Nav Østfold Samling: evaluering og læring. Målgruppe: partene, øverste ledelse og tillitsvalgte. Opplæringsmaterialet.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
Advertisements

Trygge organisasjoner
Fra prøving og feiling til
Opplæring for representanter i skolemiljøutvalget
NESOs Formannskole klasse / 2014
Tips og råd for praktisk kompetansearbeid
Dialog mellom Jens Garbo og Jan Sivert Jøsendal. Ledelse der kjernevirksomheten realiseres • Hva er den gode utdanningsledelse? Det er hensiktsmessig.
Lokale forhandlinger for arbeidere og funksjonærer - noen praktiske tips Advokat Thomas Scheen, BNL.
Coaching En innføring i begrep og metodikk
Rapport - bedrift Sammendrag Innholdsfortegnelse
ATB kurs 14. oktober Ingeniørenes Hus Ingvild Aga
Opplæring for tillitsvalgte 28. september Opplæring for tillitsvalgte 28. september 2010 Program for dagen – Presentasjon av alle Informasjon.
Medbestemmelse gjennom samarbeid Regionale kurs 2012
Oppsummering av FOU - prosjekt
Organisasjonsutvikling på USIT Prosjektet ”USIT 2.0” er i gang!
Fra lederprat til utbetalt lønn… Fra forventning til anerkjennelse Troverdig C og Z I kroner….
SLT Samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak blant barn og unge.
Kulturvertskap Organisering Prosjektdeltagere Økonomi Innhold Målsetting Møteplan Oppgaver frem til neste samling.
Hva kan jeg gjøre bedre, lærer?
Beskrivelse av gjennomføringsprosessen
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Veileder for risikovurdering
Modellkommunene Hva er unikt?
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
Tillitsvalgtes rolle i IA-arbeidet. Likeverdige parter Arbeidsgiver og tillitsvalgt er likeverdige avtaleparter i virksomheten Medbestemmelse etter Hovedavtalen.
Utdanningsforbundet Nord-Trøndelag 1S PARTSSAMARBEIDET Kurs for styrere og tillitsvalgte i Steinkjer kommun April 2016.
Roller og spilleregler. Du skal representere innbyggerne Du har en styringsrolle Du har en folkevalgt lederrolle Du har en arbeidsgiverrolle Du er en.
YS Spekter tariffkonferanse SAMARBEID MELLOM LEDERE OG TILLITSVALGTE YS Spekter 16. januar 2008 Kari Saastad Dag Bjørnar Jonsrud Spekter YS Spekter.
Dialogverksted [Sett inn navn på arbeidsplassen og dato]
Nettkurset i samarbeid og medbestemmelse Dilemma: Omstillingsprosess – fra god start til dårlig gjennomføring.
Samarbeid og medbestemmelse Samling: Samarbeid og medbestemmelse i staten. Målgruppe: mellomledere. Arbeidshefte.
Egenvurdering av økonomisk stønad og råd og veiledning til unge mellom 17 og 23 år Laholmen 16. juni 2016 Nina Westby Evensen.
Forhandlinger Grunnopplæring del 2. Bedriftsavtalen (litt repetisjon) Enhver bedrift i Finans Norge-området skal ha en bedriftsavtale (BA) Regulerer sentrale.
Samarbeid og medbestemmelse Samling: Godt samarbeid. Målgruppe: partene, øverste ledelse og tillitsvalgte Opplæringsmateriale.
Fylkesmannen i Telemark Samling: Godt samarbeid med dilemma omstilling Målgruppe: øverste ledelse og tillitsvalgte.
Foto: Bjørn Erik Olsen Bruk av medarbeider- plattform i en avdeling.
Lederdialog Miljø og plansaker
Medarbeiderundersøkelsen 2016/2017
Oppsummering av FOU - prosjekt
Elevrådet presenterer spørsmål om læring
Medarbeiderundersøkelsen 2014
12. mai 2016 Allmøte USIT.
Etter pausen: Status Veien videre Forberedelser i pausen:
Forberedelser og evaluering – egen dag
Spørsmål til diskusjon Leselyst- en bok for alle
Hovedavtalen Hva, hvorfor og hvordan?.
Samarbeid og medbestemmelse
Spørsmål om læring i klasse på […] skole
Gruppeprosess Dialog som ramme for gruppeprosessen Lokalt fokus
Valgfag innsats for andre
Samarbeid og medbestemmelse
Kapittel 1 SAMSPILL.
Oppsummering av FOU - prosjekt
Arbeidskultur i Drammen kommune
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Læreplanforståelse B – Samarbeid
La elevene løse oppdraget B – Samarbeid
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
Nettkurset i samarbeid og medbestemmelse
Begrepsforståelse i matematikk B – Samarbeid
Kjennetegn på problemløsing B – Samarbeid
Begrepsforståelse i matematikk B – Samarbeid
Faser i faglige samtaler B – Samarbeid
Overgangen barnetrinn - ungdomstrinn B – Samarbeid
Dybdelæring - GeoGebra B – Samarbeid
Dybdelæring – regneark B – Samarbeid
Velkommen Agenda: Forarbeid til Kvalitetsoppfølging 8.november 2018
Endelig kartlegging av nåsituasjon
Aktørene Innbyggerne, politikerne, forvaltningen,
Utskrift av presentasjonen:

Nav Østfold Samling: evaluering og læring. Målgruppe: partene, øverste ledelse og tillitsvalgte. Opplæringsmaterialet

Mål Samling for evaluering og læring mellom partene. Målet med samlingen er å evaluere samarbeidet siste året samt identifisere tiltak for å bevare og forbedre samarbeidet neste år. Partene skal evaluere samarbeidet en gang i året (jf. HA § 1, nr. 12). Innhold: –evaluering av året som har gått.

