Organisering av arbeidet med Samhandlingsreformen Daniel Haga Direktør for samhandling HMN Hvilke forventninger og planer har helseforetakene?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Legger dagens løsninger for e-meldinger til rette for god samhandling og dokumentasjonsprosess knyttet til fagområdene: Psykisk helsevern, barn, tverrfaglig.
Advertisements

utfordringer og dilemmaer i samarbeidet
Strategisk plan for pasient- og pårørendeopplæring i Helse Nord
Samarbeid om europapolitisk deltakelse Gunn Marit Helgesen Leder i internasjonalt fagpolitisk utvalg Oslo,
Status ” Felles Strategi” Oppfølging av handlingsplan Samarbeidsutvalget 1. september 2011 Kari Bratland Totsås.
Samhandling på dagsorden
Kommuneavtalene - nok en gang Oppfølging av samarbeidsavtale om formidling av høreapparat og høretekniske hjelpemidler.
Koordinerende enhet Brukerutvalget NLSH 13. Juni 2006.
Songdalen kommune Gjennomgang av kompetansesentre
Samarbeidsutvalget mellom Helse NT og KS i NT Oppnevnt av styret i KS Nord Tr.lag og styret i Helse Nord Trøndelag, 21. desember 2005.
LEVEKÅRSDIMENSJONEN I PASIENTFORLØPET
- Samhandlingsreformen –
Pasienttransport – Møte SAFO Midt-Norge den 30.mars 2006
Handlingsplan strategisk HR
Statssekretær Roger Ingebrigtsen Helse- og omsorgsdepartementet Norsk Dagkirurgisk forum, 8. januar 2010 Samhandling mellom primærhelsetjenesten og dagkururgiske.
Norsk Audiografforening 6. november 2009
Inngåelse av lovpålagte samarbeidsavtaler med kommunene i Midt-Norge Fagseminar Vestmo mars 2012 Elise Solheim Lovpålagte samarbeidsavtaler.
Værnesregionen(VR) Stjørdal, Malvik, Selbu, Frosta, Meråker, Tydal
Erfaringer med etablering av kommunalt øyeblikkelig hjelp døgntilbud
Organisering av brukermedvirkning i Samhandlingsreformen
1 Statssekretær Dag-Henrik Sandbakken Hamar, 5. desember 2005 Framtidas regioner og kommuner - regjeringas målsettinger, forsøk og erfaringer så langt.
Presentasjon Av Rusbehandling Midt-Norge HF Dagseminar
Dialog om kommunal og regional planstrategi Marit Moe, KS Midt-Norge/Nord-Trøndelag, rådgiver
PROSJEKT REHABILITERING. Bakgrunn Samhandlingsreformen/Overføring oppgaver til kommunene Avtalene/samarbeidsfora Klargjøring av ansvar mellom kommuner.
. - FELLES ANSVAR Helse Nord-Trøndelag. - på lag med deg for din helse Samarbeidsutvalget 31. mars Kari Bratland Totsås Samhandlingssjef HNT Felles.
Utvikle standardisert analyse og kunnskapsbase Et samarbeid mellom Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Helseforetaket i Nord-Trøndelag og Fylkeskommunen i Nord-Trøndelag.
TANKESMIA AS Medieanalyse for Helse Midt-Norge Stjørdal
Medieanalyser Helse Midt- Norge Oppsummering
Tankesmia Medieanalyse for Helse Nord-Trøndelag 23. Jan 2008.
Pilotprosjektet samhandling innen helse- og omsorgstjenester Status pr
Bruker- med- virkning Presentasjon i Helse Nord
Samhandlingskonferanse Geiranger 5.mai 2011 John Harry Kvalshaug Styreleder Helse Møre og Romsdal HF.
1 Dag Henrik Sandbakken statssekretær, 12 K strategiseminar, Langesund 2006 Nye regioner, kommunenes muligheter?
Meldingsutveksling og kommunal utbredelse
Regionskontorenes historie… 1 av 6 norske regionskontorer i Brussel - Stavangerregionens Europakontor Midt Norges Europakontor Nord Norges.
Organisering av elektronisk samhandling – hvordan få det til ? Svein Erik Wilthil, KS.
Mangfold Landskonferanse…… Trondheim september 2011 Administrerende direktør Nils Kvernmo.
Helse- og omsorgskonferansen 2011 High-tech for de få eller nyvinning for de mange? Adm. direktør Gunnar Bovim, Helse Midt-Norge RHF 7. november 2011.
Tanker rundt samarbeidet i Trøndelag Nye muligheter i ny plan- og bygningslov v/Alf Daniel Moen.
Hvilke forventninger og planer har St. Olavs Hospital knyttet til at reformens hensikt skal kunne bli en realitet? Samhandlingssjef Rolf J. Windspoll.
VELKOMMEN Til samarbeidsmøte mellom Kommunene og St. Olavs Hospital, avd. Orkdal sykehus Adm. direktør Nils Kvernmo den 24. mars 2010.
Samhandlingsreformen – Hva skjer?
Samhandlingsreformen – en mulighetsreform Høstkonferansene 2009.
Samhandlingskonferansen Gjøvik Gård Helse- og omsorgslederes tilnærming til Samhandlingsreformen. Initiativ og invitasjon til samhandling.
Pilotprosjektet Samhandling innen helse – og omsorgstjenester
Helse Finnmark – der sola aldri går ned.... Innretningen på Samhandlingsreformen i Finnmark – synspunkter fra Helse Finnmark HF Presentasjon til Fylkesmøte.
KICK-OFF Samhandling et felles ansvar i Namdalen og Nord-Trøndelag Hege Sørlie Rådmann Namsos kommune Administrasjonssjef MNS Leder i samarbeidsutvalget.
Stortingsmelding 47 Samhandlingsreformen. KS Midt-Norge Presentason | 2009 DET ER BÅDE TVERRPOLITISK OG TVERRFAGLIG ENIGHET OM AT DET VIL VÆRE BEHOV FOR.
1 Odd Godal Seniorrådgiver Norske kommuner og fylkeskommuner som internasjonale aktører – har det noen betydning.
DET NASJONALE MILJØ- OG KLIMAPROSJEKTET Steinar Marthinsen, viseadministrerende direktør Helse Sør-Øst RHF.
Det interkommunale samarbeidet i et nettverksperspektiv HINT, Ny offentlig ledelse
Årsrapporter pasient- og brukerombudene RBU-møte 19. mai 2014 Oddrun Nasvik.
Spesialisert rehabilitering Hvordan bør begrepet brukes: Brukes om det rehabiliteringstilbudet som avd for Fysikalsk medisin og rehabilitering ved Helse.
Samhandlingsreformen Stiklestad, 15. juni 2010 Daniel Haga Direktør for samhandling HMN - Hvilke utfordringer er det reformen skal løse?
Strategisk helseplan for Fjellregionen Arbeidsutvalget 10. mai 2010 Regionrådgiver Rune Jørgensen Regionrådet 26. mai Brit Kværness.
Nasjonal samarbeidsgruppe for medisinsk og helsefaglig forskning (NSG) v/adm. dir. Bente Mikkelsen Dato:
Lørenskog kommune PUBLISERT: OMRÅDE: TEMA: SAMHANDLINGSREFORMEN LOSBYSEMINARET 2011RÅDMANN TRON BAMRUD.
K ommunen som nærings- og samfunnsutvikler Fylkeskommunens rolle Verdiskapingsforum Østfold 21/ Hans L. Clementz, KS.
Evaluering av TSB fusjonen i Helse Midt-Norge i 2013/2014
Velkommen til strategimøte
Status i arbeidet med forvaltningsreformen
Regionalt henvisningsmottak for private rehabiliteringsinstitusjoner i Midt-Norge (ReHR) Orientering om: Regionalt henvisningsmottak for private rehabiliteringsinstitusjoner.
Erfaringer fra samarbeid mellom kommuner, region og FoU
Aktivitetsplan Internrevisjonen HMN-RHF - Presentasjon for Regionalt brukerutvalg 9. mai Vedtatte aktiviteter 2016 Aktiviteter som vurderes.
Rusbehandling i Trondheim = Rusbehandling i Midt-Norge
Innføring av Pakkeforløp for kreft
Sektorsamarbeid i helseforskning mellom universitet og universitetssykehus Helseforetaksperspektivet – sett fra Midt-Norge Adm. dir. Stig A. Slørdahl Helse.
Antikorrupsjonsprogram i Helse Midt-Norge RHF
Brukerutvalget 2018 Styrearbeid og roller.
Regionalt brukerutvalg HMN
Utskrift av presentasjonen:

