Livet i havet – vårt felles ansvar Forvaltning av tang og tare i Norge Terje Halsteinsen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Stor motstand mot tarenæringen i Vikna
Advertisements

Forslag til ny havressurslov Innledning til representantskapsmøtet i Sør-Norges Trålerlag 4. februar 2008 Seniorrådgiver Gunnar Frogner Dahl.
Hvordan forvalte bestandene? Neste generasjons forvaltningsstrategier Sverre Johansen Fiskebåtredernes Forbunds representantskapsmøte Bergen –
Fylkesmannen i Møre og Romsdal Fylkesmannen i Møre og Romsdal Ny offentleglov – relevante endringer for kommunene •Endringene – større åpenhet •Gjennomføring.
Miljødirektoratet – roller i forvaltningen av tare
Vernekategoriene Nasjonalpark Landskapsvernområde Naturreservat
Livet i havet – vårt felles ansvar Fiskebåtredernes Forbund Liv Holmefjord, fiskeridirektør Nye utfordringer for forvaltningen.
E-forvaltning og offentlighet Dag Wiese Schartum.
Grunnleggende begreper i personopplysningsloven (legaldefinisjoner)
Digitale postkasser i offentlig forvaltning - introduksjon til dagens tema Dag Wiese Schartum, AFIN.
Dag Wiese Schartum, AFIN
Særskilt språkopplæring for språklige minoriteter etter § 2-8
Om vurdering i vg skole ”Opplæringens mål er å ruste barn og unge til å møte livets oppgaver og mestre utfordringer sammen med andre” (Generell læreplan.
Lov om spesialisthelsetjenesten m.m.
Vergemålsreformen Fylkesmannen overtar som lokal vergemålsmyndighet fra 1.juli 2013 v/ seksjonssjef Janne Woie Informasjon til hjelpeverger og verger i.
Dagens tema Opplæringsloven § 5-4 presiseringer
Tromsø, den 23. oktober 2012 Reidar Nilsen Norges Fiskarlag Bør næringa selv ta ansvaret for en effektiv fiskeriforvaltning?
Adgang til fiskeriallmenningen
Mulighetenes Oppland Kommunale råd Det lovpålagte råd for funksjonshemmede skal trekkes med som aktiv part i kommunens planarbeid.
Rett til innsyn i offentlige dokumenter
Orientering i samkommunestyret – Ola Stene 1 Søknaden blir vurdert etter forsøksloven § 1. Lovens formål Formålet.
Livet i havet – vårt felles ansvar Muligheter for sporing av taretrålere Seniorrådgiver Jens Altern Wathne Trondheim 18.september 2013.
1) Saksbehandling knyttet til kvalifikasjonene til bemanning på Transocean Leader 25/ I elektronisk post fra Norsk Sjøoffisersforbund/DSO til Petroleumstilsynet.
– På lag med framtiden i 100 år!
Royal Norwegian Ministry of the Environment Frist for behandling av private forslag om regulering12 uker Rapporteringsplikt i reguleringssaker som tar.
Innføring av ”lovbrotsgebyr” – hva betyr det for deg?
© EL & IT forbundet, tirsdag, 15. juli 2014 Lysbilde nr.: 1.
Livet i havet – vårt felles ansvar SKOLEKVOTER Elisabeth Borthen 2007.
Livet i havet – vårt felles ansvar SKOLEKVOTER v/ Elisabeth Borthen
Hvordan sikre hensynet til framtidige generasjoner i dagens politikk? Mari Gjengedal, leder for Spire. Seminar om miljøparagraf 110b 15. mai 2014.
Kapittel IV Fremmede organismer Kartlegging, hva er viktig?
Stortingsrepresentant Steinar Gullvåg, Arbeiderpartiet
Kystsoneplanlegging En viktig faktor for regional verdiskapning i kystsonen Regionrådet: Balsfjord – Tromsø – Karlsøy, 28.mars 2011 Seniorrådgiver.
Inneklima i skolen! KS Hordaland Trond Hofvind.
Regler om offentlighet og åpenhet
