Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Status PLO-meldinger Psykisk helsevern

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Status PLO-meldinger Psykisk helsevern"— Utskrift av presentasjonen:

1 Status PLO-meldinger Psykisk helsevern
PLO-meldinger ble innført i Psykisk Helsevern i 2016. Fra ble betaling for utskrivningsklare pasienter i PH innført. Ny runde med opplæring i avdelingene startet høsten 2018 og pågår enda for å sikre riktig registrering og korrekte PLO – meldinger. Hver av de 6 kliniske avdelingene har oppnevnt en samhandlingskoordinator. Sammen utgjør de et nettverk som ledes fra Divisjonssjefens stab med månedlige møter. Samhandlingskoordinatorene samarbeider med seksjonsledere i egen avdeling og følger opp egne enheter Samhandlingsavvikene benyttes til læring internt

2 Fakturarutiner Det er laget en fakturarutine for å sjekke status for utskrivningsklare pasienter, - at innholdet er riktig og at PLO - meldinger er sendt til rett tid. Samhandlingskoordinatorene har ansvar for å sjekke fakturagrunnlaget Oppdatert rutine vil bli gjennomgått steg for steg i nettverksmøte Fakturering gjennomgås av superbruker PAS og økonomirådgiver i Divisjonssjefens stab. Faktura sendes til sentral stab, St. Olav som videresender til Trondheim kommune. Psykisk Helsevern er bedt om å sende faktura selv til øvrige kommuner.

3 BUP Samhandling om pasienter innlagt i BUP er kompleks, mange kommunale instanser er involvert. Barnevernet har et annet journalsystem, noe som innebærer at man ikke kan bruke PLO-meldingene. Mottak av meldinger fra BUP er enda ikke avklart med kommunene. Det er ikke klare system i kommunene for mottak fra BUP. Det har vært møte mellom Trondheim kommune og Samhandlingsavdelingen i St. Olavs hospital og deltager fra BUP. Utfordringen vil bli tatt opp i Fagråd for digital samhandling.

4 Fagråd for digital samhandling
Fagråd for digital samhandling planlegger en felles fagdag for Psykisk Helsevern og Tverrfaglig spesialisert rusbehandling. Det er utpekt en representant fra rusfeltet og en fra Psykisk Helsevern til arbeidsgruppen som skal planlegge fagdagen. Arbeidsgruppen planlegger første møte 27. februar.

5 Status utskrivningsklare 05.02.2019
Totalt 3 pasienter 2 ved Østmarka med totalt 50 døgn 1 fra Brøset med 83 døgn


Laste ned ppt "Status PLO-meldinger Psykisk helsevern"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google