema: Glede av hverandre. Denne gangen har vi valgt å lage en power point presentasjon, vi håper dette gir dere enda bedre mulighet til å se.
Foreldremøte Kristianslyst skole høsten 2016 Velkommen til 8D.
Velkommen til foreldremøte 9D. Innhold Nye fag for året. Bruk av hjemmesiden til 9D og informasjon om foreldreundersøkelsen. Tips: Hvordan gi tilbakemelding.
Er du klar for nye utfordringer? Du får verdifull erfaring, kunnskap og kompetanse! Bli frivillig i Kirkens SOS krisetelefon eller SOS-chat!
Endringer i kompetansekrav undervisning Gjeldende fra 1.august 2015.
LÆRINGSSTRATEGIER Holte skole, 9. trinn 2016/17.
VURDERING FOR LÆRING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Velkommen Foreldremøte 3. trinn Regning: Minner om viktigheten av automatisering. Vi har jobbet mye med dette på skolen, men ser likevel at.
+ Mestringstro Lise Andersen – Sykepleier Vårkurset i Oslo 22.April 2016.
Holdninger til helseforsikring
Norskfaget i 1. klasse.
Leanreisen i Bamsebo barnehage
FYR - fellesfag, yrkesretting, relevans
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Cafe med elevene.
Inntakskvalitetsundersøkelsen 2010
Berit Voktor, helsesøster / prosjektleder Bodø
Oppstartsmøte gruppe januar 2017
Helsesøsterkongressen 2017
En gjennomgang av Opplegget Frister Informasjonskilder
Evaluering fra samarbeidsgruppemøte
Velkommen til masteren i spansk, portugisisk og Latin-Amerika-studier!
Gang.
Synlighet og oppslutning
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Sametingsvalget mellom Karasjok og Tønsberg
Tilbakemeldinger fra deltakere på
«Alle med… Går ikke på bare 123»
Foreldremøte skolestartere 2018
En gjennomgang av Opplegget Frister Informasjonskilder
Ny inndeling av spillformer i barne- og ungdomsfotballen
Video i undervisningen
Makt & myter Velkommen En god start kan være å få alle til å reise seg opp, og være med på en enkel lek eller bevegelsessang.
En vei videre. Universitet i Stavangers erfaringer med ordningen som åpner for at fagskolestudenter fortsetter inn i et bachelorprogram Kjell Kåre Fjelde.
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Velkommen til Newtonrommet
Anita forteller (FORSIDE) om søndagsskolen og de sinte mennene.
Hva vet vi om barn og smak
Den matematiske samtalen
Velkommen til førskoledager HASLE SKOLE på Brynseng
Oppslutning & Verving Forrige gang, på uke 7 i januar… der var de aller fleste av dere…, jobbet vi også med hvordan være synlige, hvordan vise frem forbundet.
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
Evaluering eBorger Pilot
Klubbutvikling oppfølging
j. Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
Kapittel 1, oppgave a) Sett inn riktig form av substantivene
Livsstilsendring Uke 6.
EN KORT PRESENTASJON AV PROSJEKTET
Periodeplan for Januar 2019
Kvikkbilde 2 Distributiv egenskap A – Forarbeid
Ny inndeling av spillformer i barne- og ungdomsfotballen
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Aktiv lytting gjennom fem steg.
Velkommen til Foreldremøte – for dere som har 5 – åringer i barnehagen
Oppgavestreng 4 · 256 A – Forarbeid
Vi oppnår resultater gjennom samarbeid Vi respekterer hverandres meninger Vi gjør det som er besluttet Vi oppnår resultater.
Livsstilsendring Uke 6.
Rekruttering av kompetanse - ny tid, nye krav og nye utfordringer ?
Hvordan lærer vi best? Kurs 4
Tilpasset opplæring Kurs 5
Inkluderende bruk av digitale hjelpemidler.
En gjennomgang av Opplegget Frister Informasjonskilder
Utskrift av presentasjonen:

Evaluering av FORSTART 2010

Oppslutning om evaluering Oppslutning om evaluering fordelt på klasser Totalt 185 1FA 54 1FB53 1FC41 1FD37

Bli kjent 1 Studentene presenterer seg for hverandre.

Bli kjent 2 Bygging av modeller i grupper.

Kjenn din campus Rebusløp med lærerike poster.

Kjemiforestilling Festlige demonstrasjoner av kjemiske reaksjoner utført av entusiastiske kjemikere.

Makt, intriger og plutselig død Historisk omvisning på Kalvskinnet

Data og administrasjon Innføring i datasystemet på HiST og diverse informasjon fra studieadministrasjonen.

Studieteknikk Utført av SiT

Helhetsinntrykk

Omfang av FORSTART

Utvalgte kommentarer Likte "kjenn din campus" best av alt, mye morro den dagen ;) "Kjenn din campus" var en moro vri på noe vi hadde trodd ville være kjedelig. Bra opplegg! Kjemiforestillingen var knallmoro for en nerd som meg selv. Dog har jeg alltid vært interessert i kjemi, men kun på hobby-basis. "Makt, intriger og plutselig død" var mitt personlige høydepunkt. Kjente en del av historien fra før, så det var moro å få høre historiene litt mer detaljert, av erfarne fortellere. Det ble også fortalt på en måte som gjorde det lett å henge med. "Data og administrasjon" var, for min del, viktig. Ettersom jeg hadde med iPhone kunne jeg gjøre som foreleseren sa, der og da. Det var relevant informasjon, som alle absolutt burde få med seg. Studieteknikken var litt for kortfattet, og dermed altfor overfladisk. Det var rett og slett en repetisjon på ting som alle i salen allerede visste. Hvorvidt de tar det i praksis er en individuell sak, og gjerne også impulsivt. Helhetsinntrykket er veldig bra. De gode sidene overskygger de mindre givende sidene med god margin. 4 korte dager er akkurat passe for å komme seg inn i en morgenrutine. Forstart på skolen gjorde mye mer en hva "Quak" gjorde for oss som forkurs-elever. :-)

