Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Forvaltningsplanen er sektorovergripende og skal bidra til å styre og samordne både vannforvaltning og arealbruk på tvers av kommune- og fylkesgrenser.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Forvaltningsplanen er sektorovergripende og skal bidra til å styre og samordne både vannforvaltning og arealbruk på tvers av kommune- og fylkesgrenser."— Utskrift av presentasjonen:

1 Forvaltningsplanen er sektorovergripende og skal bidra til å styre og samordne både vannforvaltning og arealbruk på tvers av kommune- og fylkesgrenser. Om regional plan

2 Forvaltningsplanen fastsetter miljømål og miljømåloppnåelse for ca. 3900 vannforekomster. Tiltaksprogrammet inneholder forslag til tiltak som må på plass for å nå miljømålene. – Tiltak for å opprettholde eller forbedre miljøtilstanden. Forvaltningsplanen gir uttrykk for et regionalt ambisjonsnivå samt hvilken retning vi ønsker i forvaltningen av våre felles vannressurser.

3 Virkning av regional plan og vannforskriften Forvaltningsplanen skal legges til grunn for regionale myndigheters virksomhet og for kommunal og statlig planlegging og virksomhet i regionen (pbl. kap. 8 – Regional plan og planbestemmelse). Forvaltningsplanen er ikke juridisk bindene, men all ny aktivitet, herunder arealplanlegging, skal vurderes opp mot vedtatte miljømål (vannforskriften § 12). Fra nasjonal godkjenning: – Planvedtaket skaper forpliktelser til å følge opp og gjennomføre planen – Planen vil være et innspill til statlig planlegging og et grunnlag for videre tiltak, budsjetter og enkeltvedtak – Planen er et grunnlag for å reise innsigelser til planforslag som kan ha rettslig binding

4 Tiltakene skal følges opp sektorvis av den enkelte sektormyndighet. – Tiltakene skal igangsettes senest tre år etter godkjenning av plan. Detaljnivået i tiltaksprogrammet foregriper ikke saksbehandlingen. – Videre saksbehandling skal foreta avklaringer og konkrete vurderinger av fordeler og ulemper ved de enkelte tiltak før endelig beslutning om tiltaksgjennomføring tas.

5 Hva innebærer dette for kommunene? 1.Følge opp planlagte tiltak på områder der kommunene er myndighet 2.Vurdere ny aktivitet og nye inngrep – I saker der kommunene er myndighet og skal fatte enkeltvedtak skal § 12 om ny aktivitet vurderes (på lik linje med naturmangfoldloven, kap II). 3.Vurdering i konsekvensutredning: – KU forskriften: Det skal gis en beskrivelse og vurdering av virkningene som planen kan få for vannmiljø (jf. relevante bestemmelser i vannforskriften).

6 Fylkeskommunens rolle Vurdere § 12 der vi fatter enkeltvedtak Veilede kommunene (og andre sektormyndigheter): – Veiledning etter plan- og bygningsloven Bruken av § 12 og vannforskriften – Virkninger av regional plan – Hvor man finner kunnskapen Bruken av vann-nett som verktøy ikke vurdering av kunnskapen som ligger der

7

8 Gjennomføring av tiltak 2016 -> Virker tiltakene? Miljømål oppnådd innen 2021


Laste ned ppt "Forvaltningsplanen er sektorovergripende og skal bidra til å styre og samordne både vannforvaltning og arealbruk på tvers av kommune- og fylkesgrenser."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google