Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

”Anders og tyskerne” Denne teksta er skrive av ein gut i 5. klasse etter ein time der ein historikar frå HiØ har fortalt om ei dramatisk hending i bygda.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "”Anders og tyskerne” Denne teksta er skrive av ein gut i 5. klasse etter ein time der ein historikar frå HiØ har fortalt om ei dramatisk hending i bygda."— Utskrift av presentasjonen:

1 ”Anders og tyskerne” Denne teksta er skrive av ein gut i 5. klasse etter ein time der ein historikar frå HiØ har fortalt om ei dramatisk hending i bygda under krigen. Oppgåva elevane fikk, var å skrive ei forteljing med utgangspunkt i det dei hadde hørt. Ein lærar gikk rundt og snakka med elevane mens dei skreiv, og når dei stod fast, fikk dei hjelp til å komma vidare gjennom spørsmål frå læraren.

2

3

4

5 Kva kan vi rose? Guten har fått med seg historia, og han greier å skrive ei forteljing der hendingane kjem i kronologisk rett rekkefølgje. Legg også merke til hossen teikningane illustrerer og forklarer teksta – dette er det læreplanen kallar ei samansett tekst.

6 Kva skal vi gripe fatt i? Eleven har problem med å forme bokstavane, og teksta er ved første augekast vanskelig å lesa. Hossen kan vi hjelpe denne eleven til å skrive ei tekst som kommuniserer betre med lesaren?

7 Teksta skrive inn i Word: Aner og tyskerene anders jik til stalen og ga svarten lit ros og mat det anders var mest optat med var vanskåla i vanskåla var det hemelig rom med en radio i det var enkelig ikke lov å ha radio han hørte en man han (...) en ku har kavla vor var vi inat da! fik anders fat på bena han løp in til søstra sykl til gårene haner s (anders) var ikke den såm sat stille han tok sykelen og dro i veg dete var et vanskelig optrag men vi skule klare de nor jeg var frame dekte jeg sykelen jeg jik sam tidig tenkte jeg den dagen en fal sermjeger men nok om de myren var 100 meter bre 500 meter lang og her skule flye kome – en vanskelig opgave vi sat ut 5 lykter vi høte t e (et) sæsj (kræsj) og smel der var flye vi sente måse tegnet vi fik svar der lokte bobelukene seg opp der kom lasten det var 12 kontegnere og 5 kaser den 6 sat fast på halevingen og datav ner søen

8 Med skiljeteikn, stor forbokstav og namnet Anders retta opp: Anders og tyskerene Anders jik til stalen og ga svarten lit ros og mat. Det anders var mest optat med, var vanskåla. I vanskåla var det hemelig rom med en radio i. Det var enkelig ikke lov å ha radio. Han hørte en man. Han (...): En ku har kavla. Vor var vi inat? Da fik anders fat på bena. Han løp in til søstra. Sykl til gårene! Anders var ikke den såm sat stille. Han tok sykelen og dro i veg. Dete var et vanskelig optrag, men vi skule klare de. Nor jeg var frame, dekte jeg sykelen. Jeg jik, sam tidig tenkte jeg den dagen en fal sermjeger.... Men nok om de. Myren var 100 meter bre 500 meter lang og her skule flye kome – en vanskelig opgave. Vi sat ut 5 lykter. Vi høte t e (et) sæsj og smel. Der var flye! Vi sente måse tegnet. Vi fik svar. Der lokte bobelukene seg opp. Der kom lasten. Det var 12 kontegnere og 5 kaser. Den 6 sat fast på halevingen og datav ner søen.

9 Med avsnitt, skiljeteikn, stor forbokstav og namnet Anders retta opp: Anders og tyskerene Anders jik til stalen og ga svarten lit ros og mat. Det Anders var mest optat med, var vanskåla. I vanskåla var det hemelig rom med en radio i. Det var enkelig ikke lov å ha radio. Han hørte en man. Han (...): En ku har kavla. Vor var vi inat? Da fik Anders fat på bena. Han løp in til søstra. Sykl til gårene! Anders var ikke den såm sat stille. Han tok sykelen og dro i veg. Dete var et vanskelig optrag, men vi skule klare de. Nor jeg var frame, dekte jeg sykelen. Jeg jik, sam tidig tenkte jeg den dagen en fal sermjeger.... Men nok om de. Myren var 100 meter bre 500 meter lang og her skule flye kome – en vanskelig opgave. Vi sat ut 5 lykter. Vi høte t e (et) sæsj og smel. Der var flye! Vi sente måse tegnet. Vi fik svar. Der lokte bobelukene seg opp. Der kom lasten. Det var 12 kontegnere og 5 kaser. Den 6 sat fast på halevingen og datav i søen.


Laste ned ppt "”Anders og tyskerne” Denne teksta er skrive av ein gut i 5. klasse etter ein time der ein historikar frå HiØ har fortalt om ei dramatisk hending i bygda."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google