Flere kommentarer Synes oppstartsprogrammet har vært som det burde være.. Har fått ganske mye ut av "bli kjent" opplegget, samt "Data og administrasjon" var veldig informativt.. Eneste negative jeg har å komme med var opplegget av "studieteknikk". Det var rotete og fryktelig lite interessant. Likte "Makt intriger og plutselig død" veldig godt. "Kjenn din campus" ble mer stress med tiden enn morro. "Data og administrasjon" var informativt, men informasjonen på nettsidene til HIST er kronglete og mangelfull. Datasystemet virker heller ikke optimalt: Innloggingsprosessen til studentweb fungerte ikke da jeg skulle prøve dagen jeg fikk brevet, men flere dager etter. Man kunne kjørt enda mer på å bli kjent med sine klassekamerater. To økter er litt kort tid selv om det sikkert går seg til. Og litt mer variasjon på "lekene" for å bli kjent (man går sammen to og to og snakker er riiiimelig standard) hadde også vært en idé! Alt i alt helt greit :) Noen form for faddergruppe / gruppe i første dagene er nok det smarteste. Blir kastet fra person til person. kunne hvert litt mere orientering av alternative lese/skrive plasser en på klasse rommet etter skole tid. har fått hørt av studenter som går der, om at det finnes fine plasser og sitte på sukkerhuset etter skoletid. vi fikk ingen orientering på det:) ellers meget bra;) Skulle vært satt av mer tid til å bli kjent med andre studenter i klassen. Når vi er 60 stk. er det litt lite å kun snakke med 8-10 i løpet av begge "bli kjent" øktene. Mye venting de første dagene. Bra introduksjon i sin helhet. Flere Bli kjent timer? Ettersom klassen er så stor.

Enda flere kommentarer Har vært på kurs i studieteknikk tidligere og registrering på diverse sider hadde jeg gjort ferdig før "Data og administrasjon". Derfor fikk jeg lite ut av de. Jeg mener det er for lite informasjon til studenter før skolestart. Det er utrolig mye nytt for en som ikke har vært student før, mye av dette måtte jeg spørre andre studenter om får at jeg kunne starte. Det være seg småting som semesteravgift, godkjenning av studieplan osv. Dette kunne vært informert bedre om før skolestart. Var helt greit, men det var noen ganger jeg bare ville begynne med undervisning! takk gud for quak folka

Og noen kommentarer… Artig å være turist i egen by. Fikk vite mye jeg ikke visste fra før. Selv om vi ikke skal ha kjemi var det artig å få et bittelite innblikk i den verdenen :) Skulle vært større vekt på rullering av grupper i "Bli kjent 2". Fikk ikke vært med på absolutt alt men er fornøyd med forstart. det har vært en morsom måte å bli kjent med sine medelever og vært med på å skape et bra studiemiljø:-) Makt, intriger og plutselig død føltes unødvendig ettersom det gikk mest ut på spesifike årstall, personer og smådetaljer og mindre på viktige hendelser og annet som kan være kjekkt å vite om Trondheim by. Innføringen i data og administrasjon virket dårlig forberedt og rotete. Dette skal jo være en ganske viktig time, men det var flere som nevnte at de var like kloke etter timen som før. Deltok ikke på alt siden jeg deltok i fjor. studieteknikken var mye bedre i fjor! Synes data og administrasjon ble litt drygt for de som hadde gått gjennom dette fra før. Men bra for de som ikke har fått det til/ikke gjort det enda! Er ganske fornøyd med fire dagers oppstart! For vi fikk en god gjennomgang av både klasse og campus. Pluss at vi fikk litt tid til å skaffe det meste av bøker. Studieteknikken var veldig bra med tanke på at de ga kurs for de som har problemer, og de ga god informasjon om det. Eneste bakdelen som e syns personlig er at det meste om studie teknikker var ting som jeg visste var lurt men som jeg bare ikke gjorde! Men bra for de som vil ha en slik plan! :)

Kommentarer for siste gang Ettersom fader-opplegget bare baserte seg på drikking og festing, var det kjempebra at det var et rus-fritt opplegg på skolen. Men det kunne godt ha våre litt lengre, sånn en hadde blitt kjent med flere av personene i klassen. Komme fortere inn i datasystemet med mail, Hist, studWEB OG itsleaarning! Mener det er for mye oppstart. Det må være mulig å starte opp med ordinær undervisning på et tidligere tidspunkt. Prøv kanskje å ha ting litt mer planlagt til Data og Admin. Skulle gjerne hatt bedre innføring i it's learning. Tror jeg har bra grep om det nå, men det har vært litt prøving og feiling. Helhetsinntrykket på skolen og lærerne er veldig bra! Det burde kanskje vert flere sosiale "leker" med hele klassen involvert. som navneleker o.l. selv om jeg ser prob. med at klassene er såpass store.