Anne Husebekk Rektor Foto: Geir Gotaas Bevisst Ambisiøs Mangfoldig Kjønnsbalanse i akademia.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forskning som grunnlag for studiekvalitet Rektor Sigmund Grønmo Nasjonalt seminar – Forskning i utdanningen Bergen 3. april 2008.
Advertisements

SLIK SIKRER VI SYSTEMATISK LIKESTILLINGSARBEID Anne Marit Skarsbø Seniorrådgiver Mangfold og likestilling i arbeidslivet 28.september.
HR satsing og oppfølging av Charter og Code Orientering for Universitetsstyret 2. mars 2010 HR-direktør Anita Sandberg.
Møte i Nasjonalt Råd for Teknologisk utdanning - Høgskolen i Oslo oktober 2007 Forskerrekrutteringsbehov i Norge - Framskrivninger til 2020 basert.
Erfaringer fra mentorordning ved UiB Lise Øvreås Professor i Geomikrobiologi, Prodekan Mat Nat fakultet.
Samarbeidsorganene som samordningsaktører –er potensialet fullt utnyttet? Anne Husebekk Leder, Stabsenhet Forskning, fag, kvalitet og undervisning, UNN.
MN-fakultetets planer for internasjonalisering 2012 Seminar
1 Institutt for materialteknologi Styringsdialog høst 2006.
7. mars 2016 Prosjekter i EA knyttet til arbeids- og læringsmiljøet.
Finnmarksfakultetet – ambisiøs, raus og nær! Strategi for Finnmarksfakultetet, UiT Norges arktiske universitet,
Mangfold og likestilling i arbeidslivet. Samfunnsviternes policydokument om mangfold og likestilling i arbeidslivet Samfunnsviterne mener at mangfold.
Trondheim Helseklynge Intensjonsavtale om samarbeid 4 November 2008.
Tilbakemeldinger fra nettverket våren 2006 MOBILITETSBARRIERER FOR FORSKERE Eystein Kallhovde Norges forskningsråd
Prosjekt Arbeidskraft Hovedformål og delprosjekter Vi tror på muligheter.
1 MENTOR: May-Britt Hägg Professor v/ Inst. Kjemisk prosessteknologi Forskningsfelt: Gassrensing, membraner / materialteknologi Første kvinne utdannet.
Forskningsledelse og -organisering som viktige grep i en forskningsstrategi Presentasjon på UHRs dekanskole v/seniorrådgiver Olaug Kristine Bringager.
:PULS - mandat og strategi HANNE SCHOU RØISING, LEDER FOR PULS.
IA-avtalens delmål 2 Økt sysselsetting for arbeidstakere med nedsatt funksjonsevne.
Om BALANSE (Kjønnsbalanse i faglige toppstillinger og forskningsledelse) Knut Liestøl Programstyreleder Kick-off seminar
Storting og regjering Vedtar lover og regler Setter i verk lover og gjennomfører politikken (departementene) Vedtar budsjetter og fordeler økonomiske ressurser.
Andre økt: 12 måter å elske bøker på økt er delt inn slik:  Utveksling av erfaringer og tanker gjort siden sist (15 min)  Innledning til dagens.
Karriereplanlegging – den enkelte forskers ansvar alene? Trond Singsaas, NTNU 15. februar 2012.
SAMARBEIDSMØTE – KONSTITUERING FAU Onsdag Vestmyra skole.
Sluttpresentasjon KS FoU-prosjekt; Kvinner i kommunal toppledelse ( )
Innsyn og adgangsbegresning
Strategi & bemanningsplaner
Det nye forbrukerstyrte Reiselivet
Vurdering av modenhet i salgsstyrken
Lønnspolitisk drøftingsmøte HTA. Kap. 4.1, 5.1 og 3.4.2
Velkommen som ny medarbeider i Modum Kommune
Innovasjon 2010 Kommersialisering av FoU-resultater
nHS og Universitetspilotene - prosjektledersamling 15. mars 2007
Kvalifikasjonsrammeverket
Knut Liestøl Programstyreleder
Arbeidsmiljø- undersøkelsen på NTNU 2014
KDL – ny struktur og innhold
Struktur i høyere utdanning – SamarbeidArbeidsdelingKonsentrasjonSammenslåing Allmøte SVT 5 desember.
Utdanningskomiteen 19. mai
NTNUs Mentorprogram Svandís Benediktsdóttir Likestillingsrådgiver
Publisering på TIK: Et nytt Incentiv-system
Prosessen Arbeidet ble innledet våren 2015 gjennom at et grunnlagsnotat, som inneholder en oppsummering av strategier, mål, tiltak og regulatoriske forhold.
Strategi for Nord universitet 2020
Forskning og innovasjon
Diskusjonssak i fakultetsstyret 31.Oktober 2017
Overordnet strategi SV-fakultetet
Endringsledelse - strategi
Balansert omstilling for utvikling
NTNU som drivkraft i regional utvikling Nettverkskonferanse Ålesund
PhD kandidat og Post Doc i matematiske fag
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Arbeidet med ny strategi for UiS
Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst.
Kjønnssammensetning Lederforum 27. september 2010.
Aslaug Mikkelsen Rektor FSG
Likestilling i kommunalt planarbeid
Master / Folkehelsevitenskap - natur og miljø, helse og livskvalitet Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Ås Katinka Evensen Karrieredagen.
– verdier og prinsipper for grunnopplæringen
USITs Målbilde og prioriteringer
Medarbeiderundersøkelsen UiT 2011
Om opprykk til førstelektor
Digidel 2017 er et program som skal  styrke samarbeidet og øke innsatsen som i dag gjøres av ulike offenlige virksomheter, IKT-næringen og frivillige organisasjoner.
Innspill til programrådsmøte
SV-fakultetets arbeid med internasjonalisering
Om førstelektorprogrammet
MN-fakultetets planer for internasjonalisering 2012
Nå er vi spente!.
- En livssynsorganisasjon
Sykefraværsstatistikk for Det medisinske fakultet 2018
Avdeling for utdanning seniorrådgiver Hege Skarsfjord
Gevinstrealiseringsstrategi
Utskrift av presentasjonen:

Anne Husebekk Rektor Foto: Geir Gotaas Bevisst Ambisiøs Mangfoldig Kjønnsbalanse i akademia

2 Kjønnsbalanse i akademia kommer ikke av seg selv…….

3

Guiding principles for gender equality plan 4 UiT are doing fairly well on gender balance, but we do loose women from PhD to postdocs. Continued focus on increasing the number of female professors Get a better understanding the loss of females from PhD to postdoc Focus on differences in different research areas: Efforts to increase recruitment of new students Increased focus on gender equality for technical/administrative staff

Likestilling i norsk akademia 5

Kvinnelige prosjektledere i NFR prosjekter 6

NFR prosjekter 7

Utgangspunktet for arbeidet med ny likestillingsplan 8 Ambisjonene i den forrige likestillingsplanen ligger fast: UiT som institusjon ha bevisst holding til betydning av kjønn Kjønnsperspektivet, i teori og praksis, fullt ut integrert del av all virksomhet UiT skal fremme en bedriftskultur og et arbeidsmiljø som inkluderer, ivaretar og verdsetter begge kjønn på lik linje UiT skal utforme strategier for forskning, undervisning og studier som gir begge kjønn lik mulighet til å bidra med sine kunnskaper og erfaringer og utvikle sitt potensial UiT skal etablere rekrutteringsinsentiver som fremmer god kjønnsfordeling i stillingsnivåer Lederforankring er absolutt nødvendig for suksess

Miljøstimulering 9 Initiativ: 1.Fem kvinner i midlertidige stillinger som professor II. 2.Engasjere særlig kvalifiserte kjønnsforskere i treårige stillinger som professor II til enheter som ønsker å styrke kjønnsperspektiver i forskning og undervisning. 3.I møter og konferanser støttet eller arrangert i regi av UiT, skal program og programarbeidet reflektere universitets ambisjoner på likestillingsområdet med hensyn til kjønnsbalanse.

Lederopplæring 10 Mål: Likestilling mellom kjønnene skal være en integrert del av institusjonens lederutvikling. Tiltak: Universitetet skal tilby linjeledere og forskningsgruppeledere opplæring i å bruke metoder for å utvikle sine ledelsesfunksjoner slik at likestillingsaspekter er godt ivaretatt i enhetens forsknings- og utdanningsarbeid.

Rekruttering 11 Mål: 1.UiT skal ha et likestilt og inkluderende arbeids- og studiemiljø 2.UiT skal være bevisst i sin rekrutteringsstrategi for å bidra til bedre kjønnsbalanse i rekrutteringsgrunnlaget til ulike studier. 3.Rekruttering av kvinner til vitenskapelige første- og toppstillinger samt forskningslederfunksjoner skal være en prioritert oppgave ved alle enheter. Tiltak: 1.Stillingsutlysninger skal utformes bredt og på en måte som gjør det attraktivt for kvinner å søke. 2.Letekomiteer 3.En vellykket utlysningsprosess mht til likestilling innebærer minimum 40 % kvinnelige søkere. 4.Ved fakulteter/enheter med særlig lav kvinneandel skal det benyttes startpakker om kan bestå av stipendiater, postdoktorer og/eller ekstra driftsmidler ved rekruttering av kvinner. Fakultetene har et spesielt ansvar for å prioritere nyansatte kvinner ved fordeling av stipendiatstillinger i fag med særlig lav kvinneandel.

Karriereutvikling 12. Tiltak: 1.Universitetet skal finne fram til kvinner som er motivert og har potensial til å oppnå personlig opprykk til professor/dosent innen utgangen av 2018 (nytt opprykksprosjekt). 2.UiT skal tilby alle nyansatte i fast vitenskapelig stilling en faglig mentor med ansvar for undervisnings- og forskningsmessig karriereutvikling. 3.UiT skal tilby et mentorprogram for kvinnelige PhD stipendiater og for kvinnelige postdoktorer. 4.UiT skal ha en særlig oppmerksomhet rettet mot ledelse av forskningsgrupper, og søke å oppmuntre kvinner til å påta seg forskningslederoppgaver. 5.UiT skal tilby seniorer opplæring i mentoring slik at de kan bistå yngre forskere i karriereutvikling. 6.Kvinner i administrative og tekniske stillinger skal tilbys karrierefremmende tiltak i tråd med mål som settes i tiltaksplan etter medarbeidersamtale. 7.UiT skal tilby kompetansetiltak for kvalifisering til lederstilling til kvinner i administrative og tekniske stillinger

Fakultetsvise likestillingsplaner 13 Tiltak 1.Fakultetene skal utarbeide plan for likestilling som en integrert del av fakultetenes årsplaner. Universitetet skal lage en liste over momenter som skal behandles i planen. 2.Fakultetene skal ta i bruk egne måltall som er tilpasset de særlige utfordringer som finnes på enkelte enheter når det gjelder kjønnsbalanse. Utvikling over tid skal rapporteres i forhold til måltallene. 3.Universitet skal ha sentrale likestillingsmidler som blant annet skal kunne brukes til å styrke fakultetenes arbeid med likestilling.

Vettet er likt fordelt – kjønnsbalanse gir best utnyttelse av talentene 14