Koordinerende enhet Farsund kommune. Fra kommunens helse og omsorgsplan (vedtatt 2012) Kommunen manglet en tydelig, åpen og tilgjengelig koordinerende.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forslag til ny lov om kommunale helse- og omsorgstjenester Seniorrådgiver Liv Telle Stjørdal,
Advertisements

Individuelle planer Foreldrekurs 2005.
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n - på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k.
Oppfølgingstjenesten Psykisk helse og rus
Nett-basert-individuell plan SamPro
LOVGRUNNLAG LOV OM PASIENTRETTIGHETER § 2-5: Pasient som har behov for langvarige og koordinerte helsetjenester, har rett til å få utarbeidet individuell.
Henning Mørland bydelsoverlege Bydel Sagene
Individuelle planer etter helse- og sosiallovgivningen
Samhandlingsreformen - nytt og endret lovverk
Rehabiliteringskonferanse i Østfold
Kari Reine, mor og jurist Landskonferansen om Down Syndrom 2012
Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
HVA STYRER TILDELING AV PLASS I SYKEHJEM?
Tillitspersonforsøket i Drammen Kommune. Formål med tillitspersonforsøket Prøve ulike modeller og metoder for oppfølging Fremme sosial inkludering og.
Arbeid i andres hjem + Arbeidsmiljøet når du jobber der
HVA ER HABILITERINGSTJENESTEN FOR BARN OG UNGE?
BESTILLERKONTORET Pårørendeskole
Fyrtårnprosjekt Individuell Plan Kongsvinger og Eidskog Kommune i samarbeid med Sykehuset Innlandet HF Kongsvinger.
NAV alene, eller sammen med andre? Hvordan kan NAV inngå som en del av et helhetlig velferdstilbud i kommunene?
På lag med deg for din helse BFK Ekstern samhandling mars 2016.
Nyansattopplæring v/ Marit Hofset Læring og mestring og brukermedvirkning.
1 Samhandling rundt den eldre pasienten fra et kommune- perspektiv Tove Røsstad, IIIC, Høst 2012.
Presentasjon – Econa Riksrevisjonens stilling i statsapparatet Riksrevisjonen er direkte knyttet til Stortinget og er uavhengig av forvaltningen.
Individuell plan DPS behandlingsplan NAV ARBEID attføringsplan KOMMUNAL RUS/PSYKIATRI behandlingsplan LEGE OVERORDNET INDIVIDUELL PLAN.
Individuell plan og koordinerende enhet Innspill til KOSTRA arbeidsgruppen Seniorrådgiver May Cecilie Lossius.
Legeplan Eldrerådet Meera Grepp kommuneoverlege. Overordnet mål Kommunen skal sikre at innbyggere har tilgjengelige legetjenester av god kvalitet og som.
Sammendrag av årsrapporter 2015 fra pasient- og brukerombudene i Helseregion Midt-Norge Arne Lyngstad 1.
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Kommunalt råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne
Fritid med Bistand V/ Seniorrådgiver Anders Midtsundstad
Palliativ behandling -Fastlegens rolle og tanker om god samhandling
Helse- og omsorgstjenester
Fokus på koordinerende enhet
Pasient- og brukerombudet i Buskerud
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Individuell plan og koordinator Hamar kommune
Journalføring.
Samarbeidsgruppemøte 5.november 2015 SAK: 5 Status veikartarbeidet
Samarbeidsgruppemøte 5. november 2015
Funn fra landsomfattende tilsyn i Buskerud Klækken,
Tilbud til pasienter med hjerneslag i Horten kommune Hjemmebasert og institusjonsbasert «Hva er viktig for deg»
Velkomen til Møteplassen 2017.
Presentasjon av Barnehabilitering Helse-Førde
Kontaktlege/-psykolog
Koordinerende enhet for habilitering- og rehabilitering
Velkomen til Møteplassen 2017.
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Kompetanseutvikling og Effektiviseringsprogrammet Kompetanse koster, men inkompetanse koster mer! Det skal lønne seg å være seriøs ! NVF 2. mars 2015.
Kontaktlege/-psykolog
Målbildet Stavanger kommune har som mål at flest mulig har et aktivt liv og klarer seg selv best mulig. Vi kaller det Leve HELE LIVET! Leve HELE LVET startet.
Prosjekt NAV Værnes Etablering av NAV Værnes KS-samling Gardermoen 25. april 2016 Kjell Fosse (Rådmann, Stjørdal kommune) Roar Vikvang (Leder, NAV.
Presentasjon av Barnehabilitering Helse-Førde
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
Velkommen til koordinatorskolen i Steinkjer kommune
Barn og ungdom i pakkeforløp Linda H
Pasientens legemiddelliste
Hva er intensjonene bak KE, sett fra et overordnet faglig perspektiv?
Pasientens legemiddelliste
REGIONALT PROSJEKT OM AMBULANTE TENESTER OG TIDLEG STØTTA UTSKRIVING
Samarbeidspartnere for en bedre skolehverdag
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
Digital styringsmodell og prioriteringsprosess for prosjekter
Larvik kommune - med fokus på mestring Roy Sæther, avd
Koordinerande eining i kommunen
«én innbygger - én journal» 7. mars 2019 Christine Bergland
Strategisk kompetansestyring i kommunene
Koordinerende enhet (KE) i UNN
Utskrift av presentasjonen:

Koordinerende enhet Farsund kommune

Fra kommunens helse og omsorgsplan (vedtatt 2012) Kommunen manglet en tydelig, åpen og tilgjengelig koordinerende enhet for rehabilitering, habilitering og individuell plan Kommunen manglet felles utredning, saksbehandling og tildeling av tjenester etter Lov om kommunale helse og omsorgstjenester som også omfatter psykisk helsehjelp og rustiltak. Kan føre til at ikke alle søknader blir utredet og behandlet ut fra en tverrfaglig tilnærming. Kommunen hadde utfordringer knyttet til opplæring av koordinatorer, koordinering av individuelle planer og tekniske løsninger for samhandling og deling av informasjon

Utfordringer ift det praktiske arbeidet med IP: Å få ansatte til å ta rollen som koordinator for brukere med individuell plan Ulike oppfatninger av ansvar i forskjellige kommunale enheter og sektorer Enhetenes budsjettdisiplin som hinder for gode tverrfaglige og tverrenhetlige løsninger Samarbeid med tjenester utenom de tradisjonelle helse-, pleie- og omsorgstjenestene Sikre tilstrekkelig informasjonsspredning Gode prosedyrer for tverrfaglig samarbeid som følges opp i praksis

VISJON Sånn vil vi ha det i Farsund: Innbyggere med behov for helse og omsorgstjenester lever et verdig liv på egne premisser der rehabilitering og habilitering er det førende prinsipp i all tjenesteyting. I rehabilitering – og habiliteringstilbudene i Farsund kommune jobbes det med fokus på funksjonsforbedring med utgangspunkt i brukerens egne ressurser, med en helhetlig, tverrfaglig tilnærming og der individuell plan inngår som en naturlig redskap i arbeidet.

Mål: Forvaltningsenheten er utviklet til en synlig og tilgjengelig koordinerende enhet for rehabilitering, habilitering og individuell plan Tverrfaglighet og likebehandling er sikret gjennom at alle søknader og tjenester etter lov om kommunale helse og omsorgstjenester behandles i forvaltningsenheten God samhandling mellom faggrupper i kartlegging av rehabiliterings og habiliterings potensial og i tjenesteytingen God samhandling mellom faggrupper i institusjon, omsorgsboliger og hjemmetjenester og psykisk helsehjelp. Alle enheter har ansatte med kunnskaper og ferdigheter til å være koordinatorer for individuell plan. Kommunen har en web- basert individuell plan der bruker eier planen og er aktivt med i arbeidet med planen og som sikrer og bedrer koordinering, samordning og utveksling av nødvendig informasjon.

Formell kompetanse i dagens koordinerende enhet i Farsund: Sykepleier Vernepleier Sosionom Fysioterapeut Ergoterapeut I tillegg har enheten ansatte med lang og variert erfaring fra saksbehandling innen kommunale tjenester.

Oppgaver tillagt koordinerende enhet i Farsund: Veilede og informere – eks via kommunens nettsider Fokus på brukermedvirkning i alle tjenester Mottak av henvendelser Overordnet ansvar for individuell plan på systemnivå Oppnevning av koordinatorer – (både med og uten ip) Opplæring og veiledning av koordinatorer Oversikt over individuelle planer og bruken av disse Systemansvarlig Acos IP Oversikt over tjenester, tjenestesteder, tiltak, tjenestebeskrivelser Oversikt over samhandlingspartnere internt og eksternt Oversikt over spesialisert re-/habilitering God kunnskap og oversikt over lovverk innen re-/habilitering

Litt om effekter av web-basert IP På individnivå: Planeier gis større mulighet til direkte medvirkning – Direkte medvirkning til innhold og deltagelse – Individuell plan eies og styres av planeier. – Kontroll på tilgang til opplysninger (konfidensialitet) Planeier deltar i rettighetsstyringen og tilgangskontrollen. Planeier bestemmer hvem som skal få se hva, og når noen eventuelt ikke skal delta i arbeidet lenger. En person eller instans får ikke tilgang uten godkjenning fra planeier, slik at planeier til enhver tid vet hvem som kan tilgang til hans/hennes opplysninger. Meldingssystemet i planen gir muligheter til kontakt/kommunikasjon mellom planeier og de ulike deltakerne i planen også utenom planmøtene.

Samhandling forenkles – Kommunen og spesialisthelsetjeneste/andre tjenesteytere kan delta uavhengig av hvor de befinner seg geografisk – Effektiv og tydelig kommunikasjon mellom deltakerne – Elektronisk meldingssystem (møtevirksomhet og tiltaksendringer) – Reduserer behovet for fysiske møter, reiser og tid på telefon Forandret rolle og mindre arbeid for koordinator – Enklere å utarbeide, oppdatere og endre planen – Møtevirksomhet og tiltaks oppfølging er forenklet

Effekt av web- basert IP på systemnivå: Web-basert IP gir kommunen en overordnet, samlet og anonymisert statistikk, som viser omfanget av individuelle planer i Farsund. Gir kommunen god oversikt over hvor mange planer som til enhver tid er i aktiv bruk, og hvor mange som er passive. Gir også oversikt over hvor mange planer den enkelte koordinator har ansvar for, aldersfordeling på planeier med mer. Dette kan danne grunnlag for et viktig oppfølgingsarbeid i kommunen.

Takk for meg…