Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Forbedringsarbeid PEVS

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Forbedringsarbeid PEVS"— Utskrift av presentasjonen:

1 Forbedringsarbeid PEVS
Lindis Ognedal Tollåli Ass.enhetsleder

2 Opplæring Vi starta opp med PedSAFE samtidig som en del voksenavdelinger starta med ProACT /NEWS. I januar 2015 drog 3 sykepleiere og 2 leger til A-hus og fikk innføring i PEVS

3 Opplæring i Bodø Teoretisk opplæring av sykepleierne på kursdager i februar/mars Legen fikk en kortere teoridel PedSafe inneholder ABCDE – systemastisk observasjon og tiltak PEVS – systematisk tidlig varslingskår ISBAR - kommunikasjon -presis, rask og tydelig.

4 Praktisk øvelse 11,12 og 16. mars hadde sykepleiere, hjelpepleiere og leger praktisk øvelse . Hver gruppe øvde på 2-3 case. OPPSTART 16. mars

5 Prosedyre: Hvem skal scores?
Ved innleggelse/ mottak Innen første time av hver ny vakt Legen kan seponere, redusere eller øke frekvens Det skal tas aktivt stilling til hvor ofte pasienten scores ved forverring, bedring samt på (pre)visitt. Sykepleiene scorer oftere enn ordinert for å få bedre oversikt over barnets tilstand.

6 Spørreundersøkelse Det ble foretatt en spørreundersøkelse blant personalet før oppstart, der personalets bruk av systematisk observasjon, undersøkelse og kommunikasjon ble kartlagt. Denne ble gjentatt en tid etter innføringen av PedSAFE og viste en betydelig forbedring.

7 Forbedringsarbeid/pasientsikkerhet
Siden vi starta opp 16.mars 2015 har vi gjort kvalitetsmålinger som blir lagt i Extranett. Hver 14 dag har vi gått inn i 15 journaler og sett etter etterlevelsen av PedSAFE. Blir barna scora som ordinert?

8 Målinger i Ekstranett

9 Målinger i Ekstranett I gjennomgangen av journalene ser vi også etter om barna blir tilsett av lege som foreskrevet i prosedyre og skjema. Ble lege varslet? Fikk barnet legetilsyn etter score? MAT- Mobilt akutt team

10 Tillegg på PEVS skjema Tiltak KL : Konferert med lege LT : Legetilsyn
MAT: Mobilt akutt team Signatur legen Kommentar PEVS x

11 Barnemedisinsk post i Kvinne/barn-klinikken mottok Pasientsikkerhetsprisen 2016 under direktørens julemøte. F.v. Barnesykepleier Helga Marie Storå, enhetsleder Bjørg Skei, ass. enhetsleder Lindis Tollåli, klinikksjef Nina Jamissen og seksjonsoverlege Arne Stokke. Foto: Børre Arntzen

12 Juryens begrunnelse: Kandidaten har tatt i bruk konseptet PedSAFE som skal gi helsepersonell økt kompetanse i å oppdage pasienter som får en forverret tilstand på sengepost, sette i gang riktig behandling og kommunisere presist og objektivt.   Enheten har gjennom konseptet fått en strukturert tilnærming og dokumentasjon av syke barn. Kommunikasjonen mellom helsepersonell er mer presis.   Samarbeidet, dialogen og rutinene på avdelingen er endret. Alle pasienter som kommer inn til enheten gjennomgår nå denne systematiske undersøkelsen. Helsepersonellet som er involvert i en pasient har også en bedre forståelse av hva de ulike observasjonene av pasienten betyr.

13 Forbedringsarbeid/ pasientsikkerhetsarbeid
Vi hadde bestemt oss og trodde på konseptet. Fra mai/ juni skreiv vi PEVS på pasientlistene våre, på samme plass som det for eksempel står røntgen. Dette hjalp oss mye med etterlevelsen. Det framgår i tabellen. Fortsatt går vi igjennom ca. 15 journaler hver 14 dag. På den måten kan vi fange opp om ikke etterlevelsen er som den skal og veilede medarbeiderne om noe er mangelfullt.


Laste ned ppt "Forbedringsarbeid PEVS"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google