Arbeid for alle Jeg er mer enn Psykisk syk, jeg har arbeidsevne!

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Jobbsøking.
Advertisements

4.3 FORSKRIFT OM ORGANISERING, LEDELSE OG MEDVIRKNING
Kompetanse i lys av samhandlingsreformen
MARBORG Brukerorganisasjon for LARiNord Stiftet 1. juni 2004
Bedre tilbud i psykiatrien Ny samhandling Rapport fra fire dialogkonferanser Psykisk helsevern for voksne Stjørdal 13. mai 2009.
ROLLEN SOM BARNEANSVARLIG
TUNGT OG ENSFORMIG ARBEID
Bildetolking for døve/døvblitte i arbeid. 2 Bildetolking BAKGRUNN:  Et ønske om å utnytte eksisterende tolkeressurser bedre.  En stor del av tolkenes.
Veien mot arbeidslivet Jobbsøking
Det store heltidsvalget Stokmarknes 3. april 2014
 Arbeidsgiver skal sørge for at BHT bistår med planlegging og gjennomføring av fysiske og organisatoriske endringer i virksomheten, herunder etablering,
Her kan du lese om: Hvor finner du de ledige jobbene?
Hvordan lykkes i det lokale/kommunale trafikksikkerhetsarbeidet?
Aktuelle lover og forskrifter
Samhandlingsreformen Rett behandling på rett sted til rett tid
Norservice as - motiverte folk skaper mest Attføringsbedriften Service- og produksjonsbedriften.
Velferd i Norge: Arbeid, aktivitet og trygghet
Overordnet målbilde for nye arbeids- og velferdskontor
Sykefravær Kort om dagens sykefraværsdebatt
IA-verktøy. inkluderende.no Etter IA-avtalen som ble signert i 2010, var partene forpliktet til å utarbeide nytt opplæringsmateriell for å øke kunnskap.
Samhandlingsstrategi for Møre og Romsdal
Kommunens helsetjenester i samhandlingens tid.
Arbeidsmiljø i hjemmetjenesten Sandefjord 8.Mars 2007
Legens rolle ved sykmelding
LOVGRUNNLAG LOV OM PASIENTRETTIGHETER § 2-5: Pasient som har behov for langvarige og koordinerte helsetjenester, har rett til å få utarbeidet individuell.
Dagens situasjon – v/Lise Oppegaard og Paal Haavorsen
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
Samhandlingsreformen – hvor står psykisk helse og rusfeltet?
Kunstner: Oddmund Mikkelsen
Arbeidsliv og utdanning
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
NETTVERK TV BHG MARS 2011 Inkluderende arbeidsliv – IA avtale
Samhandlingsreformen Sikre bærekraft og kvalitet
Kommunestyremøte Levanger 21. mai 2008 Jan Arve Strand NAV Partnerskap.
Oslo kommune Bydel Gamle Oslo
Assertive Community Treatment (ACT) Et samarbeidsprosjekt mellom kommunene i Mosseregionen, Sykehuset Østfold og Sosial- og Helsedirektoratet.
Regionale seminarer om økonomiske virkemidler i samhandlingsreformen og styringsdata Direktør Gudrun Haabeth Grindaker, KS.
Tiltak for å redusere sykefraværet
IPS Molde Individual Placement and Support
Jeg er verneombud i HFK.
Samhandling i smittevern et tilbud I henhold til forskrift om smittevern i helsetjenesten Liv Torvik.
ARBEIDSEVNEVURDERING
11Jeg i arbeidslivet.
Flyktningkonferansen 2008
Hvordan planlegge framtidas sykehus
Seatrans Trade and operators 12 Chemical tankers 1 TC 2 Seismic 3 Paper/Industry 2 RO-RO 4 TC 3 Newbuildings.
Den vanskelige samtalen Rusforum i Nord-Østerdal
NFU arbeider for at: Flere personer med utviklingshemming kan få arbeid i ordinære bedrifter VTA bedriftene fortsatt skal gi et godt tilbud til.
Forebyggende tiltak for å redusere sykefravær:
Veiledning som ledd i videreutdanning til spesialist og litt til
Den gode barndommen, de store utfordringene Grete Herlofson Norske Kvinners Sanitetsforening 5/10-15.
Råd til arbeidsgivere. Psykiske helseproblemer – ofte årsak til sykefravær Halvparten av oss får psykiske helseproblemer i løpet av livet Angst og depresjoner.
Hvordan unngå strid mellom kommune og helseforetak? Betyr det noe for pasientene og samfunnsøkonomien hvem som står ansvarlig? Rikard Nygård Overlege BUP.
Enkelte momenter i forbindelse med å søke jobb - Bedriftskontakt.
Søndre Borgen Solgården sykehjem Solgården boligsenter Dagsenteret Aastad gård.
1 Samhandling rundt den eldre pasienten fra et kommune- perspektiv Tove Røsstad, IIIC, Høst 2012.
Tillitsvalgtes rolle i IA- arbeidet 26.oktober 2009 Rådgivere Annelise Nilsen og Linda D.Andersen NAV Arbeidslivsenter.
Lønn Lønn er den betalingen du mottar fra arbeidsgiver for den jobben du utfører. Lønnen avhenger blant annet av alder, utdannelse, arbeidstid og arbeidsoppgaver.
Møte for foresatte 1.trinn IBN vår Klassemiljø – sosial kompetanse MÅL: trivsel og faglig utvikling PERSPEKTIV: nå og i framtiden (skolens visjon)
1 Innovasjonsprogram 2014 Kart og oppmåling. 2 Hvordan få ned saksbehandlingstiden?
Arbeid ved dataskjerm -Om forskriften og veiledningen Hilde Bernhardsen og Håvard Sandberg 20. Februar 2008 i Tromsø.
Til deg som er henvist og fått tilbud ved Allmenn psykiatrisk poliklinikk, Nydalen DPS Behandling Når utredningen konkluderer med at det foreligger en.
ET SAMFUNN I ENDRING MULIGE KONSEKVENSER FOR PLEIE OG OMSORG
En god start for flyktningfamilier i Flekkefjord kommune.
Kapittel 13 Lønn og lønnsforskjeller.
Arbeidsmiljøloven En oversikt over relevante paragrafer i lovverket relatert til sakkyndig kontroll og sertifisert sikkerhetsopplæring.
Forskningsinfrastruktur – Litt kort om juridisk
NAV mulighetenes marked
Fra frustrasjon og maktesløshet til sinne og handling!
Utskrift av presentasjonen:

Arbeid for alle Jeg er mer enn Psykisk syk, jeg har arbeidsevne!

BEHOVS BESKRIVELSE Vårt behov pr. i dag er at kommunen gir oss 5 arbeidsplasser innen: IKT (Hjemmesiden til kommunen/ IKT avdelingen) Kjøkken tjenester Sjåfør/transport tjenester Vaktmester assistent Teknisk etat – kjøring av store biler og maskiner. I framtiden kan vi i tillegg tilby arbeidskraft innen: Renhold av kommunale bygg og biler Assistenter til å holde byen ren Kontor arbeid: makulere, kopiere, skrive brev etc. Assistent på vaskeriet til Tjørsvågheimen

LØSNINGEN Forankring på leder nivå. Fast arbeidsssted. Oppfølging av arbeidsgiver og arbeidstaker fra tilrettelegger i Psykiske helsetjenester. Arbeidsgiver må sørge for at brukeren blir involvert i arbeidsmiljøet, og har klart definerte arbeidsoppgaver.

FORDELER FOR BRUKEREN: Mer meningsfull og strukturert hverdag Oppleve at jobben de gjør har en verdi Brukeren blir sett Brukeren får brukt sine evner Færre innleggelser i spesialist sykehus FOR KOMMUNEN: Nødvendige oppgaver som blir nedprioritert kan utføres av brukere. Innbyggerne i kommunen vil trives bedre fordi nødvendige ting blir gjort. Når samhandlingsreformen blir gjennomført sparer kommunen penger på færre innleggelser i spesialist sykehus.

ULEMPER FOR KOMMUNEN: Arbeidsgiveren i kommunen må være inneforstått med at brukeren kan være noe ustabil (formen kan variere) og tilrettelegge arbeidet litt mer enn hva som er vanlig. FOR BRUKEREN: Brukeren må våge å ta utfordringen med å være i arbeidslivet med alt dette medfører.

ALTERNATIVER 1.Kommunen må betale for flere innleggelser i spesialist sykehus. 2.Kommunen må lage spesielt tilrettelagte arbeidsplasser med arbeidsleder. Dette er kostbart for kommunen. 3.Større behov for aktivitets tilbud på dagsenteret, noe som igjen koster mye penger for kommunen. 4.Kommunen får dårlig omdømme fordi de ikke ivaretar forebygging.

IMPLEMENTERING OG SAMARBEIDSPARTNERE 1.Primærkontakt motiverer brukere til arbeid og melder fra til leder i PHT som er tilrettelegger. 2.Det arrangeres møte mellom primærkontakt, arbeidssøker og tilrettelegger. 3.Tilrettelegger tar kontakt med aktuell kommunalsjef med forespørsel om arbeidsplass. 4.Kommunalsjef formidler dette til aktuell arbeidsleder som tar kontakt med tilrettelegger. 5.Møte mellom arbeidsleder, arbeidssøker og tilrettelegger for å bli enig om oppstart, arbeidsoppgaver, arbeidstid og oppfølgings møter. Vi kan også tenke oss å bruke intranett i kommunen for å melde i fra om ledig kapasitet.

TEAMET BAK Tilrettelegger fra Psykiske helsetjenester Arbeidsleder i kommunen Primærkontakter i Psykiske helsetjenester Fastlegen til brukeren Behandleren til brukeren på Psykiatrisk Poliklinikk Brukeren som skal jobbe

FINANSIERING INNVESTERINGER: Arbeidsgiveren må ha nødvendige redskaper og utstyr for at jobben skal bli utført. KOSTNADER: Lønn til arbeidstaker, kr 200 pr. dag. Senere kan det blir aktuelt med vanlig timelønn. Tid for spesiell opplæring/tilrettelegging. INNTEKTER: Forebygge og spare på innleggelser i spesialist sykehus. Får utført arbeid uten å leie inn ekstern hjelp Nedprioriterte oppgaver blir utført. Kommunen får godt omdømme, tiltrekke seg arbeidskraft og dermed mer skatteinntekter.

FRAMDRIFT Vi trenger motiverte arbeidstakere og arbeidsledere. Tilrettelegger registrerer aktuelle brukere/arbeidstakere Rådmannen motiverer kommunalsjefer og arbeidsledere til å tilby arbeid.