Vanlege nynorskfeil.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Den vesle gutten og julenissetoget
Advertisements

Vurdering og IKT Egenvurdering i matematikk med
IDRETT ER FOREBYGGENDE BARNEVERN ”En åpen og inkluderende idrett” Hovedmål •Gi flere barn, ungdom og voksne et bedre tilbud •Prioritere grupper som ikke.
Hvorfor øker bruken av spesialundervisning? Driverne bak økningen i bruk av spesialundervisning i grunnskolen.
Nord-Trøndelag Leiar i barnehage og skule -store forventningar.
Skriving som kommunikasjon
Side 11. side 11 Norsk for yrkesfag 1 – skrive, snakke, lese, lytte Tradisjon og fornyelse: Fra Norsk for yrkesfagene til Norsk for yrkesfag.
FOS-Forum for oppvekst i Sunnhordland. Velkommen til samling Barn og unge med store psykiske problem/åtferdsvanskar- Oppfølging av konferansen i Hgsd.
UTDANNINGSVALG.
”Anders og tyskerne” Denne teksta er skrive av ein gut i 5. klasse etter ein time der ein historikar frå HiØ har fortalt om ei dramatisk hending i bygda.
100 lure ord å lære.
BUKKANE BRUSE PÅ BADELAND
Fordypningsemne sett fra bibliotekarens ståsted Vanlige henvendelser Den skumle problemstillingen Fremgangsmåte/Mulige løsninger Referering/ kilder/litteraturliste.
Månadsbrev for juni 2013 Då lakkar det og lir for dette barnehageåret. Det er i skrivande stund berre ei god veke til barnehagen stengjer for sommarferien,
Introduksjon I tillegg til autentisering, bør/skal også ein sikker kanal tilby garanti for meldings- integritet og konfidensialitet.
Spesialpedagogiske utfordringar. TV sin rolle Oppleving av at elev ikkje får tilfredstillande utbytte Oppmelding, utrgreiing VedtakOrganiseringKvardagen.
Informasjonsarbeidet? - eller planarbeidet? Roar Stokken.
Myter om å skrive fagtekster (Og et forsøk på å knuse mytene) Anne-Beathe Mortensen-Buan.
Norane skule Tirsdag Fellesøkt med utgangspunkt i kopihefte Aldersblanding klasse 2 skuletimar Måndag Gruppesamtalar – ein skuletime.
Konferanse om kunnskapsløftet 23. og 24. mars 2006 Grunnlaget for verksemda i skulen ligg i læreplanen. Følgeleg vert det viktig å ha kompetanse på dette.
Av Kari, May Linn, Silje og Hanne
Nynorsk fagskriving Orden i teksta.
Eksempeltekst høst 2014 Når du skal svare på oppgaven:
Fakultetsoppgåve Obligasjonsrett II vår 2015 Gjennomgang Ola Mestad Professor dr. juris Senter for europarett og Avdeling for petroleumsrett 29. april.
Tema Vg1, kap 4.
Oppfriskningskurs i norsk, : Nynorsk
Kapittel 4 Skriving av klasser. 4.1 Anatomien til ein klasse Så langt har vi brukt ferdige klasser frå klassebiblioteket i Java Vi lagar objekt og brukar.
Ny rammeplan for barnehagen Konsekvensar for matematikkfaget.
Kunnskapsløftet og kroppsøvingsfaget v/ Reidun Nerhus Fretland Konferanse i Loen mars 2006.
1 Kunnskapsløftet og utfordringar for lærarutdanninga Peder Haug Høgskulen i Volda.
Nærmiljø og samfunn Ein barnehagekvardag med mangfald Med vekt på det fleirkulturelle i barnehagen og vindauge mot verda Kultur på tvers UBUNTU- ”min identitet.
LMS i en læringskontekst Svein Ove Lysne Høgskolen Stord/Haugesund