Organisering av arbeidet med Samhandlingsreformen Daniel Haga Direktør for samhandling HMN Hvilke forventninger og planer har helseforetakene?

Påstand Samhandlingsreformen representerer på flere områder et seneskifte i norsk helsepolitikk Reformen vil innebære en ideologisk snuoperasjon for mange av oss som arbeider i tjenesten Endring i oppgaver vil skape behov for nye arenaer og en endret ”kompetanseflyt” begge veier.

Organisering av arbeidet med samhandling i HMN RHF Adm.dir har valgt å opprette en samhandlingsavdeling i RHF Avdelingen vil ha hovedvekt på strategisk arbeid, både mot kommunesektoren og innad i spesialisthelsetjenesten

Organisering av arbeidet med samhandling i HMN RHF Forventninger Tydelig regional profil på arbeidet i samhandlingsfeltet De tiltakene som settes i gang ute skal gjenkjennes som del av en regional policy

Organisering av arbeidet med samhandling i HMN RHF Det betyr IKKE at alle foretakene skal uniformeres Og det betyr IKKE at kommunikasjonen med kommunesektoren nå skal ivaretas av RHF

Organisering av arbeidet med samhandling i HMN RHF Det regionale foretaket vil forsterke den kontakten vi har med KS i de tre fylkene, men vil ellers delta på invitasjon fra for eksempel regionråd I konkrete samarbeidsprosjekter må alltid det lokale HF også delta

Organisering av arbeidet med samhandling i HMN RHF Arbeid som er igangsatt og som vil få stor betydning for samhandling innad i spesialisthelsetjenesten: ­ Pasientforløp – fase 2 ­ Etablering av fagnettverk

Har Midt-Norge noen fortrinn som vi bør ta vare på og utnytte? Vi har erfaring med formalisert samhandling i mange år både i Sør- og Nord-Trøndelag Vi har etablert flere konkrete samhandlingsarenaer der foretak og kommuner samarbeider om løsninger. RHF har hatt en egen strategi for samhandling siden 2006, og har prioritert egne budsjettressurser regionalt

Har Midt-Norge noen fortrinn som vi bør ta vare på og utnytte? Vi har flere konkrete intermediære løsninger og DMS-er enn noen annen region Vi har en veletablert dialog med KS, og har fått en koordinering mellom de tre fylkeslederne. Vi har personer både i foretakgruppen og i kommuner som kjenner reformarbeidet godt gjennom å ha deltatt i arbeidet: ­ Kurt Løvold, (Ålesund kommune), ­ Helge Garåsen,(Trondheim kommune), ­ Marit Botnen (Ulstein kommune), ­ Kolbjørn Almlid og undertegnede