Boliglån 101 Et boliglån gir deg muligheten til å kjøpe eneboligen du alltid har drømt om. Før du kommer så langt så er en en del ting du må sette deg.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvordan vinne på auksjonene? Ingen fasit, men mange gode triks.
Advertisements

Mer om regnskap, og litt om regnskapsanalyse
o Regnskapet til bedriften forteller oss hvor mye penger bedriften har tjent i løpet av en periode, hvilke eiendeler bedriften har, og hvordan den har.
Prosjektanalyse Investering og finansiering Øyvind Bøhren og Per Ivar Gjærum Fagbokforlaget 2009.
ØKONOMIDELEN 1P KOMPETANSEMÅL: Gjøre rede for og regne med prisindeks, kroneverdi, reallønn og nominell lønn og beregne inntekt, skatt og avgifter. Vurdere.
Meldal kommune - attraktivitetsundersøkelse 2010.
Matematikk Uke 34. Generelt  Føring av oppgaver  Overskrifter – oversiktelig  Tenk eksamensforberedelser  Spar på bøkene!  Arbeid i timene  Regler:
NORGE ETTER 1945 Finnmark og Nord-Troms: RASJONERING 1952.
Eiendomsskattetaksering Sogndal kommune. Taksering - hvorfor: Riktige takster er en forutsetning for å kunne utnytte det inntektspotensialet som eiendomsskatten.
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
M&L2 Kap. 7, del 1 Prisstrategier Oslo, januar 2010.
Lånefinansiert investering Oppgave: 1.Hva er formuen (fond minus lån) etter 10 år hvis investor betaler avdragene? 2.Hva er formuen hvis avdragene heller.
Lån, kredittkort og forsikringar Gjere berekningar om bruk av kredittkort, lån og forsikringar.
Statistikk og klagebehandling Nina Westby Evensen
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år 20.november 1989: Barnekonvensjonen vedtas i FN. Barnekonvensjonen sier hvilke rettigheter alle barn har.
VURDERING FOR LÆRING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Enkeltpersonforetak. Enkeltpersonforetak (ENK) Læringsmål: Lære om hva enkeltpersonforetak er personlig og økonomisk ansvar viktige forsikringer.
3 situasjoner hvor du burde vurdere et billån – CompareKing.no.
Regnskap og regnskapsrutiner
Holdninger til helseforsikring
Sykepenger.
Sokrates.
Driftsbudsjett og regnskap
Dette er oss. Dette er oss Om Sparekampen Konsept fra Spareskillingsbanken med fokus på økonomisk forståelse, fornuftig forbruk og trening i økonomiske.
Hundetrening skole Levert av:
Multiplikasjon og divisjon
Bønn - Forbønn Påske uken Johannes
Store forskjeller i arbeidsledighet
Hva er inflasjon? Inflasjon er en vedvarende stigning i prisnivået. Et fall i prisene kalles deflasjon. Inflasjon innebærer ikke at alle varer stiger like.
Identitet handler om hva du tror er den dypeste og mest virkelige virkeligheten, om hvem eller hva som beskriver denne virkeligheten, hvordan du forholder.
Kapittel 4 Lønnsomhet.
På vei til egen bolig mandag
Familiesegmentet Tele2
LOfavør – landets beste fordelsprogram
FNs bærekraftsmål FNs bærekraftsmål skal sikre at hele verden tar vare på miljøet samtidig som at alle mennesker kan ha muligheter for et godt liv.
Boliglån ? Har du boliglån? (n=1001)
Venner og valg Film og samtale.
Økonomiplanprosessen Budsjett 2018 Økonomiplan
Effektiv rente ved kjøp på avbetaling
Kapittel 2: Investeringsanalyse
Sparebanken Hedmark Trine Østby Presentere oss selv.
Sparebankforeningens årsmøte 2007
Kapittel 9: Lønnsomhetsvurderinger av lån
Kapittel 27 Kommunikasjon med hjemlandet og å sende pakker
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Elisabeth Platou Avdelingsdirektør Strategikontoret
LOfavør Ung - bankprodukt Gjelder fra 15. juli 2015
Læringsmål beregne sentrale poster i et lønnsbilag
Lønnsutvikling og lønnsforhandlinger i staten En veiledning for ledere
Leseopplæring 1. trinn FYLL GJERNE PÅ MED EKSTRA INFORMASJON FOR SKOLEN/TRINNET LESEOPPLÆRINGEN LOKALT: INNFØRING AV BOKSTAVER REKKEFØLGE PROGRESJON LESING.
Flere lesere, flere muligheter
Kapittel 8 Budsjettering
ØKONOMIDELEN 1P KOMPETANSEMÅL:
Hva er markedsføring? Morten H. Abrahamsen Førsteamanuensis BI
Kapittel 4: Renteregning
Penger og pengemarked I dette kapitlet skal vi se på følgende forhold:
Brukermanual for Livportalen
Effektiv rente ved kjøp på avbetaling
Kapittel 4: Renteregning
Kapittel 26 Å søke lån i banken
Kapittel 7 Johanne har ingen klær.
Sokrates.
Makroøkonomi for økonomer BI Trondheim Johannes Mauritzen K7.5 Steigum
Inflasjons kostnader (og fordeler)
Resultat levert til revisjonen
Nominelle renter og realrenter
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Utskrift av presentasjonen:

Boliglån 101 Et boliglån gir deg muligheten til å kjøpe eneboligen du alltid har drømt om. Før du kommer så langt så er en en del ting du må sette deg inn i slik at du ender opp med et lån du kan leve med. CompareKing hjelper deg med å forstå en hvordan banken vurderer deg som søker og hva du burde gjøre før du søker om et boliglån. 10 ting du burde vite om boliglån av CompareKing.no

1) KEEP CALM and DO YOUR HOMEWORK! Din mor sa det til deg når du var liten, vi sier det igjen, gjør hjemmeleksen din! Før du tar opp telefonen og ringer DNB, Nordea eller Danske Bank burde du gjøre deg bedre kjent med de ulike typene boliglån. Vet du hva som er forskjellen mellom et standardlån og et fleksilån? Hvis du er usikker hjelper deg å snakke med venner og bekjente. Eventuelt, du kan også sjekke ut CompareKing’s boliglånsguide for mer informasjon.

2) Netto eller brutto inntekt? En av de første tingene som vurderes når du sender inn en lånesøknad er brutto inntekt, med andre ord, beløpet du tjener etter skatt. Brutto inntekt tar høyde for barnebidrag, provisjon og overtidsbetaling.

3) Hold deg under 28-30%.. De fleste banker vil kreve at den månedlige innbetalingen din( inkludert avdrag, renter, forsikring, og eiendomsskatt) ikke overstiger 28% av din netto månedsinntekt. For å regne ut hvor grensen din går kan du multiplisere årslønnen din med 0.28 og deretter dele på 12 måneder. For eksempel, hvis du tjener kr i året bør ikke boligutgiftene din være mer enn kroner i måneden.

4 ) Har du mye gjeld i forhold til inntekt? Banken vil også vurdere hvor mye av netto inntekten din som går til finansiering av gjeld. Gjelden inkluderer billån, studielån, forbrukslån, boliglån og andre månedlige utgifter. Normalt sett burde ikke dine månedlige gjeldsutgifter overstige 36% av netto inntekt. Så, hvis du tjener kr i året kan du multiplisere dette beløpet med 0.36 for deretter å dele på 12 måneder. Gjeldsutgiftene dine per måned bør ikke overstige kr

5) Arbeidserfaring teller godt med! De fleste banker foretrekker lånetakere som har en stabil jobb hvor inntekten har økt gjevnt over de siste årene. Hvis du er selvstending næringsdrivende kommer du til å bli bedt om å gi ytterligere informasjon.

6) Dette er nok noe de fleste kjenner til.. Det starter med k og ender med historie. Alle banker vil sjekke kreditt historien din når de vurderer lånesøknanden. Denne informasjonen blir brukt for å bestemme risiko profilen din. Før du søker om lån er det lurt å få tak i en kopi av kreditt historien din for å sjekke at den er feilfri. Jo bedre kreditt historien din er, jo høyere er sjangsen for å få et attraktivt lån med lav rentekostnad.

7) Den beryktende egenkapitalen Mange førstehjemskjøpere sliter med å få betalt egenkapital på eiendommen de er interessert i. Vanligvis vil utlåner kreve at du har en egenkapital på 15-20% alt etter hvilke bank du har kontakt med. Hvis du har mulighet for å betale mer i egenkapital er dette noe du absolutt burde vurdere. Jo mer du legger ned jo lavere rente vil du få og det er også mulig å kjøpe en dyrere eiendom.

8) Vurdering av eiendom Banken vil ofte foreta en profesjonell vurdering av eiendommen du tenker på å kjøpe for å fastslå verdien. Verdien er avhenging av eiendommens stand og beliggenhet. 9 ) Kjenn til de ekstra kostnadene Hvis du trodde du “bare” må betale for eiendommen du kjøper så tar du feil. I tillegg til å betale for eiendommen så må du betale en dokumentavgift og en tinglysningsavgift. For et eksempel, hvis du kjøper en bolig verdt 3 millioner så må betale kroner i dokumentavgift.

10) Og det stopper ikke der… Ikke glem at du også må betale eiendomsskatt. De fleste meglere vil kunne hjelpe deg med dette. Det koster å være kar! CompareKing.no Artikler." boliglan%E2%80%8E". 10 ting du burde vite om boliglån av CompareKing.no. November 20, CompareKing.no. boliglan%E2%80%8E