Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

DAGBOK FOR VAULEN LEGO TEAM OG VAULEN TEKNO TEAM !!!

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "DAGBOK FOR VAULEN LEGO TEAM OG VAULEN TEKNO TEAM !!!"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 DAGBOK FOR VAULEN LEGO TEAM OG VAULEN TEKNO TEAM !!!

3 HELE GJENGEN

4 Arbeid med dagboken Vi valgte å skrive felles dagbok for hele gjengen. Grunnen til dette er at vi har jobbet felles med hverandre gjennom hele oppgaven.

5 I dag hadde vi informasjons møte om lego League. Alle interesserte kom får å høre mer om hva Lego league gikk ut på. Alle lederne var til stede. Det var noen unger som var for små.

6 Vi delte oss inn i små grupper og begynte å bygge alle installasjonene til den praktiske oppgaven. Vi brukte 2 timer på dette. Noen ble fort ferdige, mens andre brukte lang tid. Alle var ivrige og syntes det var gøy. Dette var den dagen oppdraget kom på internett. Det var ikke så lett å forstå alt. Nå har vi åtte uker på oss til å bli ferdige, det virker som en ganske lang tid.

7 Vi delte oss inn i to lag det ene laget med bare 5. Klasse på et lag og det andre laget med 6., 7. og 9. klasse. Lagene heter: Vaulen Tekno Team og Vaulen Lego Team.

8 Lagene fikk utdelt blå og burgunder t-skjorter. Tekno team fikk blå t-skjorter som det sto nr 6, Lego team fikk burgunder t-skjorter som det sto nr 2. Laglederne viste oss lego league presentasjoner fra Internett på projektor. De viste også hva nanoteknologi er for noe. lederne viste oss også en film som viste hvordan vi skulle gjøre oppgavene på bordet. filmen hadde en av lederne funnet på den amerikanske FLLsiden på internett. Alle fikk en hjemmelekse der de skulle tenke ut et tema om nanoteknologi.

9 I dag har vi fått delene til å bygge robotene. I dag har vi også begynt å lære å programmere roboten. Vi har fått robotsettene fra Madlavoll. Vi skulle egentlig fått 20 robotsett, men de har blitt altfor forsinket. Vi begynte å bygge robotene med en gang, men det var vanskelig å bygge en bra robot. Det var mange rare deler å bygge med. Alle var ivrige og syns det var kjempegøy. Begge lagene bygget en robot med belter.

10 Denne uken var det høstferie så det var ikke sa mange som kom, men vi fikk gjort litt. Alle bygget med lego denne gangen.Vi fikk bordet til å ha installasjonene på. Det var et skikkelig flott bord, og sinnsykt tungt, sa pappa. Det tar nesten hele plassen inne på det lille rommet det står på. Vi festet alle borrelåsene til duken og installasjonene. Deretter satte vi fast alle installasjonene på duken. Det var ikke så veldig vanskelig, men det var viktig å gjøre det nøyaktig.

11 Denne dagen lærte vi oss å programmere roboten. Vi begynte å løse den praktiske oppgaven. Dette var ganske komplisert så vi brukte en del tid på det

12 Vi løste en av oppgavene, men så fant vi ut at roboten ikke var god nok så vi bygde en ny robot.

13 Vi holdt på med den teoretiske oppgaven. Vi synes det var vanskelig og finne informasjon, men fant en del på disse linkene. www.gaianett.no www.fysikknett.no www.nanokids.com www.forskning.no www.nyskjerriper.no www.NRK.no www.nanoteknologi.net Vi la inn bilder fra google.no

14 Vi møttes på skolen klokken 10.00 og noen var der helt til 18.00. Vi startet med å skrive dagbok og legge inn bilder av laget. Vi samlet sammen det som var skrevet fra før og la alt inn i denne presentasjonen. Noen jobbet med power point presentasjonen om nanoteknologi, mens andre bygget med legoen. Vi endet opp med de samme robbotene som vi begynte med. Det var den roboten med belter. Det viser bruksanvisning i en lego bok. Vi kunne ikke bruke mer tid på roboten nå måtte oppgavene løses. Vi har klart den oppgaven med lastebilen, pizzamolekylene og smart medisin. (valen lego team)

15 Siste dag med dagbok. Hele gjengen strever med roboten og programmeringen slik at den blir ferdig til konkursnasen. Noen har arbeidet med teoretiskeoppgaven. Vi arbeidet til 21.30 Dagbok slutt.


Laste ned ppt "DAGBOK FOR VAULEN LEGO TEAM OG VAULEN TEKNO TEAM !!!"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google