ALLEMED. Agenda 1.Velkommen og mål 2.Hva gjør vi allerede for å inkludere? 3.Hva vil vi forbedre? 4.Hvilke første skritt kan vi ta? 5.Avslutning.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
23. MAI GRATULERER MED DAGEN, ULF!.
Advertisements

Samfunnsfagene. Medie- og informasjonskunnskap 1 og 2 Det som gjør dette faget annerledes: Det er mye praktisk arbeid. Mange muligheter: artikler, radioprogram,
Kunsten å lykkes med innovasjon i kommunen… Flekkefjord legger stein på stein for å få etablert en innovasjonskultur i organisasjonen…
Velkommen til nytt barnehageår! Spesielt ønsker vi de barna som er nye på avdelingene velkommen til oss- vi ser frem til å bli godt kjente med dem og familiene.
1 Rammen for arbeidet i KOSTRA Mandatene for –Samordningsrådet –arbeidsgruppene Mandatet for Samordningsrådet –Sammensetning  KRD (ledelse), berørte dept.,
Et felles løft for alle Gjennomføring av arbeidsmøte.
ALLE MED Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge (NDFU)
ALLEMED. Agenda 1.Velkommen og mål 2.Hva gjør vi bra? 3.Hva vil vi forbedre? 4.Våre første steg 5.Hvem tar ansvar?
Hvorfor studentene elsker Trondheim og NTNU, og hvordan få kjærligheten til å vare. André Almås Christiansen NTNU-student og nestleder i Norsk studentorganisasjon.
Velkommen til foreldremøte 9D. Innhold Nye fag for året. Bruk av hjemmesiden til 9D og informasjon om foreldreundersøkelsen. Tips: Hvordan gi tilbakemelding.
ALLEMED. Hva er ALLEMED? ALLEMED er et handlingsverktøy laget av Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge (NDFU) NDFU har som mål.
Hvordan kan vi hjelpe barna våre med matematikk?.
Arbeidsplassutvikling [Sett inn navn på arbeidsplassen og dato]
ALLEMED Drammen ALLEMED FILM - Utstyr.
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
GIL konferansen 2017 ‘Flest mulig – lengst mulig’ Hvordan kan GIL beholde ungdommen i idretten?
Prosjektpresentasjon – Før du starter
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
Hvordan rekruttere nye frivillige? ...og beholde dem?
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Skrivekurs Innhold: Analyse av oppgavetekst Begrepsavklaring
Hvordan sette innovasjon på dagsorden i en kommune…
Plan for økten - Forklare hva det vil si at skolen er med i Dembra
Ung-HUNT4: Velkommen!.
v/Kristina Ness og Selma Pedersen NBF Kick Off 2017
Hvordan samtale om barnas seksuelle utvikling -erfaring fra helsestasjonen og hvordan forebygge at grensene krenkes. Barns seksualitet 0-6 år Sissel Irene.
Venner & valg Avslutning.
FNs bærekraftsmål FNs bærekraftsmål skal sikre at hele verden tar vare på miljøet samtidig som at alle mennesker kan ha muligheter for et godt liv.
Ingvild Vardheim, KoRus – Sør
Venner og valg Film og samtale.
Valgfag innsats for andre
Welcome to an ALLIN (ALLEMED) workshop!
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Norsk frivillighet og organisasjonsliv: hvor, hva, hvem, hvorfor, hvordan… Hvorfor er utviklingstrekkene i norsk frivillighet og organisasjonsliv tema.
Fritidserklæring - Fra ord til handling
Toleransevinduet Lærer forklarer. Snakke om at læring, vennskap og deltakelse får vi bare til når vi er inne i toleransevinduet. Noen har smale, noen har.
Leseopplæring 1. trinn FYLL GJERNE PÅ MED EKSTRA INFORMASJON FOR SKOLEN/TRINNET LESEOPPLÆRINGEN LOKALT: INNFØRING AV BOKSTAVER REKKEFØLGE PROGRESJON LESING.
Prosjektpresentasjon – Før du starter
Medarbeiderundersøkelsen UiT 2011
Den matematiske samtalen
Plan for økten - Hva er Dembra? - Hva er «den ideelle skole»»?
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
Samtaletrekk B – Samarbeid
Velkommen til førskoledager HASLE SKOLE på Brynseng
Læreplanforståelse B – Samarbeid
Velkommen til dugnad i kommunen
Velkommen til dugnad i kommunen
Selvtillit Hvordan kan dere se at denne gutten har selvtillit?
Ungdata-undersøkelsen 2018 i Trøgstad
Døden.
Steng ruteren før skolegangen ryker,- eller?
La elevene løse oppdraget B – Samarbeid
Tilbakemeldinger som fremmer læring B – Samarbeid
Lytteforståelse Rammeverket
Systematisk arbeid med motivasjon
Systematisk arbeid med motivasjon i fag
ALLEMED Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge.
SAMM Systematisk Arbeid Med Motivasjon i ungdomsskole
Velkommen til foreldremøte
WORKSHOP!.
Aktiv lytting gjennom fem steg.
Velkommen til Foreldremøte – for dere som har 5 – åringer i barnehagen
Oppgavestreng 4 · 256 A – Forarbeid
Forslag til endring i antall år med aktivitet i ABI
Strategi Vedtatt av årsmøtet 2019.
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Modul 3 – La deg inspirere til å inkludere
Hvordan lærer vi best? Kurs 4
ALLEMED Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge.
Utskrift av presentasjonen:

