Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Video i undervisningen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Video i undervisningen"— Utskrift av presentasjonen:

1 Video i undervisningen

2 Hva kan video brukes til?
I matematikken er det grovt sett fire ting jeg bruker videoer til Gjennomgang av fagstoff på forhånd («Flipped classroom») Løsning av oppgaver Som motivasjon før vi begynner med et tema. Tilbakemelding på innleveringer Andre ting

3 Flipped classrom i matematikk
Prinsippet for flipped classroom er at en gjør læringsressurser (ofte videoer) tilgjengelig for studenter/elever i god tid før selve undervisningen slik at de kan jobbe med dette på egenhånd. Ordinær undervisningstid kan da i større grad brukes til diskusjoner og refleksjoner rundt fagstoffet.

4 Flipped classrom i matematikk
Flipped classroom og flipped classroom er to forskjellige ting. Noen ganger kan en gjennomgå et tema i sin helhet på videoene, andre ganger kan det bidra til å ta vekk litt frustrasjon. Min erfaring er at det varierer litt med hvilken emne en har med hvordan en legger opp arbeidet med videoer.

5 Flipped classrom i matematikk
De lærde strides om hvor lang en video skal være. Mine er fra 2 minutter til en time. Det nytter ikke å gjøre det slik som en del av bøkene jeg brukte på egne studier gjorde: «Beviset er overlatt til leseren som en oppgave» «Etter litt algebra så får vi følgende uttrykk»

6 Flipped classrom i matematikk
La oss se på et par eksempel fra en video der faglærer gjennomgår et tema. Ene videoer en basert på opptak i klasserommet. Den andre med skjermopptak. Snurr film og vi snurrer mere film

7 Løsning av oppgaver Jeg bruker videoer mye til å løse oppgaver. La oss se på et eksempel. (I litt forkortet versjon som er tilpasset dette kurset) Snurr film

8 Løsning av oppgaver I mange tilfeller er det enklere å forklare ting gjennom en video enn å lage en skriftlig løsning i word eller for hånd. Det tar i grunnen kortere tid å lage video enn å svare skriftlig, når en først har lært seg verktøyet. Det har en gjenbruksverdi. Flere av videoene er brukt på flere kurs og de vil bli brukt igjen neste år.

9 Motivasjonsvideoer Dette er noe jeg begynt å eksperimentere litt med nå i det siste. Her er en jeg laget til studentene i forbindelse med statistikkundervisningen. Formålet er her er å vekke studentene og få de litt interessert i temaet. Snurr film (Håper vi ikke har noen Høyre politikere i salen)

10 Tilbakemelding på oppgaver
Jeg har i noen tilfeller valgt å gi tilbakemelding på oppgaver gjennom video fremfor å gi skriftlig tilbakemelding. Av og til (men ikke alltid) passer det bedre med en videofeedback. Her er et eksempel på en tilbakemelding til Lille Kari Snurr film

11 Andre videoer Her er en film jeg laget i forbindelse med nettforelesning for førskolen for noen år tilbake. Jeg ønsket å demonstrere en aktivitet om tall og telling til studentene. Siden jeg satt alene i rommet måtte jeg finne på noe lurt. Snurr film

12 Andre videoer Her har jeg jukset litt. Dette er en rekonstruksjon som jeg har laget. Det originale opptaket finner jeg dessverre ikke igjen, så derfor laget jeg en rekonstruksjon.

13 Hvordan lage videoer? I mine videoer skriver jeg mye for hånd, men jeg trekker også inn andre ting som word dokumenter, GeoGebra og Excel. En kan selvsagt bruke Powerpoint også, men det har jeg gjort i liten grad.

14 Hvordan lage videoer? Som disse videoene avslører har jeg brukt forskjellige tekniker. Filming med kamera og bruk av grønntavle Filming når jeg skriver på ark. (Ikke vist her) Skjermopptak. Her bruker jeg et program til å filme selve skjermen.

15 Hvordan lage videoer? Det finnes flere programmer for å lage videoer der en tar skjermopptak. Jeg bruker Screencast-o-matic som er lett å bruke og lett å komme i gang med. Den finnes både som gratisversjon og en proversjon med litt flere muligheter. La oss se på hvordan vi kan lage videoer med Screencast.

16 Hvordan lage videoer? Da ser vi på hvordan Peer lager en video og hvor enkelt det egentlig er.

17 Lenker Acecad skrivebrett til å håndskrive: Screencast-o-matic, program for å ta skjermopptak: Notebook, programvaren til Smartboard. Så vidt jeg vet finnes ikke gratisversjonene lenger, men her er lenke til en 90 dagers prøveversjon:


Laste ned ppt "Video i undervisningen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google