Mikkel, Knut, Kari Mette, Anne Lise & Guro
Ny rammeplan for barnehagen. Konsekvensar for KRL-faget i førskulelærarutdanninga.
Kap 4 og 5 i Eva Maagerø: Språket som mening
Digital kompetanse Presentasjon basert på essayet ”Den sjette kompetansen” Jostein Tvedte.
Reinsing av vatn på Leikanger. Om oss. Me er fire elevar i 10a på Leikanger Ungdomsskule. Gruppa består av Halvard, Amalie, Hans Christer og Astrid. Me.
Gjere for å lære Kvernsteinsparken i Hyllestad
Naaman Ein dag sa jenta til matmor si: «Om berre husbonden kunne koma til profeten i Samaria, skulle nok han fri han frå hudsjukdomen.» 2.Kongebok.
Kappløpet om Afrika. Imperialisme har eksistert til alle tider og i alle verdsdelar. Imperialisme inneber at statar eller samfunn skaffar seg kontroll.
Nynorskkurs - Substantiv.
Soria Moria Slott Et norsk folkeeventyr. Halvor.
1 Tema vg1, kap 11. Del 2: Seks språk – seks ulike system Læreplanen seier at du skal kunne forklare grammatiske særtrekk ved norsk språk, samanlikna.
Vi flaskar til! -med brøk  Rik oppgåve!. MÅL Rekne med brøk, utføre divisjon av brøkar og forenkle brøkuttrykk. (Repetisjon/ aktivere forkunnskapar)
Systematisk Observasjon av Lesing.  Ei prosjektgruppe har utarbeidd eit verktøy for systematisk kartleggjing av kvar den einskilde eleven er i leseutviklinga.
Å skrive meininga si Fempunktsmetoden. Skriv fem setningar: Fortel kva emne du vil skrive om. Skriv tre setningar om dette emnet. Skriv ei setning som.
OPPSUMMERINGSSAMLING ELEVVURDERING 28. april 2009 SKULEEIGARS TANKAR OM VEGEN VIDARE.
Bokmelding. Som ein artikkel Typisk i aviser, nettet, m.m. Hugs på to ting: Skrive om boka Vurdere boka.
| Å argumentere å skrive argumenterande tekst. Å komme i gang Bestem tema Finn informasjon om saka. Sjå ein film, leit på Internett, les i aviser, fagbøker.
| Å argumentere å skrive argumenterende tekst. Å komme i gang Bestem tema Finn informasjon om saken. Se en film, let på Internett, les i aviser, fagbøker.
Systematisk Observasjon av Lesing.  Ei prosjektgruppe i Gjesdal kommune har utarbeidd eit verktøy for systematisk kartleggjing av kvar den einskilde.
Tyder ’tilvenning’ eller ’tilpassing’ Å tilpasse ei tekst til eit anna medium kallast ADAPSJON! Er det noko som skal fjernast frå den opprinnelege teksta?
100 høgfrekvente ord nynorsk 2 sekunder1 sekundBlink Pål Monstad, Pedagogisk senter Haugesund oktober
Korleis dei ulike politiske partia ville fordele ein fiskefangst
Eigenvurdering og sjølvregulering
| Samansette tekstar.
Lesing i matematikkfaget
Eigenvurdering og sjølvregulering
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
3. trinn, Øyra Vurdering for læring.
Medmenneske og ven frå s.65
Økt 3 Lyspæra.
| Samansette tekstar.
| Å argumentere Å skrive argumenterande tekst.
Kap 9 Fordjupingsoppgåva
Foreldremøte i Eikehauge Side. Foreldremøte i Eikehauge Side.
Å skrive novelle.
| Å argumentere Å analysere argumenterende tekst.
Gjere greie for hovudsyn og argumentasjon
Sjølvbilete og sjølvtillit
Utskrift av presentasjonen:

