Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Helsesøster Revheim skole

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Helsesøster Revheim skole"— Utskrift av presentasjonen:

1 Helsesøster Revheim skole
Ranveig Dalane Hennig

2 Informasjon på skolens hjemmeside
Trefftid Annen hver mandag (oddetallsuker), og hver tirsdag og torsdag ( ) Telefon og epostadresse NB. IKKE skriv sensitive opplysninger pr epost. Det ligger informasjon om skolehelsetjenesten på skolens hjemmeside under Helsesøster. Tilgjengeligheten pr uke på ungdomsskoler er nå 50 %. Annen hver mandag (oddetallsuker), hver tirsdag og torsdag. Telefonnummer og mailadresse. Vær obs på at dere ikke skriver sensitive opplysninger i mail, kun ønsker om kontakt eller avtale.

3 Skolehelsetjenestens formål
Ungdomstiden er en fin og utfordrende tid. Vi jobber for å fremme en best mulig helseutvikling hos elevene. Vi tilbyr helseundersøkelser oppfølging og samtaler råd og veiledning undervisning Åpen dør Vi jobber for helsefremming og sykdomsforebygging. Ungdomstiden er en fin og utfordrende tid for både elever og foreldre. Ungdommen utvikler seg både kroppslig og følelsesmessig. Det krever mot av den unge til å sette grenser og ta positive valg. Venner betyr mye nå, men de trenger fortsatt den trygghet og støtte dere foreldre kan gi, for fortsatt god trivsel og utvikling. Skolehelsetjenesten jobber for å fremme en best mulig helseutvikling hos elevene. Vi tilbyr - helseundersøkelser, oppfølging og samtaler, undervisning og vi gir råd og veiledning. Åpen dør – dvs at elevene kan droppe innom eller foreldre kan ringe og gjøre avtaler.

4 Aktuelle temaer for samtale og helseundersøkelse
Trivsel hjemme og på skolen, klassemiljø Kropp i vekst og utvikling Fysisk og psykisk smerte Trivsel hjemme og på skolen, klassemiljø, skolefravær, mobbing Mye skjer med en kropp som er i vekst og utvikling, Fysiske og psykiske smerter – bekymringer kan gi utslag i bl.a. fysisk smerte - magesmerter - hodepine - søvnproblemer - stress/press - bekymring - spiseproblemer - tristhet, sorg, - selvskading

5 Aktuelle temaer for samtale og helseundersøkelse
Utfordringer og problemer når foreldrene ikke bor sammen Nettvett/nettbruk Syn/hørsel, høyde/vekt Sex og samliv - prevensjon Utfordringer og problemer når foreldrene ikke bor sammen Nettvett/ nettbruk Syn og hørsel, høyde og vekt Sex og samliv - prevensjon

6 Samarbeidspartnere Skolehelsetjenesten har flere samarbeidspartnere
lærere, PPT, uteseksjon, barnevern, lege, fysio- og ergoterapitjenesten Helsestasjonenes familiesenter helsesøstre familieveiledere psykologer m.fl. Henvisning skjer i samarbeid med foreldrene.

7 Taushetsplikt og opplysningsplikt
12 – 16 år - eleven kan være med og bestemme hvilken informasjon som går videre Men… Opplysningsplikt: … for at foreldreansvaret skal kunne oppfylles – selv om eleven er under 18 år. …der det er fare for at eleven skader seg selv/andre eller bli skadet av andre Jeg har ganske streng taushetsplikt. Når eleven er mellom 12 – 16 år, så kan de være med og bestemme hvilken info som går videre. Det gis ikke automatisk informasjon til foreldrene – dette av respekt overfor barnet dersom det ikke ønsker det. Opplysningsplikt: Det skal likevel gis nødvendig informasjon for at foreldreansvaret skal kunne oppfylles, selv når barnet er under 18 år. Opplysningsplikt dersom det er fare for at barnet skader seg selv eller andre, eller at barnet blir skadet av andre. / fare for liv og helse.

8 Hovedoppgaver på de ulike trinnene
Undervisning i temaet ”Trivsel og helse” og ”Trygg, fri fra vold”. Individuelle samtaler – evt videre oppfølging og samtaler Tilbud om måling av høyde og vekt Individuell oppfølging etter behov 9.trinn: Undervisning i samliv, seksualitet – grenser – seksuell vold, seksuelt overførbare sykdommer og prevensjon 8.trinn: se powerpoint Foreldre fyller i dag ut et ”Helseopplysningsskjema”. I forbindelse med undervisningen fyller også elevene ut et skjema om egen helse og trivsel. Vi kommer til å ha fokus på bl.a. fysisk og psykisk vold i undervisningen på 8.trinn. Med utgangspunkt i dette skjemaet, har jeg en kartleggingssamtale med den enkelte elev. Dette, sammen med tidligere journalnotater, gir grunnlag for videre oppfølging og samtaler. Det gis også tilbud om måling av høyde og vekt. Sendes ut informasjon om dette i forkant.

9 Hovedoppgaver på de ulike trinnene
Individuell oppfølging og samtaler Tilbud om vaksine (difteri, stivkrampe, kikhoste og polio) Info om Helsestasjon for ungdom og helsetjenesten i videregående skole Utdeling av vaksinasjonskort

10 Husk… Sunt kosthold Nok søvn Reduser skjermtid, spesielt før leggetid
Reduser stressnivået …for ungdommen din  Mange ungdommer opplever stort stress der de føler de må oppfylle alle krav og forventninger.


Laste ned ppt "Helsesøster Revheim skole"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google