Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Aktivitetsplan 2016 - 2018 Internrevisjonen HMN-RHF - Presentasjon for Regionalt brukerutvalg 9. mai 2016. Vedtatte aktiviteter 2016 Aktiviteter som vurderes.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Aktivitetsplan 2016 - 2018 Internrevisjonen HMN-RHF - Presentasjon for Regionalt brukerutvalg 9. mai 2016. Vedtatte aktiviteter 2016 Aktiviteter som vurderes."— Utskrift av presentasjonen:

1 Aktivitetsplan Internrevisjonen HMN-RHF - Presentasjon for Regionalt brukerutvalg 9. mai 2016. Vedtatte aktiviteter 2016 Aktiviteter som vurderes igangsatt 2017 – 2018 Løpende aktiviteter Notater fra møtet: Vektlegger brukermedvirkning rettet mot aktivitetsplanen Ønsker fokus på pasientrettighetene Pasientreiser er ønsket tema Utarbeidet av: Jørgen Midtlyng, Internrevisjonssjef Dato:

2 Vedtatte aktiviteter 2016 Samhandlingsreformen
Dokumentasjon og dokumentasjonsflyt av pasientopplysninger i HF’ene Samhandling mellom private avtalespesialister, sykehus og HF’ene Variasjon i helsetjenesten

3 Samhandlingsreformen
Pågår. Rapport forventes Q3-2016 Aktuelle tema nå: 1) Samhandling i forbindelse med henvisning, overflytting og utskriving av pasienter: - mellom helseforetak og kommuner - mellom avdelinger internt i helseforetak Samhandling mellom kommunene og helseforetakene i forbindelse med etableringen av akuttfunksjon i kommunene Skal besvare: Godt nok rammeverk, inkl. oppfølging og forbedring? Faktisk samhandling?

4 Dokumentasjon og dokumentasjonsflyt
Aktuelle tema for revisjonen vil være: - Etterlevelse av krav i regelverket om dokumentasjon av helsehjelp. - Styring og kontroll av tilgang til helseopplysninger. - Dokumentasjonsflyt mellom enheter, med fokus på overføring av pasientopplysninger. En undersøkelse som Riksrevisjonen har gjort i 2013 viser at helseforetakene har et forbedringspotensial når det gjelder styring og kontroll av tilgang til helseopplysninger.

5 Ledelse i helseforeteak
Følgende områder kan være aktuelle: Rammer for ledelsen Rekruttering og ledermottak Lederutvikling Lederstøtte Utøvelse av ledelse Anvendelse av styringsinformasjon Ledelsens ansvar for organisering av virksomheten ihh til krav i regelverk Ledelsens ansvar for internkontroll og risikostyring som del av virksomhetens styringssystem

6 Samhandling private/sykehus/HF
Aktuelle tema for revisjonen vil være: Hvilke føringer og retningslinjer er etablert for bruk av private tjenesteytere (fra ledelsen i RHF og HF)? I hvor stor grad er det etablert rutiner for samhandling mellom HF og private tjenesteytere? På hvilken måte skaffer HF og RHF oversikt over den totale kapasiteten i spesialisthelsetjenesten i regionen? På hvilken måte sikrer HF/RHF at den totale kapasiteten blir utnyttet på en effektiv måte?

7 Variasjon i helsetjenesten
Administrasjonen i RHF vil innen 1. juni 2016 konkretisere plan og tiltak med sikte på å innfri målene for Dette vil danne grunnlag for vurderinger i internrevisjonen om mulige kartlegginger/revisjoner på dette området.

8 Aktiviteter som vurderes igangsatt 2017 – 2018
Kunnskap om informasjonssikkerhet ved bruk av medisinsk teknisk utstyr Integrering av rusbehandlingen i helseforetakene


Laste ned ppt "Aktivitetsplan 2016 - 2018 Internrevisjonen HMN-RHF - Presentasjon for Regionalt brukerutvalg 9. mai 2016. Vedtatte aktiviteter 2016 Aktiviteter som vurderes."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google