Plan for kvalitet Kvalitetsplanens fokusområder Sosial kompetanse, gode relasjoner, omsorg og medvirkning Sunn livsstil og helse Friluftsliv og barn i.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Barnets syvende leveår Trinn 9. Tema for trinnet  Lesing og leksevaner  Opplæring til ansvar  Fritid (skolemusikken)  Identitet  Bruk av tolk.
Advertisements

Månedsevaluering Januar 2012 Barna utfolder seg i snøen, er kreative og skaper. (Kunst, kultur og kreativitet) Gjennom dramatisering av Eventyr ute tar.
Bjerkebarnehagenes visjon og verdigrunnlag
"God bagasje på livets reise."
Lise Fornes Sosialfaglig rådgiver Trondsletten habiliteringssenter
SFO Kultur- og fritidsaktiviteter. Skal være tilpasset barna og foreldrenes behov.
Konst. direktør for oppvekst og utdanning Terje Larsen Tjenesteområde oppvekst Introduksjon til Komité for oppvekst 27. oktober 2015.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
YRKES NM BARNE- OG UNGDOMSARBEDERFAGET Litt historie Fagforbundet "eier” faget og har ansvaret for selve konkurransen. Du trenger ikke være organisert.
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
Stortingsmelding 20 På rett vei Kvalitet og mangfold i fellesskolen.
Otus 31. mai Rustå for livet.  «Rustå for livet» fokusområder  Hvem er vi?  Forventinger til hverandre?  Forsterket skole – særskilt tilrettelagt.
Om skolekonkurranser i Nordland Informasjon ved koordinator seniorrådgiver Gunnar Pedersen
SKOLEVEGRING Oslo kommune Veileder.
Tranøy kai Foto: Bjørn-Are Melvik Else Marie Ness 27.Januar 2016.
SKOLEKONKURRANSER SOM METODE i videregående skole Velkommen til informasjonsmøte om Hovedprosjektet
Medarbeiderkartlegging Driftsenhet / Avdeling Dato Foto: Rune Nilsen/News on Request.
Sportsklubben Herd Foreldreinformasjon. Sportsklubben Herd  Herd Fotball & Herd Idrettskole  Skolekretsene Åse og Lerstad  Største fotballgruppe mellom.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
Vurdering -hva ligger i en karakter? -forventninger lærere og elever.
KK KulturSFO – foreløpig versjon Komité oppvekst 12. januar 2016.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Voksenopplæring Jan Ellertsen. Samfunnsutfordringen Antallet voksne uten videregående opplæring er stigende, mens arbeidslivets behov er synkende Deler.
BUØY SKOLE Lærelyst, vekst og glede. Vår visjon: Lærelyst, vekst og glede  Buøy skole år: 1-7 skole,160 elever og 30 ansatte  Opplæringsloven, læreplanen.
Tilstede med glede ØKT GRUNNBEMANNING OG ANSVARLIGGJORTE MEDARBEIDERE FOR ØKT NÆRVÆR Januar 2014 – desember 2015.
3 4 Vi setter høye krav til oss selv Vi krever mye av andre Vi oppnår gode resultater.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Vennskap, respekt, inkludering og toleranse jobbes det med,
Kommunalt råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne
Presentasjon av handlingsplanen
Samarbeid mellom skole og barnevern
Fritid med Bistand V/ Seniorrådgiver Anders Midtsundstad
BOGAFJELL SFO.
Kompetanseplan oppvekst
Svein-Tore Kristiansen, Arbeidsforskningsinstituttet
Fleksibel arbeidstid Hjelpemiddel for å ivareta de verdier som ligger til grunn for virksomheten. Eks. Gi tjenester ut fra brukernes reelle behov Myndiggjorte.
Kommuner som har gått ut av ROBEK-lista
Intro om lærende nettverk - videreføring av utviklingsnettverk
Foreldreengasjement ved Lassa Skole
Charlottenlund videregående skole Universitetsskole
Ivaretagelse av rammede og berørte
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Velkommen til August 2017.
Glede gjennom mestring
- sammen for en bedre skole!
IA-arbeid i praksis Utvikling av samarbeid gjennom diskusjon, prioriteringer og handling i IA arbeidet. Velkommen til kurs i sykefraværsoppfølging Litt.
HVA ER BPA? Brukerstyrt personlig assistanse
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
BARNEHAGER Høsten 2016/våren 2017 ble prosessen med å legge ned Regnbuen barnehage f o m gjennomført. 17 barn og 7 ansatte er blitt fordelt.
Hvordan samtale om barnas seksuelle utvikling -erfaring fra helsestasjonen og hvordan forebygge at grensene krenkes. Barns seksualitet 0-6 år Sissel Irene.
Novembernytt Så var vi alt i november! Vi har i oktober hatt fokus på barn i andre land, spesielt i India. Vi har snakket om de store forskjellene det.
Årshjul rødbasen
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Årshjul grønnbasen
(Parent Management Training - Oregon)
Velkommen til Osloskolen og Trosterud skole
Presentasjon for virksomhetens ledelse
Smestad skole Velkommen til Osloskolen! Smestad skoles visjon: Trygge og samhandlende elever med kompetanse for fremtiden lene.
Velkommen til SFO Velkommenr.
Foreldremøte, tur til Rjukan, September 2018
Velkommen til infomøte om desentralisert lærerutdanning i Nord-Troms
Ungdata-undersøkelsen 2018 i Trøgstad
Foreldremøte skeie skole sfo
«Yrkesnettverk» Et rekrutteringsprosjekt i regi av Oslo Vest Rotaryklubb Prosjektgruppe: Agnes Beathe, Cecilie, Per Gustav, Håkon og Nils.
Nå er vi spente!.
Det frivillige Skyttervesen
Koordinerande eining i kommunen
Forslag til endring i antall år med aktivitet i ABI
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Vestskogen SFO.
Utskrift av presentasjonen:

