Konferanse om kunnskapsløftet 23. og 24. mars 2006 Grunnlaget for verksemda i skulen ligg i læreplanen. Følgeleg vert det viktig å ha kompetanse på dette.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kilde: Yes!! Gruppe: Julie Veronica Frank Gruppe: Veruska Øystein DL Anita Gruppe: Espen Geir Irmelin Gruppe: Ann-Magritt Øystein LK Susana.
Advertisements

Vurdering Iselin Høyvik Hva skal vi lære? • Hva vurdering er • Ulike former for vurdering og konsekvenser av/for disse • Kunne diskutere/trekke.
Samarbeidsseminar om tvangsekteskap
Spesialpedagogisk rådgivnings og innovasjonsarbeid Jorun Buli Holmberg januar 2005 Spesialpedagogisk arbeid i praksisfeltet både på system og individnivå.
Fra fem på rad til et mangfold av læringsarenaer……
Elevvurdering i Kunnskapsløftet
Om vurdering i vg skole ”Opplæringens mål er å ruste barn og unge til å møte livets oppgaver og mestre utfordringer sammen med andre” (Generell læreplan.
Innføring i fagdidaktikk – samfunnsfag 1
Tilpasset opplæring AU 1
Nord-Trøndelag Leiar i barnehage og skule -store forventningar.
Ny rammeplan for barnehagen
Kunnskapsløftet i Kunst og handverk
Entreprenørskap i lærarutdanningen
Eksamen i Kunnskapsløftet
Forankring av arbeid med LP- modellen Opplæringslovens betsemmelser og faglige begrunnelser for lederoppgaver og –ansvar Gardermoen juni 2012 Svein.
Kunnskapsløftet Innføring : Trinn og Vg. 1
HVA ER DET? Grethe Haldorsen
1 Erfaringer fra skoleeier (Trondheim kommune) Rapporter fra/samtaler med skoleledere Hva lærerne rapporterer PPU−studentenes FoU-arbeid Vurdering for.
Bruk av data i kvalitetsarbeid
Samkommunestyret – Kunnskapsløftet v/Tone Volden Rostad Kunnskapsløftet er en ny og omfattende reform av hele grunnopplæringen. Visjonen er å.
Verdas beste skule,… på Toftøy ! Ingen utanfor - alle med ! Vi klarer alt ! Læring og trivsel for alle ! Visjon 1 Kva kan ein rektor ynskje seg Th Kittelsen.
Arbeidstidsavtalen.
Herøy vidaregåande skule Avd Herøy Herøy vidaregåande skule Avd Herøy Ligg sentralt plassert. Tett ved: Ligg sentralt plassert. Tett ved: -Herøy.
ELEVVURDERING Skedsmo kommune Dag 1: Kursleder: Mona E. Flognfeldt, Høgskolen i Oslo.
Ludvigsen-utvalet NOU 2014:7 Elevenes læring i fremtidens skole Revisjon eller revolusjon av læreplanen?
Opplæringslova.
Opplæringslova.
1 SAMMENLIKNING: Plan for KRL-faget 2002 og Plan for KRL-faget 2005 Utarbeidet av Foreldreutvalget for grunnskolen.
Spesialpedagogiske utfordringar. TV sin rolle Oppleving av at elev ikkje får tilfredstillande utbytte Oppmelding, utrgreiing VedtakOrganiseringKvardagen.
Musikkfa get Korleis blir innhaldet, organiseringa og undervisninga no, då?
Av Kari, May Linn, Silje og Hanne
OM LÆREPLANER Hva er en læreplan Læreplaner og virkeligheten
Ny rammeplan for barnehagen Konsekvensar for matematikkfaget.
TILPASSET OPPLÆRING Innledning 2.Hva er tilpasset opplæring? 3.Lov og læreplan 4.Rett til spesialundervisning 5.Pedagogiske dilemmaer.
Kunnskapsløftet og kroppsøvingsfaget v/ Reidun Nerhus Fretland Konferanse i Loen mars 2006.
Didaktikk knyttet til arbeidet i Besøkssenteret vår 2008 Tilpasset opplæring Elevaktiv undervisning LK06 – kompetansemål og de fem grunnleggende ferdighetene.
