Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Forskningsinfrastruktur – Litt kort om juridisk

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Forskningsinfrastruktur – Litt kort om juridisk"— Utskrift av presentasjonen:

1 Forskningsinfrastruktur – Litt kort om juridisk
Søknad Forskningsinfrastruktur – Litt kort om juridisk Espen Riseng - SFUI – Kontraktjuridisk 3. September 2018

2 Juridisk Før søknad sendes:
Konsortiet bør se for seg hva som er viktigst at finansieres først På forhånd alliere seg med brukere slik at en utvikler infrastrukturen mtp. behov. Vurdere økonomisk og ikke-økonomisk aktivitet (mer om det senere) Til punkt 1: av søknaden totalt om den finansieringen kuttes ned - da man kunne spare tid i kontraktsfase. Om konsortiet skal ta hoveddiskusjon på det etter at tildeling er kjent tar det erfaringsvis lengre tid å få på plass en avtale og komme i gang med etablering av infrastrukturen. Punkt 2: Punkt to er ikke spesielt juridisk, men det er et greit tips forhold til hva man bør tenke på før søknad sendes. Punkt 2: På forhånd alliere seg med brukere slik at en utvikler infrastruktur i samarbeid med brukerne for at den skal ha reell nasjonal interesse.

3 Kontrakter Konsortiet og infrastrukturen må reguleres av kontrakter etter man har fått finansiering. Det vil være snakk om ordinære samarbeidsavtaler, som må tilpasses. Her kan kontraktjuridisk bistå. Pkt 2: Det vil f.eks være IPR Pkt. 2: Det vil variere avhengig av hva slags forskningsinfrastruktur det er snakk om, og være veldig forskjellig mtp. antall brukere, partneren og annet. Dermed blir det veldig spesifikt.

4 Særlig om Statsstøtte Det er viktig at man i forretningsmodellen til infrastrukturen i driftsfasen skiller mellom økonomisk og ikke-økonomisk aktivitet Det vil si at man har oversikt over den den av infrastrukturen som går til eksterne brukere, som vil måtte betale leiepris (økonomisk aktivitet), og den delen av infrastrukturen som stilles til disposisjon for partnerne i konsortiet, som ikke vil måtte betale leiepris (ikke økonomisk aktivitet). Vi er per definisjon et foretak i henhold til støttestteregelverket, derav. 20% grensen. Pkt: 2: Det står litt om dette på forskningsrådet sine sider. ( «Dersom en forskningsinfrastruktur blir brukt både i økonomisk og i ikke-økonomisk aktivitet, er det bare investeringsstøtten knyttet til den økonomiske aktiviteten som utgjør statsstøtte, og som dermed må være i henhold til statsstøtteregelverket. Dersom ikke mer enn 20 % av infrastrukturens totale årlige kapasitet brukes i økonomisk aktivitet, og nøyaktig de samme ressursene (materialer, utstyr, arbeidskraft og fast kapital) brukes i den økonomiske som i den ikke-økonomiske aktiviteten, kan finansieringen i sin helhet falle utenfor statsstøtteregelverket»

5 Kontraktjuridisk kan bistå
Vi gir juridisk bistand i saker som gjelder ekstern finansiering, herunder avtaler relatert til konsortiumavtaler til forskningsinfrastruktur Alle andre henvendelser om juridisk bistand sendes Henvendelsene skal inneholde: Beskrivelse av hva saken gjelder Hva det ønskes bistand til Relevante dokumenter, herunder prosjektbeskrivelse, budsjett og eventuelle avtaleutkast Vi behandler i utgangspunktet henvendelser i den rekkefølge de kommer inn. De som søker juridisk bistand må påregne noe behandlingstid, så spør oss heller før enn siden


Laste ned ppt "Forskningsinfrastruktur – Litt kort om juridisk"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google