Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

BOGAFJELL SFO.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "BOGAFJELL SFO."— Utskrift av presentasjonen:

1 BOGAFJELL SFO

2 Førstetrinns-SFO og natur-SFO
Fra 1. august starter vi innskolering av de nye barna på SFO. Alle vil få mail om oppstart på SFO. Barna trenger ikke ha med mat på SFO.

3 Våre fokusområder Sosial kompetanse gjennom lek. Barna på SFO skal stimuleres gjennom ulike aktiviteter og lekeformer. Alle skal ha noen å leke med. Omsorg og trygghet Alle barn på SFO skal oppleve tydelige og trygge voksne som leder og tar ansvar. Alle skal vise respekt, tillit og likeverdighet. Barna skal oppleve at det er trygt og godt å være på SFO.

4 Våre fokusområder Lek Leken er barnets viktigste aktivitet. Gjennom leken får barna bearbeidet opplevelser og følelser. Leken gir erfaring og opplevelser sammen med andre barn. Samtidig får de prøve ut forskjellige roller gjennom leken. Kultur, idrett og friluftsliv Alle barn skal oppleve glede og mestring ved å delta i varierte aktiviteter innen kunst og kultur, idrett og friluftsliv.

5 Gylne regler Vi fokusere på gode og positive regler for samhandling og samarbeid. Jeg skal være høflig og ta hensyn til andre (Ikke skade andre) Jeg skal være vennlig og hjelpsom (Ikke såre andres følelser) Jeg jobber godt og har gode arbeidsvaner (Ikke ødelegge for deg selv eller andre) Jeg skal ta vare på skolens og andres eiendom (Ikke ødelegge andres ting) Jeg skal lytte (Ikke forstyrre andre) Jeg skal være ærlig og snakke sant (Ikke dekke til sannheten eller lyve).

6 Stopp - regelen

7 Når sier jeg stopp? Når noen gjør noe jeg ikke liker
Når jeg ser at noen ikke er greie med andre. Hva gjør jeg når noen sier stopp? Jeg stopper!

8

9 Dagsrytmen på SFO : morgen-SFO. Der serverer vi havregrøt mellom kl og Fra kl går alle barna ut og er ute til skolen begynner. 13.25: åpner vi igjen SFO. 14.00 – er det mat. 14.30 – har vi organiserte aktiviteter. er det frilek. 16.30 stenger vår SFO.

10 DET VIKTIGE SAMARBEIDET
Personalet går inn i 1.klasse og krysser inn elevene, og får den nødvendige informasjonen av lærerne. SFO-leder inngår i lederteamet ved skolen, og deltar på alle ledermøter for å få kontinuitet mellom skole og SFO. Nasjonale føringer Relativt omfattende mål og intensjoner, men få konkrete krav til skolefritidsordningen. Det er ikke fastsatt nasjonale kvalitetskrav til skolefritidsordningen, verken i forhold til bemanning, kompetanse, innhold eller arealer. Føringene for SFO slik de kommer til uttrykk i stortingsmeldinger og andre styringsdokumenter, er av generell karakter og gir kommunene stor lokal frihet til å utforme virksomheten og innholdet i SFO. Kommunale føringer - Sandnes kommune (fra gjeldende kvalitetsplan) Skolefritidsordningen skal være en del av barnas helhetlige skolehverdag. Gjennom lek, kultur- og fritidsaktiviteter, omsorg og tilsyn skal SFO være en av skolens arenaer for allmenndanning og læring. Aktivitetene skal tilrettelegges slik at alle kan oppleve mestring ut fra egne forutsetninger.

11 Avtaleskjema Må fylles ut og leveres når barnet begynner.
Viktig at barnet har et fast tidspunkt for når de skal hjem. Og et fast sted hvor de skal gå. Dette for å trygge barnet. Når barnet skal begynne å gå hjem selv. Er det viktig at dere fyller ut et endringsskjema. Eller sender en mail til SFO-leder. Som vi hefter på avtaleskjemaet. Endringsskjemaet finner dere på hjemmesiden vår.

12 Dette er viktig for SFO Overholder frister til påmelding for feriene på SFO. De blir sendt ut på mail til den mailadressen dere oppgav når der søkt plass på SFO Snakke positivt om SFO Er lojal overfor personalet på SFO Er det noe dere ikke er fornøyd med , be om en samtale med personalet uten barnet tilstede. Eller ta kontakt med SFO-leder. Sørger for at barna har det de trenger av klær og sko på SFO. Merking av klær er viktig.

13 Hjemmeside Bogafjell skole sin hjemmeside er www.minskole.no/bogafjell
Der finner du månedsplan for aktivitetene til hver base. Endring på SFO plassen og oppsigelse av SFO plassen. Avtaleskjema og endringsskjema. Tlf til basen SFO-leder sin mail.

14 Planleggingsdager SFO har tre planleggingsdager i året.
Skoleåret 2017/18 er det 16. august, 17. november og 04.juni. Informasjon om når SFO er stengt står på hjemmesiden vår.

15 skolemelk Alle som ønsker skolemelk fra høsten av. Må inn på og registrere seg.


Laste ned ppt "BOGAFJELL SFO."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google