Pasientsikkerhetskampanjen - forebygge overdosedødsfall Pasientsikkerhetskampanjen Forebygging av overdoser Pilotprosjekt 12.02.-31.05.2013 Seksjon rus.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Delprosjekt 3 Dobbeltdiagnoser.
Advertisements

Pasientsikkerhet i et brukerperspektiv
DEMENSFYRTÅRN LOFOTEN Berit Mosseng Sjølie Prosjektleder
Trafikk-lys HVORFOR? En god hjelp i hverdagen for å fokusere på de riktige pasientene. De som ER røde, ER de vi skal snakke mest om!
Tiltak 4: Indikasjoner Av Line Hurup Thomsen, fagutviklingssykepleier, Eiganes hjemmebaserte tjenester.
Sykehuset Østfold HF: Avdeling for rusbehandling
Oslo universitetssykehus er lokalsykehus for deler av Oslos befolkning, regionssykehus for innbyggere i Helse Sør-Øst og.
Oslo universitetssykehus er lokalsykehus for deler av Oslos befolkning, regionssykehus for innbyggere i Helse Sør-Øst og.
Sammen om mestring Tverrfaglig samarbeid Reidar Pettersen Vibeto Korus Sør.
Krisepsykiatri. Gjennom lovverket er kommunene pålagt å hjelpe mennesker i krise Kommunale kriseteam, består av bl.a. prest, fastlege, politi, helsesøster.
I TRYGGE HENDER ERFARINGER FRA PILOTPROSJEKTET: «TILTAK FOR Å FORHINDRE OVERDOSE ETTER UTSKRIVELSE» Silje Svarstad 1.
Kvalitetsregister for rusbehandling Amund Aakerholt, prosjektleder Sverre Nesvåg, faglig ansvarlig.
Implementering av KT på en behandlingsenhet Arne Repål.
Prosjekt «Innenfor skolen» 1. Tema for timen:  Bakgrunnen for prosjektet  Hva prosjektet går ut på i praksis  Hva vet vi om utprøvingen per dags dato.
Regionalt brukerutvalg opplæringsdag Januar 2016 Stig A. Slørdahl.
På lag med deg for din helse BFK Ekstern samhandling mars 2016.
Tiltakspakken for Trygg kirurgi og postoperative sårinfeksjoner Tiltakspakken på innsatsområdet Trygg kirurgi og POSI skal bidra til å sikre rett praksis.
Nyansattopplæring v/ Marit Hofset Læring og mestring og brukermedvirkning.
Henvisninger og Ventelister i PasDoc Monique Renée Bennett Spesialrådgiver, Stab medisin, helsefag og utvikling
Læringsnettverk i forbedringsarbeid Berit Skjerve, leder Utviklingssenter for hjemmetjenester i Akershus Hege Berntzen, fagkonsulent, Utviklingssenter.
Ledelse Metode Arbeidsgrupp e Profesjonell kunnskap Fag, ferdighet, verdi, etikk Organisasjons kunnskap System, prosess, samarbeid m.m.
Ulik praksis i bruk av mageleie. Melding om bruk av tvang i skadeavvergende nødsituasjoner (bokstav A) – ca. 900 pr. år, stabilt Vedtak som innebærer.
SVK-team St Olavs Hospital Per Åsheim Overlege Anestesiavdelingen St Olavs Hospital Seksjonsoverlege kateterseksjonen.
Pasientsikkerhetskampanjen I trygge hender Forebygging av overdosedødsfall etter utskrivelse fra institusjon Pilotprosjekt Universitetssykehus Nord-Norge.
Velkommen til skolering! Anne Magdalena Solbu Kleiven, Avdeling for skoleutvikling.
 Revmatologisk fagfelt ble omorganisert til en felles enhet i Helse Nord -Trøndelag HF fra  Gjennomgående ledelse som primært jobber på Sykehuset.
​ Stort nasjonalt engasjement for forebygging av overdosedødsfall! Oppsummering fra det nasjonale læringsnettverket1.
Målinger. Hva kan vi gjøre annerledes? Veiledersamling, april 2014.
LANDSOMFATTENDE TILSYN 2015 TILSYN MED KOMMUNENS HELSE- OG OMSORGSTJENESTER TIL MENNESKER MED UTVIKLINGSHEMMING.
Syv siders begrunnet avslag på søknad om støtte til malerutstyr og pass…til en mann som ikke åpner posten ( noe alle vet), har store lese/skrive vansker.
”Den geriatriske utredning” Olav Sletvold NTNU-RiT.
1 1 KOSTRA arbeidsgruppe IPLOS Møte SSB, 02. april 2009 Bjørn Gabrielsen, SSB.
Standardisert pasientforløp Elektrokonvulsiv terapi (ECT)
Andøy kommune Pleie og omsorg
Standardiserte pasientforløp – hva er det og hvordan påvirker det driftskonseptene og med det utforming av arealmessige løsninger? Sykehuset Østfold.
Team Lindrende Behandling
Ingela Enmarker og Siri Andreassen Devik Steinkjer 23. november 2016
Prosjektpresentasjon – Før du starter
DIVISJON BEHANDLING JANKA HOLSTAD.
Hvorfor skal vi måle? Hvordan?
Høstsamlingen 2014 Pasientsikkerhetsprogrammet
Samhandlingsreformen – St. meld nr 47 ( )
Hovedmomenter i forslagene til tiltak:
Erfaringer med VIPS praksismodell Camilla Lien Johansen Valborg Misund
Implementering av nytt ITSM-system
Berit Lien seniorrådgiver
Standardisert pasientforløp HODEPINE
Prosjektmodellen Planleggingsfasen Gjennomføringsfasen Kontroll
Ved Reidar Hole, fagdirektør Elise Solheim, samhandlingsleder
Tilbud til pasienter med hjerneslag i Horten kommune Hjemmebasert og institusjonsbasert «Hva er viktig for deg»
Anabole-androgene steroider (AAS) –
Tvungent psykisk helsevern – orienteringssak til styret i HMN RHF febr 2017 Presentasjon for RBU 6.februar 2017 Lov om psykisk helsevern: § 2.1 Frivillig.
Stian Jørgensen Slagsykepleier Nettverksmøte
Anabole-androgene steroider (AAS) –
Standardiserte pasientforløp i et lokalt og regionalt perspektiv
montessoriforbundet, februar 2018
Data om kommunal innsats innen PSYKISK HELSEARBEID og RUS
Prosjektpresentasjon – Før du starter
Forbedringsarbeid PEVS
Innledning om KFF-KSS.
OSLO 18 OG 19 APRIL 2018 KIRSTEN FRIGSTAD VIRKSOMHETSLEDER 24SJU
Rusfeltets fagkonferanse
Barn og ungdom i pakkeforløp Linda H
«Tanangermodellen» Organisert Diabetesbehandling i primærhelstejensten
Pasientens legemiddelliste
Kurs for brukere av KFF-KSS
Pasientens legemiddelliste
REGIONALT PROSJEKT OM AMBULANTE TENESTER OG TIDLEG STØTTA UTSKRIVING
Status PLO-meldinger Psykisk helsevern
Seniorrådet Helse og Velferd Helse og velferd 2019.
Utskrift av presentasjonen:

Pasientsikkerhetskampanjen - forebygge overdosedødsfall Pasientsikkerhetskampanjen Forebygging av overdoser Pilotprosjekt Seksjon rus og avhengighetsbehandling voksen Seksjon rusakuttmottak og avgiftning, Rusakuttmottak, døgnenhet

Pasientsikkerhetskampanjen - forebygge overdosedødsfall Seksjon rus- og avhengighet voksen Tverrfaglig spesialisert rusbehandling med fysisk, psykisk, sosialfaglig og miljøterapeutisk fokus. Individuelt tilrettelagt behandlingsplan Behandlingsopphold inntil 6- 8 mnd

Pasientsikkerhetskampanjen - forebygge overdosedødsfall Seksjon rus- og avhengighet voksen - praktisk gjennomføring Lege i spesialisering informerer om overdosefare Pasientens team utarbeider kriseplan Sykepleier sikrer HLR- kurs Ved utskrivelse har primærkontakt ansvar for sikring av tiltak og utfylling av sjekkliste Sekretær som registreringsansvarlig i Extranet

Seksjon rus- og avhengighet voksen - resultater

Pasientsikkerhetskampanjen - forebygge overdosedødsfall Seksjon rus- og avhengighet voksen - hva overrasket oss? At vi ikke hadde så god kontroll på allerede implementerte tiltak som vi trodde –Kriseplan –Viktigheten av time i hånden som forebyggende tiltak At rutinene for utfylling av kriseplan gjorde at den var ”umulig” å gjenfinne i EPJ

Pasientsikkerhetskampanjen - forebygge overdosedødsfall Rusakuttmottaket, døgnenhet Rusbehandling - akuttmedisinsk, sidestilt med psykisk helse og somatisk Tverrfaglig spesialisert rusbehandling med fysisk, psykisk, sosialfaglig og miljøterapeutisk fokus Pasienter innlagt for akutt behandling 48 timers akuttpost

Pasientsikkerhetskampanjen - forebygge overdosedødsfall Rusakuttmottaket, døgnenhet -praktisk gjennomføring Tverrfaglig team informerer i løpet av første døgn Kriseplan utarbeides av teamet med pasienten I utskrivningssamtalen skal info gjentas HLR- kurs gjennomføres på Seksjon voksen Registreringsansvarlig registrere resultatene i Extranet

Rusakuttmottaket, døgnenhet - resultater

Pasientsikkerhetskampanjen - forebygge overdosedødsfall Rusakuttmottaket, døgnenhet - hva overrasket oss? Økt bevissthet rundt bruke av kriseplaner- økt kvalitet –Pasientene fikk økt bevissthet rundt egne risikosituasjoner i forhold til rusinntak gjennom utarbeiding av kriseplaner Hvor viktig HLR- opplæringen er for pasientene og hvor god mottakelse dette tiltaket fikk i pasientgruppa At rutinene for utfylling av kriseplanen gjorde den ”umulig” å gjenfinne i EPJ

Pasientsikkerhetskampanjen - forebygge overdosedødsfall Kloke grep Informasjon om overdose sikret i legenes innkomstsamtale Overdosekort utdelt i innkomstsamtale HLR- kurs implementert i pasientundervisningen

Pasientsikkerhetskampanjen - forebygge overdosedødsfall Hva har vært bra med prosjektet Overdosekortet Oppdaget feil og mangler ved EPJ- systemet Fokus på viktigheten av kriseplaner og høyne kvaliteten på disse Viktigheten av ”time i hånden” for forebygging av overdoser Kampanjen og tiltakene – fast plass på agenda HLR- opplæring

Nyttig læring – gode tips! Viktig å lage en god plan for implementering, inkl. oppfølging! Definer tydelig ansvar for alle deler av tiltakspakken – få personer med koordineringsansvar Sikre god legedekning, da legene er sentrale i gjennomføring av tiltak Sikre gode systemer for lett å kunne finne relevant informasjon i EPJ Sikre registrering av pasienter med GHB som ”sekundærrusmiddel” i EPJ Fokus på viktigheten av ”Time i hånden” Sikre gode rutiner for registrering i Extranet