Ungdommens stemme på nett Anne Bentzrød, KS Møteplass, Sammen for barn og unge, 17. september 2015.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
UNGDOM OG PSYKISK HELSE
Advertisements

Tør å sette grenser! Diskusjonsopplegg om ungdom og alkohol -
Tilpasset opplæring i praksis Ved Espen Schønfeldt
FAKTA om barn i Norge: mottok tiltak fra barnevernet
Naturfag Nasjonal digital læringsarena, Naturfag
FAMILIENS HUS Hvor: Hoff Terrasse 20 (Senter for familiebarnehager)
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år
Ung.no, en kanal for informasjon og svar uten terskel. Helsesøsterkongressen Kragerø 2012 Anne Holter Bentzrød
”Den viktigste av alle pedagogiske oppgaver er å formidle til barn og unge at de stadig er i utvikling, slik at de får tillit til egne evner.” Kilde:
Hva er en artikkel?.
Diskusjonsopplegg om ungdom og alkohol - for foreldre med tenåringer
Brukermedvirkning i boligsosialt arbeid
Informasjon til skolens ansatte om skoleprogrammet VIP
morild.org en interaktiv nettjeneste i ti år Mer enn 1000 spørsmål
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
NÅ SKAL VI LÆRE OM LIKNINGER.
mottok tiltak fra barnevernet vokser opp i fattigdom opplevde at foreldrene skilte seg barn vokser opp med alkoholmisbruk.
10 regler for å skrive for web
Telefonmanus når du ringer fra din egen liste nr 1
SAMBA småbarnsteam - sammen om barna –
Hvilke familietilbud trenger de yngste
Behandlingstilbudet for mennesker med spiseforstyrrelser, IKS erfaringer Møte i NKNS Notater til innspill til diskusjon, basert på IKS erfaringer.
Informasjon til skolens ansatte om Skoleprogrammet VIP
SMIL – styrket mestring i livet
Samtale rundt bruken av MI til barn ved hjelp av noen kasus
MOT v/Sandnessjøen videregående skole. Dette er MOT: MOT er en ideell organisasjon som har livet til ungdom i sentrum MOT bevisstgjør ungdom til å ta.
”Når jeg ser han får jeg sånn stikk i hjertet” Hverdagen for barn og ungdom når foreldre strever med rusmiddelproblemer En kvalitativ studie utført på.
Forebyggende arbeid En community-psykologisk studie av endringer etter forebyggende intervensjon Camilla Blestad og Tuva Engen.
Skolehelsetjenesten Nadderud vgs. Helsesøster Kari Andrine Bondø Skolehelsetjenesten Nadderud videregående skole.
Å skrive sin mening Fempunktsmetoden.
Øyeblikk - om å gjøre det beste ut av her og nå 24. sept Marit Elin Hansen.
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år 20.november 1989: Barnekonvensjonen vedtas i FN. Barnekonvensjonen sier hvilke rettigheter alle barn har.
Mappevurdering Mappe innebærer at elevene tar vare på ulike former for arbeid, slik at de kan dokumentere både den kompetansen de Definisjon Mappevurdering.
Elevundersøkelsen 2015 Består av temaene; trivsel, motivasjon, hjem-skole, støtte fra lærerne, arbeidsfordeling og læring, vurdering og læring, medvirkning,
Du har rett til å ha det bra! - Hva forteller oss «Ung i Rogaland 2016»?
PSYKISK HELSE & OVERGANG FRA UNGDOMSSKOLEN Skolehelsetjenesten i Stavanger.
Kommunalt råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne
Er det godt for barn å vokse opp i Sigdal?
Bli med! Barn.
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Helsesøster Revheim skole
INNSAMLING TIL REDD BARNAS ARBEID
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Selvbilde Start med å forklare begrepet selvbilde. Les gjerne opp fra teksten i kursmateriellet om hva den amerikanske psykologen Wigfield fant ut i studie.
Brukermedvirkning i praksis – bruk av FIT
Nysgjerrighet Hva er du nysgjerrig på akkurat nå?
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Anita forteller (FORSIDE) om søndagsskolen og de sinte mennene.
Studentenes skriveprosess – må hodet alltid bli så «tungt og tomt»?
Leseopplæring 1. trinn FYLL GJERNE PÅ MED EKSTRA INFORMASJON FOR SKOLEN/TRINNET LESEOPPLÆRINGEN LOKALT: INNFØRING AV BOKSTAVER REKKEFØLGE PROGRESJON LESING.
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
Psykisk helse.
«Hva ungdom lurer på om sex»
Bruker- og pårørendeundersøkelsen 2018
Emilios jobb som assistent
Sinne Film:
Denne presentasjonen er ment for ungdom
Agnes Giertsen, Helsesøster/ høgskolelektor &
Enkel brukerveiledning
Erfaringsutveksling og praktisk info
Nett og kommunikasjon Flere studenter på utveksling
Jeg vet Voldsforebyggende opplæring
Å se andre innenfra og seg selv utenfra
Barn som pårørende Tilbud til barn som pårørende
Fysisk og psykisk helse
Ta ungdom på alvor. Høyr Rydd/ kva er problemet? Finn løysning
Del 3 Lek og samarbeid mot mobbing
Utskrift av presentasjonen:

Ungdommens stemme på nett Anne Bentzrød, KS Møteplass, Sammen for barn og unge, 17. september 2015

Ung.no har et Samfunnsoppdrag ung.no skal tilby ungdom informasjon og veiledning som setter dem i stand til å treffe gode valg og utvikle sin handlingskompetanse. Brukermedvirkning er en forutsetning Nulltelinjetjeneste Målgruppe: ungdom År Drevet av Bufdir

brukere/økter siste måned sidevisninger brukere hver dag besvarte spørsmål på ung.no/oss artikler innen 85 emner Tall om ung.no

Ungdommens stemme i alt på ung.no Artikler med kommentarmulighet. Kan også si hvis de ikke er fornøyd og foreslå forbedring. 79% er fornøyde Spørsmål som viser bredden i alt de lurer på. Kan også si ifra om de får svar på det de lurer på. 66% er det. De har ofte gode og enkle forbedringsforslag og de vil veldig gjerne ha svar mer konkret og gjerne tipslister o.l. Vote for å ta «pulsen» på ungdom på en aktuell problemstilling. Faste svaralternativ å velge i og kommentarmulighet. Brukerundersøkelse.

Eksempler på tilbakemelding for forbedring av artikler Når er det OK å overnatte hos kjæresten? Gi spesifikke svar på hva en ungdom kan gjøre dersom en ikke får lov til å overnatte Ferie med skilte foreldre Forklare at hva skal jeg gjøre når moren min sier at jeg ikke kan gå med mamma men pappa har lyst til å dra på ferie med meg!???? Du har rett på tilpasset opplæring Skrive mer om de som trenger psykolog og ekstra oppfølging.

Hva lurer ungdom på, da…?

Eksempler på hva ungdom lurer på Hei jeg er litt redd for å prate med helsesøster har hun de travelt eller ikke rekker hun å prate med meg eller ikke sier hun videre det vi har pratet om Jeg liker meg ikke på skolen å søsknene mine å foreldrene mine sier stygge ting til meg je opplever også forskjellsbehandling kan jeg prate med helsesøster om dette….

Hvem og hvordan skal hjelperne være? Hva sier ungdommen?

Ungdom om suksessfaktoren? «Denne siden er helt topp. Dere skriver så mye bra, og dere forklarer det på en grei måte, uten å gjøre det altfor enkelt. Jeg har sendt inn spørsmål flere ganger, og alltid fått svar. Dere viser at dere faktisk bryr dere. Dere har gjort livet lettere for meg, dere hjelper meg når jeg er langt nede, dere får meg til å skjønne at jeg faktisk er helt normal. Stå på!»

Hvordan er hjelpen der ungdommen bor? Vi på ung.no skal gi ungdom hjelp til selvhjelp. Og vi skal vise dem til rett hjelp der de bor. Ofte vanskelig. Hjelpen kan være ulikt organisert. Noen steder er det en kommunepsykolog, noen steder et familieteam, noen steder en utekontakt eller en miljøarbeider i skolen, noen steder en sosiallærer med åpen dør. Helsesøster er lovpålagt og skulle være en «grunnmur i tjenestetilbudet» og er derfor en vi ofte henviser til. -Men det er med uro vi skriver: «Ta kontakt med helsesøster på skolen din» for vi vet at det kan være hun kun er innom og vaksinerer, eller er der en gang i uka. Et tjenestetilbud som er forutsigbart og tilgjengelig når ungdom trenger det, kjenner vi som svarer ungdom fra hele landet som et behov.

De beste å lære om ungdom av er ungdommen