Samarbeidet i året som har gått Hva vil du trekke frem som har vært bra? Hva vil du trekke frem som kunne ha vært bedre? Samarbeidet i året som har gått Hva vil du trekke frem som har vært bra? Hva vil du trekke frem som kunne ha vært bedre?

Godt samarbeid. Rammer og samhandling Godt samarbeid Et godt samarbeid forutsetter et godt og avklart lokalt fundament for samarbeidet. Denne sjekklisten kan brukes av både leder og tillitsvalgte som «egenvurdering» og som grunnlag for en diskusjon og evaluering av samarbeidet. Sjekklisten inneholder påstander om både rammer og samhandling. Begge deler er viktig for et konstruktivt samarbeid. SJEKKLISTE FOR RAMMER OG SAMHANDLING +/- Rammer: Vi har god kjennskap til aktuelt lov- og avtaleverk. Vi har faste, avtalte møtetidspunkt (et årshjul). Vi har en god sakliste som skiller mellom informasjon, drøfting og/eller forhandlingssaker. Vi mottar møtepapirer i tilstrekkelig tid på forhånd. Vi mottar møtepapirer med godt forberedte vedlegg. Vi har avklart fullmaktene og hvem som skal delta på møtene. Vi håndterer de ad hoc-sakene som dukker opp på en hensiktsmessig måte. Vi bruker sjekklister, vurderingsskjema og lignende til å behandle saker. Vi evaluerer samarbeidet. Vi jobber systematisk med å forbedre samarbeidet. Samhandling: Vi er opptatt av å bygge gode samarbeidsrelasjoner. Vi jobber målrettet, strukturert og systematisk. Vi håndterer uenighet på en god måte. Vi forstår og respekterer hverandres roller. Vi har en åpen og ærlig kommunikasjon. Vi skiller sak og person i våre diskusjoner. Vi er grunnleggende løsningsorienterte. Vi stiller oss bak beslutninger som blir tatt. Vi møter godt forberedt til møtene.

Oppgave: Evaluering av samarbeidet siste året 1. Individuelt arbeid Ta utgangspunkt i sjekklisten og gjør en vurdering av samarbeidet det siste året. Prioriter hva du mener dere har vært gode på (2–3 styrker), og hva du mener kan være forbedringsområder for bedre samarbeid (2–3 områder). Skriv: 2. Gruppearbeid (enten på tvers blant partene eller i homogene grupper) Del og forsøk å bli enige om 2–3 styrker og 2–3 forbedringsområder. Skriv: 3. Fellesskap: Oppsummer fra diskusjonen om 2–3 styrker og 2–3 forbedringsområder. Diskuter og prioriter en styrke som dere ønsker å bevare, og ett forbedringsområde.

Oppgave: Bidrags- og tilbakemeldingsøvelse INDIVIDUELT (5 min) 1. Hva mener du at dere (enten som ledere eller tillitsvalgte) har bidratt med når det gjelder å utvikle et godt samarbeid det siste året? Skriv: 2. Hva mener du at dere (enten som ledere eller tillitsvalgte) kunne ha bidratt mer eller bedre med når det gjelder å utvikle et godt samarbeid det siste året? Skriv: 3. Hva mener du at den andre parten har bidratt med når det gjelder å utvikle et godt samarbeid det siste året? Skriv: 4. Hva mener du at den andre parten kunne bidratt mer eller bedre med når det gjelder å utvikle et godt samarbeid det siste året? Skriv: Instruksjon: De tillitsvalgte og 1. Tenk individuelt – skriv ned noen punkter på hvert punkt (5 min) 2. Del i grupper på 4–6 og forsøk å bli enig om noen punkter (10 min) 3. Rapportering fra hver gruppe på tavle/flippover (10 min) GRUPPE (10 min) 1. Hva mener dere (enten som ledere eller tillitsvalgte) at dere har bidratt med når det gjelder å utvikle et godt samarbeid det siste året? Skriv: 2. Hva mener dere at dere (enten som ledere eller tillitsvalgte) kunne ha bidratt mer eller bedre med når det gjelder å utvikle et godt samarbeid det siste året? Skriv: 3. Hva mener dere at den andre parten har bidratt med når det gjelder å utvikle et godt samarbeid det siste året? Skriv: 4. Hva mener dere at den andre parten kunne bidratt mer eller bedre med når det gjelder å utvikle et godt samarbeid det siste året? Skriv:

Oppsummering av innspill (skriv inn her) Kjennetegn på godt samarbeidLedelsens rolle og ansvarTillitsvalgtes roller og ansvar

Oppgave: Identifisering og prioritering av tiltak Med utgangspunkt i det valgte bevaringsområdet og det valgte forbedringsområdet skal dere diskutere og prioritere tiltak. Del gruppen i to slik at en gruppe jobber med bevaringsområdet, og en gruppe jobber med valgte forbedringsområde. 1.Idédugnad rundt bordet om mulige tiltak for å bevare eller forbedre. 2.Gruppen diskuterer og prioriterer tiltak basert på følgende modell. 3.Tiltaket vurderes etter hvor høy effekt det vil ha, og på hvor komplisert gjennomføringen vil være. 4. Velg ut 2–3 tiltak.

Oppgave: Tiltak inn i handlingsplan Bevarings- eller forbedringsområde Valgte tiltakHva ønsker dere å oppnå? (Hva er målet?) TidsplanAnsvarlig