Tilpasset opplæring i et historisk perspektiv
Didaktiske utfordringer
1 Kunnskapsløftet og utfordringar for lærarutdanninga Peder Haug Høgskulen i Volda.
Nærmiljø og samfunn Ein barnehagekvardag med mangfald Med vekt på det fleirkulturelle i barnehagen og vindauge mot verda Kultur på tvers UBUNTU- ”min identitet.
Om læreplaner Arbeid med læreplaner.
Det er ikkje - men idéen din som tel Roar Stokken.
Språket i kommunane Innleiing ved Nils Ulvund og Jan Magne Dahle.
KVA FOR KONSEKVENSAR VIL DEN NYE RAMMEPLANEN HA FOR INNHALD, ORGANISERING OG UNDERVISNING I F Ø RSKULEL Æ RARUTDANNINGA? Sett fr å : - kommuneadministrasjonen.
Lærerutdanning på ungdomstrinnet ( LUT ). Hensikten med Ny Lærerutdanning på Ungdomstrinnet ( LUT ) Utvikle den faglig kompetente læreren. Utvikle den.
Loen 23. og 24. mars Anne K F Midtbø Barnehagen som læringsarena Utfordringar i ny rammeplan for barnehagen sett frå kommune- administrasjon Anne.
Ny rammeplan for barnehagen. Konsekvensar for KRL-faget i førskulelærarutdanninga.
1 Kvalitet i opplæringa – om tilpassa opplæring (KIO) Høgskulen i Volda.
PROGRAMFAG TIL VAL Om faget og førebuing til oppstart
HVORFOR? Hva sier Kunnskapsløftet? (mer)
Loen-konferanse mars 2006 Tema: Kunnskapsløftet Pedagogikkseksjonen ved HVO Fokus: Didaktisk kompetanse Eldrid Digernes, Stine Ekornes og Kari Anne.
FYLKESMANNEN I SOGN OG FJORDANE Høyringskonferanse 7. mai 2007 Fylkesmannen og den regionale inndelinga –Basis for Fylkesmannen –Prinsipp –Stoda i Sogn.
Voss kommune Personale og økonomi Dataopplæring i Voss kommune Målsetjing i Voss kommune Kvifor dataopplæring Kva betyr dette for oss? Gjennomføring av.
Kurs for valfunksjonærar Kyrkjevalet Innhald Velkomen til kurs! Nytt ved kyrkjevalet i 2015 Kursmateriell: Valhandbok Røysting på valtinget  Utstyr.
Ove Eide VEGAR INN I FILM. Forteljingar: ei grunnleggande kommunikasjonsform - munnleg - skriftleg - film - tv -
TERMIN: 2011-HØST ORD EMNEKODE: UG1PEL15110 KANDIDAT NR DATO: 13/12-11 PEDAGOGIKK OG ELEVKUNNSKAP EKSAMEN.
Læringskultur i ditt klasserom -Avhengig av deg som leiar -Korleis du brukar mogelegheitene til å skape ein kultur som støttar og oppmuntrar til læring.
Systematisk Observasjon av Lesing.  Ei prosjektgruppe har utarbeidd eit verktøy for systematisk kartleggjing av kvar den einskilde eleven er i leseutviklinga.
Systematisk Observasjon av Lesing.  Ei prosjektgruppe i Gjesdal kommune har utarbeidd eit verktøy for systematisk kartleggjing av kvar den einskilde.
Yrkesrollen Faglig mestring og praktisk dyktighet.
Eigenvurdering og sjølvregulering
Fra visjoner og verdier til praksis i klasserommet
Eigenvurdering og sjølvregulering
Pedagogisk kafé Kuventræ skule.
IKT for læring Mattias Øhra.
Fagsamling for 1. og 2. trinn nyankomne minoritetsspråklige elever
Kurs for lærere i fremmedspråk Florø 2008 Rita Gjørven ILS UiO
Utdanningssystemet sitt årshjul
Fagfornyinga Innleiing på samling for Utdanningsforbundet og KS i Trøndelag 16.mars 2018 Av Torbjørn Ryssevik, spesialrådgjevar i Utdanningsforbundet.
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Utskrift av presentasjonen:

Konferanse om kunnskapsløftet 23. og 24. mars 2006 Grunnlaget for verksemda i skulen ligg i læreplanen. Følgeleg vert det viktig å ha kompetanse på dette feltet for å styrke læraridentiteten. Læreplankunnskap er meir enn å ha innsikt i læreplanen. Eg vil peike på følgjande tre felt: praksisfeltet, dvs. gjennomføring av undervisninga. institusjonsfeltet, dvs. overføring av læreplanteori til praksisfeltet. Utvikling av lokale læreplanar er her ei sentral oppgåve. teorifeltet, innsikt i læreplantenking og læreplanforsking. Det er viktig å ha kunnskap om desse nivåa så sant vi ikkje skal vere ”funksjonspedagogar” – (formidle andre sine tankar og meiningar utan å ha ei sjølvstendig grunngjeving om eiga undervisning) Opp mot funksjonspedagogen vil vi ha lærarar som kan grunngi si undervisning og dei val som vert gjort, som er reflektert og sjølvstendig i si yrkesrolle. Didaktisk kompetanse. Læreplanen gir retning for heile skulen si verksemd. Her finn vi prinsippa som er lagt til grunn for kunnskapssynet og elevsynet vi skal arbeide etter. Innanfor rammene av klare, forpliktande kompetansemål – læreplanens generelle del, læreplanane for fag og læringsplakaten – blir det det eit ansvar for personalet ved skulen å bestemme kva innhald og arbeidsmåtar som skal takast i bruk, og korleis opplæringa skal organiserast for at elevane skal kunne arbeide sytematisk mot måla. Her blir didaktisk kompetanse heilt sentralt. Didaktisk kometanse vert først og fremst utvikla gjennom arbeid med undervisningsproblematikken, arbeid med mål, innhald, vurdering, læringsaktivitetar og didaktiske føresetnader som elevføresetnader, lærarføresetnader og fysiske, sosiale og kulturelle førestnader.

Den profesjonelle lærar Læreplankunnskap: Teorifeltet Institusjonsfeltet Praksisfeltet Retninga for arbeidet i skulen: Mål – innhald –arbeidsmåtar –vurdering Vi treng lærarar som kan grunngi si undervisning og dei val som vert gjort, som er reflektert og sjølvstendige i si yrkesrolle, og som er i stand til å arbeide i eit forpliktande samarbeid. ELEVROLLA - LÆRINGSVEGEN Vite – forstå – kunne – ville - velje

Skulen si hovudgrunngjeving: Arbeidet med kunnskap Hovudinnhaldet i skulekvardagen er undervisning og oppseding, læring og utvikling. Det er derfor viktig at vi er medvitne dei faglege og sosiale prosessane. Skulen si hovudoppgåve er først og fremst å møte elevane med tilrettelagt og tilpassa undervisning. Kvifor skal vi ha lærarar i skulen? Fordi dei er spesialistar på læringsprosessen.

TIMSS og PISA det er forventa at skulen skal verte flinkare til å styrke elevane si faglege utvikling dei sosiale prosessane er føresetnader for dei faglege

Læraren som førelesar, forteljar, rettleiar og samarbeidspartnar. Variasjon gjennom ulike arbeidsmåtar.Heile repertoaret av aktivitets- og læringsformer skal takast i bruk: - reseptive - reproduktive - produktive Læring gjennom teoretisk arbeid, fysisk aktivitet, praktisk og estetisk verksemd.

Den viktigaste av alle pedagiske oppgåver er å formidle til barn og unge at dei stadig er i utvikling, slik at dei får tillit til eigne evner. Gjennom felles skulering og erfaringsutveksling har det utvikla seg eit sentralt pedagogisk prinsipp som lærarane ved Haramsøy skule står samla om: At alle elevar dagleg får erfare at dei lukkast og opplever framgong. Lærestoff, organisering og arbeidsmåtar må tilpassast elevane sine føresetnader.