Rømt oppdrettslaks – hvilke konsekvenser får dette i fremtiden for laksefiske i elv og sjø?
Norwegian Ministry of Fisheries Beslutning om opprettelse av en ny gruppe I for torsk, hyse og sei for kystflåten nord for 62°N Trondheim, 1. november.
Kystsoneplan for kommunene Lyngen, Kåfjord og Storfjord
Minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring skoleåret
Hva vil vi med kystsonen? Fevik august 2014 NJFF skal arbeide for å: - sikre en bærekraftig forvaltning av de marine ressursene og deres leveområder.
Revisjon av kommunikasjonsstrategien for Møre og Romsdal fylkeskommune Presentasjon for OD-møte september 2014.
Opplæringslova.
Konsesjons- og meldeplikt Datatilsynets og Personvernnemndas oppgaver og myndighet Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
Elektronisk fangstrapportering Fagseminar NGSL 13. mars 2015.
Konsesjons- og meldeplikt Datatilsynets og Personvernnemndas oppgaver og myndighet Prof. Dag Wiese Schartum.
Marine bevaringsområder for hummer og torsk på Skagerrakkysten – hva viser 10 års forskning oss? Esben Moland Olsen Tittelside.
Grunnleggende begreper i personopplysningsloven (legaldefinisjoner)
Spesialpedagogiske utfordringar. TV sin rolle Oppleving av at elev ikkje får tilfredstillande utbytte Oppmelding, utrgreiing VedtakOrganiseringKvardagen.
Status for vill anadrom laksefisk i Skjerstadfjorden
Reguleringsplaner OMRÅDE – OG DETALJREGULERING Grete Sildnes
Møreforsking; «Alternativer for regionalt folkevald nivå» Møreforsking; Tore Eriksen Politikardag, 24.november 2014.
Velkomen til Sogn og Fjordane Helsing til Stortinget sin kommunal- og forvaltningskomite 27. oktober 2014 Fylkesordførar Åshild Kjelsnes (AP)
FYLKESMANNEN I SOGN OG FJORDANE Høyringskonferanse 7. mai 2007 Fylkesmannen og den regionale inndelinga –Basis for Fylkesmannen –Prinsipp –Stoda i Sogn.
Juridisk hjørne, naturmangfoldloven Skogfaglig samling 2011 Camilla Neiden Seniorrådgiver.
Hva sier samelovens språkregler Konferanse om bruk av diakritiske tegn i offentlig forvaltning mars 2005 v/ Per Edvard Klemetsen.
Utvising tilleggsjord i statsalmenning. Statsalmenning. Lov om utnytting av rettar og lunnende mm i statsalmenning. – Fjellova. – 2016 oppstart gjennomgang.
Jakten på tidstyvene i forvaltningen Miljøseminaret i Florø 2016 Solveig Skjei Knudtsen, prosjektleder Fylkeskommunenes Akvakultursamarbeid.
Naturmangfoldloven 1Interessekonflikter i skog Naturmangfoldloven.
Allmennoffentlighet Av Marius Stub. 1. Innledning Reglene i offentleglova gir enhver krav på innsyn i forvaltningens saksdokumenter mv. – En part kan.
Livet i havet – vårt felles ansvar Ton Ola Rudi Dialogmøte – kongekrabbe Fiskeridirektoratet region Nord.
Kristiansund og Nordmøre Næringsforums medlemsundersøkelse Finn Backer
Forvaltningsplanen er sektorovergripende og skal bidra til å styre og samordne både vannforvaltning og arealbruk på tvers av kommune- og fylkesgrenser.
Rett til innsyn i forvaltningens dokumenter
Noreg har ei lang kyststripe- med rikeleg tilgang til fisk.
Omlegging til produksjonsområder
Miljødirektoratet – roller i forvaltningen av tare
Lov om grunnskolen og den vidaregåande opplæringa (opplæringslova)
Utdanningsprogram/programområde over 2 år
Den fantastiske villaksen
Oppsummeringsmøte 2019.
Utskrift av presentasjonen:

Livet i havet – vårt felles ansvar Forvaltning av tang og tare i Norge Terje Halsteinsen

Livet i havet – vårt felles ansvar Forvaltning av tang og tare i Norge Hvorfor skal vi høste tang og tare i Norge ? Status på regionale forskrifter og arbeidet med dette Innføring av posisjonsrapportering og elektronisk rapportering for fartøy som høster tare – hvor står vi ?

Livet i havet – vårt felles ansvar Grunnlovens § 110 b Enhver har Ret til et Milieu som sikrer Sundhed og til en Natur hvis Produktionsævne og Mangfold bevares. Naturens Ressourcer skulle disponeres ud fra en langsigtig og alsidig Betragtning, der ivaretager denne Ret ogsaa for Efterslekten. For at ivaretage dere Ret i Henhold til foregaaende Led, ere Borgerne berettigede til Kundskab om Naturmilieuets Tilstand og om Virkningene af planlagte og iværksatte Indgreb i Naturen. Statens Myndigheder give nærmere Bestemmelser til at gjennemføre disse Grundsættinger. (Havressursloven og Naturmangfoldloven)

Livet i havet – vårt felles ansvar Historisk lovgrunnlag for tang og tare Kontinentalsokkelloven 21. juni 1963 Saltvannsfiskeloven 3. juni 1983 Havressursloven 6. juni 2008

Livet i havet – vårt felles ansvar § 1 Formål Formålet med lova er å sikre ei berekraftig og samfunnsøkonomisk lønsam forvaltning av dei viltlevande marine ressursane og det tilhøyrande genetiske materialet og å medverke til å sikre sysselsetjing og busetjing i kystsamfunna. § 2 Retten til ressursane Dei viltlevande marine ressursane ligg til fellesskapet i Noreg.

Livet i havet – vårt felles ansvar § 3 Sakleg verkeområde Lova gjeld all hausting og anna utnytting av viltlevande marine ressursar og tilhøyrande genetisk materiale. Viltevande marine ressursar er fisk, sjøpattedyr med heilt eller delvis tilhald i sjøen, andre marine organismar og plantar med tilhald i sjøen eller på eller under havbotnen, og som ikkje er i privat eige. Lova gjeld likevel ikkje hausting og anna utnytting av anadrome laksefiskar slik det er definert i lov 15. mai 1992 nr. 47 om lakse- og innlandsfiske m.v. § 5 bokstav a.

Livet i havet – vårt felles ansvar § 7 Forvaltningsprinispp og grunnleggjande omsyn Departementet skal vurdere kva slags forvaltningstiltak som er nødvendige for å sike ei berekraftig forvaltning av dei viltlevande marine ressursane. Ved forvaltninga skal det leggjast vekt på a) ei føre-var-tilnærming i tråd med internasjonale avtalar og retningslinjer b) ei økosystembasert tilnærming som tek omsyn til leveområde og biologisk mangfald c) ein effektiv kontroll med hausting og anna utnytting av ressursane d) ei formålstenleg fordeling av ressursane, som mellom anna kan medverke til å sikre sysselsetjing og busetjing i kystsamfunna e) ei optimal utnytting av ressursane som er tilpassa marin verdiskaping, marknad og industri f) at haustingsmetodar og reiskapsbruk tek omsyn til behovet for å redusere moglege negative verknader på levande marine ressursar g) at forvaltningstiltak er med og sikrar det materielle grunnlaget for samisk kultur.

Livet i havet – vårt felles ansvar § 8a. Saker der fylkeskommunane har kompetanse Fylkeskommunane kan fatte vedtak på særskilde områder innanfor lova sitt verkeområde når dette er fastsett i forskrift. Departementet kan i forskrift fastsetje nærare reglar om fylkeskommunane sin kompetanse etter denne føresegna. I dei sakene der fylkeskommunane er gitt kompetanse til å fatte vedtak, er Fiskeridirektoratet klageinstans.

Livet i havet – vårt felles ansvar Kgl.res. 13. juli 1995 om høsting av tang og tare § 4 Retten til høsting av tang og tare Retten til høsting av tang og tare tilhører staten. Høsting av tang og tare i indre norsk farvann på norsk sjøterritorium og på kontinentalsokkelen er forbudt med mindre det i medhold av denne forskrift gis tillatelse til undersøkelse og utnyttelse av tang og tareforekomster i bestemte områder.

Livet i havet – vårt felles ansvar Lokale reguleringer § 5. Regionale forskrifter Fiskeridirektoratet kan fastsette regionale forskrifter om hvor og når det er tillatt å høste tare i den enkelte region. Forskriftsforslag utarbeides av fylkesvise grupper som ledes av fylkeskommunen. Fiskeridirektoratet kan i samråd med Miljødirektoratet, åpne for høsting av tang og tare for inntil 5 år av gangen dersom det er sannsynlig at ressursen og økosystemet i området kan tåle den belastningen høstingen innebærer.

Livet i havet – vårt felles ansvar Status på regionale forskrifter Rogaland 1. september 2015 Hordaland 1. september 2016 Sogn og Fjordane 1. september 2016 Møre og Romsdal 1. oktober 2014 Sør-Trøndelag 1. oktober 2014 Nord-Trøndelag

Livet i havet – vårt felles ansvar Fremdrift Lov 13. juni 2013 om førstehåndsomsetning av viltlevende marine ressurser Lov om retten til å delta i fiske og fangst (deltakerloven) Forskrift om posisjonsrapportering og elektronisk rapportering for norske fiske- og fangstfartøy. Kgl.res 13. juli 1995 om høsting av tang og tare.