Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Publisering på TIK: Et nytt Incentiv-system

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Publisering på TIK: Et nytt Incentiv-system"— Utskrift av presentasjonen:

1 Publisering på TIK: Et nytt Incentiv-system
Fulvio Castellacci TIK-styret, Møte 15. desember 2015

2 TIKs total publikasjonspoeng er ganske lav
Men publikasjonspoeng per ansatt er også lavere enn andre enheter på SV Fakultetet

3 Bakgrunn og mål TIK har lav publikasjonspoeng per ansatt (lavere enn andre enheter): 1,20 (ca.) TIK er et «forskningssenter», og TIKs forskere har i gjennomsnitt mer forskningstid enn i andre institutter på Fakultetet Da ville det være rimelig å forvente at TIK skulle ha høyere publikasjonspoeng per ansatt enn andre enheter (se f. eks. ARENA) Mål: TIK må øke sitt publikasjonspoeng per ansatt, og samtidig også øke antall nivå 2 publikasjoner

4 Støtte til publiseringsaktiviteter
Styrke publiseringskultur og interesse: «TIK’s Publication Workshop» hver semester; medarbeidersamtaler; seminarer og presentasjoner i forskningsgrupper Introdusere et nytt incentiv-system: en ordning som skal tildele driftsmidler til TIKs forskere (delvis) basert på deres publiseringsresultater, og da gi dem et incentiv til å fokusere og forbedre deres publiseringsaktiviteter Det nye incentiv-systemet er inspirert av ISS, der et slik system har fungert bra i de siste seks årene

5 Det nye insentiv-systemet (1)
1. For seniorforskere: Seniorforskere skal få et minimum fast beløp på 10,000 NOK per år til driftsmidler (i dag får de bare 5,000 NOK per år) I tillegg kan seniorforskerne som har registrert minst 1,5 publikasjonspoeng (gjennomsnitt i de siste tre årene) få en publiseringsbonus på 10,000 NOK per år. Disse midlene skal bare brukes som driftsmidler (ikke som bonus til lønn). Hver enkel seniorforsker kan disponere av disse midlene på en egen forskningskonto, og eventuelt overføre noen av midlene fra et år til det neste (etter søknad til senterleder og kontorsjef).

6 Det nye insentiv-systemet (2)
2. For PhD og postdoc forskere: Disse yngre forskerne skal fortsette å ha 20,000 NOK per år til driftsmidler. Det nye publiseringsbonus systemet skal IKKE brukes for PhD og postdoc forskere, fordi disse har vanligvis en kortere kontraktsperiode, og vi vil da unngå at de føler seg presset av det nye insentiv-basert systemet.

7 Implementering og prosess videre
Det nye systemet skal begynne fra 1. januar 2016 Vi skal teste systemet i et par år, og revidere det etterpå hvis nødvendig. Mulige revisjoner i framtid: Sette opp "threshold nivå" til 2 publikasjonspoeng? 2. Inkludere PhD og postdoc forskere i ordningen?


Laste ned ppt "Publisering på TIK: Et nytt Incentiv-system"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google