Vanlege nynorskfeil

Finn feila 1 På vegen treff dei tre ulike dyr Dyra hjelp til med å overvinne fiendane Eg meinar at ho har skrive eit eventyr. Han leve saman med dottera si Substantiva dominerar i teksten Det seiar mange Det er ei jente som har skreve teksten Eg synast eleven gjer få feil Føtene veljar å reise bort frå mobbinga

Her er feila markerte På vegen treff dei tre ulike dyr Dyra hjelp til med å overvinne fiendane Eg meinar at ho har skrive eit eventyr. Han leve saman med dottera si Substantiva dominerar i teksten Det seiar mange Det er ei jente som har skreve teksten Eg synast eleven gjer få feil Føtene veljar å reise bort frå mobbinga

Her er det rett På vegen treffer dei tre ulike dyr Dyra hjelper til med å overvinne fiendane Eg meiner at ho har skrive eit eventyr. Han lever saman med dottera si Substantiva dominerer i teksten Det seier mange Det er ei jente som har skrive teksten Eg synest eleven gjer få feil Føtene vel å reise bort frå mobbinga

Finn feila 2 Hadde guten hatt meir tid, ville nok feilen vært unngått Lågstilen liggjar nær opp til daglegtalen Teksten fungerar overraskande bra Eg trur det er rett å sei sanninga Teksten kommuniserar på ein god måte Det er tydeleg at ho har lest eventyr Den konstruktive kritikken må bli satt i første rekkje

Her er feila markerte Hadde guten hatt meir tid, ville nok feilen vært unngått Lågstilen liggjar nær opp til daglegtalen Teksten fungerar overraskande bra Eg trur det er rett å sei sanninga Teksten kommuniserar på ein god måte Det er tydeleg at ho har lest eventyr Den konstruktive kritikken må bli satt i første rekkje

Her er det rett Hadde guten hatt meir tid, ville nok feilen vore unngått Lågstilen ligg nær opp til daglegtalen Teksten fungerer overraskande bra Eg trur det er rett å seie sanninga Teksten kommuniserer på ein god måte Det er tydeleg at ho har lese eventyr Den konstruktive kritikken må bli sett i første rekkje

Finn feila 3 Eleven viser på andre områdar at ho er flink Det finst mange gode eksemplar på dette Eleven er flink til å bruke ordbilder Substantiv er òg noko eleven har problemer med Verkemidlar som eleven nyttar, er frampeik og oppattaking Sjangrar gir reglar for menneskjar i same kultur

Her er feila markerte Eleven viser på andre områdar at ho er flink Det finst mange gode eksemplar på dette Eleven er flink til å bruke ordbilder Substantiv er òg noko eleven har problemer med Verkemidlar som eleven nyttar, er frampeik og oppattaking Sjangrar gir reglar for menneskjar i same kultur

Her er det rett Eleven viser på andre område at ho er flink Det finst mange gode eksempel på dette Eleven er flink til å bruke ordbilde Substantiv er òg noko eleven har problem med Verkemiddel som eleven nyttar, er frampeik og oppattaking Sjangrar gir reglar for menneske i same kultur

Finn feila 4 I ein tilbakemelding ville eg ha fokusert på det positive Det er ein refererande forteljing Teksten er skrive som ein skuleoppgåve Ho les i si eigen bok Han hadde en god forståing av boka

Her er feila markerte I ein tilbakemelding ville eg ha fokusert på det positive Det er ein refererande forteljing Teksten er skrive som ein skuleoppgåve Ho les i si eigen bok Han hadde ein god forståing av boka

Her er det rett I ei tilbakemelding ville eg ha fokusert på det positive Det er ei refererande forteljing Teksten er skrive som ei skuleoppgåve Ho les i si eiga bok Han hadde ei god forståing av boka

Finn feila 5 Det ser vi på den staden i teksten, kor ho nemnar dei andre føtene Dette er ein feil man helst ikkje skal gjere Det er kun dei vanlegaste stavefeila i teksten Hvis ho lagar avsnitt oftare, blir teksten betre Det er disse feila eg trur eleven bør jobbe med.

Her er feila markerte Det ser vi på den staden i teksten, kor ho nemnar dei andre føtene Dette er ein feil man helst ikkje skal gjere Det er kun dei vanlegaste stavefeila i teksten Hvis ho lagar avsnitt oftare, blir teksten betre Det er disse feila eg trur eleven bør jobbe med.

Her er det rett Det ser vi på den staden i teksten, der ho nemnar dei andre føtene Dette er ein feil vi/ein/elevar (o.l.) helst ikkje skal gjere Det er berre dei vanlegaste stavefeila i teksten Viss ho lagar avsnitt oftare, blir teksten betre Det er desse feila eg trur eleven bør jobbe med.