ALLEMED

Agenda 1.Velkommen og mål 2.Hva gjør vi allerede for å inkludere? 3.Hva vil vi forbedre? 4.Hvilke første skritt kan vi ta? 5.Avslutning

ALLEMED Mål for stordugnaden I løpet av dugnaden skal vi sammen svare på: Hva kan vi gjøre for å få alle med uavhengig av økonomiske ressurser? Mål: Hver enkelt blir mer bevisst på hva som skal til for at vår aktivitet blir enda mer inkluderende. Hver enkelt av bestemmer seg for minst én konkret ting vi kan gjøre framover for å få alle med!

ALLEMED Hva er ALLEMED? ALLEMED er et verktøy som skal gjøre det lettere å inkludere alle barn og unge i fritidsaktiviteter uavhengig av av familiens økonomi. Verktøyet brukes til å skape diskusjon og finne ut hva som kan gjøres for å få alle med. ALLEMED er laget av Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge (NDFU). NDFU er et bredt fellesinitiativ bestående av norske frivillige organisasjoner, fagmiljøer og foreninger.

ALLEMED Man merker egentlig ikke sa ̊ mye til at ikke alle fa ̊ r vært med på idrett. De som ikke fa ̊ r vært med snakker ikke om det og sier at de ikke vil spille selv om de egentlig har det. jente, 14 a ̊ r, Oslo

ALLEMED Hva gjør vi bra? Spørsmål til samtale i par/grupper: Hva tenker du vår organisasjon er best på når det gjelder inkludering? Hvilke konkrete handlinger gjør vi for å inkludere flest mulig barn uavhengig av familiens økonomi?

ALLEMED Hva vil vi forbedre? Se en av temafilmene! Spørsmål til samtale i par/grupper etter filmen: Hva gjør dette til et viktig tema i vår organisasjon? Hvilke konkrete forslag har du som vil bidra til å få alle med uavhengig av økonomi?

ALLEMED Våre første steg Skriv ned for deg selv eller snakk med personen du sitter ved siden av: Bestem deg for en ting du mener er viktig å gjøre for å inkludere alle. Noter for deg selv.

ALLEMED

Takk for innsatsen! Dersom dere vil jobbe videre med å få alle med, foreslår vi: Teamdugnad: Ca 1 times gruppearbeid for 2-20 deltakere der dere blir enige om konkrete grep din leder-, trener- eller styregruppe vil ta framover. Bruk verktøyene dere finner på Se flere av ALLEMED-filmene!

ALLEMED