Plan for kvalitet Kvalitetsplanens fokusområder Sosial kompetanse, gode relasjoner, omsorg og medvirkning Sunn livsstil og helse Friluftsliv og barn i bevegelse Kultur og kreativitet

Plan for Kultur-SFO MÅL/HENSIKT Kultur-SFO skal sammen med andre kulturaktiviteter i skolen føre til at barna opplever glede og mestring gjennom varierte kunst- og kulturaktiviteter utvikler god sosial kompetanse og vennskap gjennom ulike kulturaktiviteter opplever en positiv utvikling av egne ferdigheter innen kultur utvikler lyst til å bruke og oppsøke de lokale arenaene for kunst og kultur utenom skoletid utvikler grunnlag til å finne kulturaktiviteter som passer for dem på fritiden

Plan for Kultur-SFO ORGANISERING En koordinator for SFO i Askerskolen organiserer Kultur-SFO i samarbeid med den enkelte SFO og kulturinstitusjonene. Kultur-SFO organiseres innenfor rammen av SFO-betalingen for foreldre og er således ingen ekstra utgift for den enkelte familie. Skolene utarbeider en lokal plan for Kultur-SFO i samarbeid med koordinator.

Innføring av Kultur-SFO Innføring av Kultur-SFO innebærer blant annet kompetanseheving for SFO-ansatte, kulturaktiviteter og kulturopplevelser for barna. For at barna skal oppleve Kultur-SFO i tråd med målene, er det en forutsetning at vi bruker innleide fagfolk til kompetanseheving for de ansatte og til å gjennomføre kulturaktiviteter sammen med barna og SFO-ansatte. Rådmannen har utredet tre alternativer for innføring av Kultur- SFO skoleåret

Alternativ 1 1. To fellessamlinger for alle SFO-ansatte i Kulturhuset. Inspirasjon/opplæring i temaene kunst, håndverk, kulturaktiviteter og kreativitet. 2. Nettverk for basekoordinatorer, Kultur-SFO-ansvarlige og SFO-ledere, 3 ganger i løpet av skoleåret 3. Forestilling i Kulturhuset, to spilledager Total kostnad for alternativ 1 for skoleåret : kr ,-

Alternativ 2 1.To fellessamlinger for alle SFO-ansatte i Kulturhuset. Inspirasjon/opplæring i temaene kunst, håndverk, kulturaktiviteter og kreativitet. 2. Nettverk for basekoordinatorer, Kultur-SFO-ansvarlige og SFO-ledere, 3 ganger i løpet av skoleåret 3. Forestilling i Kulturhuset, to spilledager 4. Innleide fagfolk til 5 ukers gratiskurs for barna sammen med SFO-ansatte (opplæring) pr semester Total kostnad for alternativ 2 skoleåret : kr ,-

Alternativ 3 1.To fellessamlinger for alle SFO-ansatte i Kulturhuset. Inspirasjon/opplæring i temaene kunst, håndverk, kulturaktiviteter og kreativitet. 2. Nettverk for basekoordinatorer, Kultur-SFO-ansvarlige og SFO- ledere, 3 ganger i løpet av skoleåret 3. Forestilling i Kulturhuset, to spilledager 4. Innleide fagfolk til 8 ukers gratiskurs for barna sammen med SFO- ansatte pr semester (mer tilrettelagt kompetanseheving) Total kostnad alternativ 3 for skoleåret : kr ,-