Utfordringer og løsninger

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

Foreldremøte 3b – våren 2013 Oppmøte:
Abildsø skole - Eksamen 2014.
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
Bli kjent dag ved Korsgård skole – onsdag 4.juni 2014
Salhus Skole Et trygt sted for læring hvor alle opplever mestring og utvikling i et inkluderende fellesskap.
Individuelt arbeid før neste kurs. •Det er nær sammenheng mellom dette kurset og det neste – VOKS: videre opplæring i kommunikasjon og samhandling •Det.
O PPGAVE 21 Side O PPGAVE 21 Da Mor (bli) ble sammen med Jan, (flytte) flyttet vi inn i det store huset hans nede ved sjøen. Jeg (få) fikk.
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Språk, Lesing og Læring Oppfølging av SLL-planen
Skole struktur Tverlandet/Løding
Bruker- og medarbeiderundersøkelser 2012 – Tilnærming, hovedkonklusjoner og resultater KONGSVINGER KOMMUNE.
Velkommen til Fylkesmannens fagsamling 29. og 30. oktober 2013.
Kommentarer til rapportene «En av flokken?» og «Langt igjen?» v. Pia Paulsrud, Utdanningsdirektoratet.
NyGiv Mål Minske frafall i videregående skole.
Questback 2012 Questbacken er basert på svar fra de som har vært til veiledning ved Karrieresenteret i Nord- Trøndelag. Det var ca. 325 som svarte i 2012,
Overgangsprosjektet NY GIV
Vi startet med å spørre dem: Hva er bra med kaninboys?”
Aktuelle saker – tiltak, høringer, uttalelser. Likestillings- og diskrimineringsombudet Tiltak og høringer Kontroll av kommuner Idrettsrapporten Høring.
VELKOMMEN TIL BRAGERNES SKOLE VI VIL TRIVES VI VIL LÆRE
Gjør om fra direkte til indirekte tale. Han sier … 
Kapittel 5 oppgave d Bruk riktig ord på riktig plass i riktig form.
Side Oppgave Kondisjonalis jeg – kjøpe – den kjolen Jeg skulle ha kjøpt den kjolen, besøke – han – sin gamle mor Han skulle ha besøkt.
s. 1 Evaluering av rådgivningstjenesten Foto: Crestock.com.
Kombinasjonsbibliotek i Berg To like bibliotek i to ulike bygder Tunnelen fra Senjahopen til Ersfjorden gjorde forbindelsen mellom bygdene.
Merete Eskelund1 Sykdom i eksamensperioden Forberedelsestiden Varsle skolen med en gang Kan gjennomføre eksamen likevel. Prøvedagen (Både muntlig.
Foreldremøte 7.trinns foreldre, vår 2013 Rektor Merete Eskelund
Av Åge Særnmo MALERKURS I MORA. KURSHOLDERE OG LÆRERNE FRA TRYVIS Kursholdere: Örjan Nilsson Hans Wikström Per Inge Peterson Lærere fra Tryvis: Einar.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
Orientering om eksamensperioden, eksamensreglement og klageadgang
Individuelt arbeid før neste kurs. Det vil alltid være saker for de tillitsvalgte som ligger i en gråsone mellom juss og andre typer vurderinger Hva styrer.
Framtidens barnehage.
Til Læringsmiljøutvalget Rapportering fra Si fra-systemet klager og varsler på læringsmiljøet.
Velkommen til Godlia skole Skolestart Skolens visjon: "Et trygt sted å være og et godt sted å lære"
Velkommen til Grøne Bråden skole
Grammatikk tirsdag 14. oktober Læringsmål: - Lære når du bruker og - Lære når du bruker å.
FOKUS PÅ TRAUMER Forståelse og behandling av PTSD og komplekse traumer.
Trivselsundersøkelse 2014 Brukerundersøkelse høst 2014 (utdrag) Skoler som ble kontaktet Alle 882 trivselsskolene som var aktive høsten Besvart av.
Lyshovden Oppveksttun!
Argumenterende tekster
Velkommen til Varden skole Program i kveld
FORELDREMØTE 1. KLASSE 23. SEPTEMBER 2014.
SFO Kultur- og fritidsaktiviteter. Skal være tilpasset barna og foreldrenes behov.
Velkommen til foreldremøte på SFO
Velkommen til førskoledag
Ole Henry Halleraker Rektor
Førskoledag 15. juni Hordvik skole
Lekseplan for 5.trinn uke 16 Mandag 13. april– fredag 17. april.
VELKOMMEN TIL MADLAMARK SF
Lesing og lesestrategier
Livsstilsending - uke 5 -
Hva er viktig for elevers læring?
Velkommen til foreldremøte 1. rød. Informasjon om 2. klasse  Klassene fortsetter slik de er nå.  Jeg fortsetter som kontaktlærer.  Anbjørg fortsetter.
Gjør om fra direkte til indirekte tale. Hun sier … Kapittel 1 oppgave f.
Skolestart ”Da klokka klang” Foreldremøte for foreldre/foresatte til nybegynnere høsten mai mai 2010.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være.
Skolestart ”Da klokka klang” Foreldremøte for foreldre/foresatte til nybegynnere høsten mai mai 2011.
Velkommen til møte for foresatte på 1.trinn våren 2016 Agenda: Opplæringsloven v./rektor Sosial kompetanse Matematikk Norsk Erfaringsutveksling Lekser.
Uke 45 2.nov.- 6.nov. Ord å forklare: Tro Data på stasjon er kjempegøy. Vi øver på å logge på/av, og jobber med kjekke matte og norsk spill.
Opplæringsloven kap. 9a – aktuelt om lovverket Ragnhild Øvrebø, jurist, fagstab Oppvekst og levekår, Stavanger kommune Kurs i opplæringsloven kap. 9a for.
Oppstarten Første uke- strålende Jobber med gode rutiner og arbeidsro Lesestund hver morgen. Øver på å skrive stavskrift Alle har venner, godt klassemiljø.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE!. PROGRAM Quiz Info om klassemiljø, lekser, leksehjelp, foreldreundersøkelsen, lesediplom, utviklingssamtaler, kontakt med.
Lokal brukerundersøkelse for NAV-kontorene i Hordaland
KOLLMYR SKOLE NETTAVIS Desember 2013.
23. November 2017 Skolen fyller 50 år !
Foreldremøte skolestartere 2018
Velkommen til foreldremøte 4.trinn
Opplæringslova kapittel 9A Lovendring fra 1. august 2017
Utskrift av presentasjonen:

Utfordringer og løsninger SFO Utfordringer og løsninger

Vetle Går nå i 6. klasse på Halsen Skole, Stjørdal kommune. Har hatt fulltidsplass på SFO fra 1. klasse. I dag har Vetle et godt tilbud på SFO, men det tok 4 år før dette var OK. Idag vil dele erfaringen som støtte og inspirasjon til andre ønsker et bedre tilbud på SFO.

1. klasse Mor og far var i god tro om at Vetle fikk bra oppfølging på SFO. Men da Vetle ikke kunne være med i klassebursdag i SFO tiden så vi at oppfølgingen av Vetle ikke var tilstrekkeling . Voksentettheten var ca 1:15. Så begynte vi foreldre å klage

Saksbehandling en starter 1. klasse Klaget i brev til rektor ved Halsen skole at Vetle ikke fikk være med i bursdag i SFO tiden sammen med resten av klassen. Rektor svarte i brev at de hadde for lav bemanning på SFO til at de kunne følge Vetle. Foreldre klaget videre med brev til Fylkesmannen i Nord-Trøndelag. Fylkesmannen svarte at han dessverre ikke kunne hjelpe da opplæringsloven ikke gjelder på SFO, men kun i skoletiden.

3. , 4. og 5 klasse Foreldre engasjerer advokat for å få bedre tilbud på SFO, det vil si 1:1 oppfølging på SFO . Advokat Ann Helen Aarø trekker inn Diskriminerings- og tilgjengelighetsloven og ber Likestillings- og diskrimineringsombudet vurdere om Stjørdal kommune bryter loven . Likestillings- og diskrimineringsombudet tar saken, sender brev til Stjørdal kommune om redegjørelse om tiltretteligging for Vetle ved SFO på Halsen skole. Ombudet sender brev 3 brev i 2011/2012 hvor kommunen svarer. Vi foreldre kommenterer alle svarbrev fra kommunen. Foreldre får brev fra Stjørdal kommune at det er innført aktivitetsplan for Vetle på SFO fra November 2012 ( Vetle i 5.klasse) Gjennomføring av aktivitetsplanen krever 1:1 oppfølging av Vetle. Vi foreldre er fornøyde med tilbudet. Rektor har bekreftet at Vetle vil aktivitetsplan ut 7 .klasse på Halsen skole

SFO Aktivitetsplan for Vetle 2013/2014 Dag: Mandag Dagens aktivitet: Gåtur, bibliotek. Med på fellesaktiviteter Person : Berit Tirsdag Aktivitet valg fra tavla Pål Onsdag Lese bok, tegne, sandkasse Eva Torsdag ADL-trening(buss,butikk o.l) Sonja Fredag Nora Vetle har egen dagstavle der det skrives ned dagens aktivitet når han kommer på SFO. Denne henger på veggen i garderoben. Velger å bruke skrift da han kan lese. Der står også hvilken voksen han skal være sammen med. Adl trening inngår i lek hver dag. Det være seg frisør, butikk, betaling, koke mat, hjelpe andre o.l