Dokumentasjonsdag Torsdag 17.mars 2011 09:00 – 15:00 Oppsummering fra gruppearbeid.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Historien om ”Mauren og Løven” (klikk for å fortsette...)
Advertisements

Behandlingsansvarlig i spesialisthelsetjenesten
Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
Samhandling med St. Olavs Hospital
Velkommen til Vestre Nes Omsorgsbolig
Grav i all hast Siri Gedde-Dahl.
Geografiprosjekt Uke Innlevering 20.mars kl
Veiledning av elever / lærlinger
Hverdagsrehabilitering
Systematisk bruk av klasseregler Introduksjon av klasseregler for å fremme konsentrasjon og god arbeidsinnsats Gunn Kragseth & Henry Liamo. Utadrettet.
Norsk sykepleierforbund Bodø
Oppfølgingsplanens funskjon
Individuell plan: ”Gjør det så enkelt som mulig”
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
En måte å lese Bibelen på
Selvdialysesenteret Sykepleier Elisabeth S. Hoel
Seksjon psykoser, sykehuset Levanger
PÅRØRENDE RETTIGHETER
Grunnkurs gesisPLAN - Del 8
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Opplæringsplanen for nytt kapittel 4 A i pasientrettighetsloven
NY LOV OM HELSEPERSONELL
Nettverksmøte på Sortland
Orientering om utfordringer i legevaktsamarbeidet Situasjonen rundt legevaktsituasjonen har endret seg siden evalueringen fra 6K og Agenda K ble gjort.
Veiledning av studenter
DEMENSFYRTÅRN LOFOTEN Berit Mosseng Sjølie Prosjektleder
Kvalitetssystemet EQS Introduksjon for tilsette
Avdeling for sosionomutdanning
Post 4, sykehuset Levanger
Emnekurs i generell gynekologi
Kapittel 4 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
Kapittel 5 oppgave b Sett inn riktig form av substantivene, med artikkel hvis nødvendig.
Utfordringer i tjenestetilbudet til eldre Bergen 2. april 2008
Trinn 3 Bruke vurdering for læring for å fremme elevenes skriveutvikling.
Trinn 3 Bruke vurdering for læring for å fremme elevenes skriveutvikling.
Nettverksmøte FUNNKe 18.juni 2012 Elektronisk meldingsutveksling Forberedelser.
Legemiddelinformasjon - et skrikende behov -
Nettverksmøte i Midt-Troms Velkommen!. Sammen skaper vi tiltak og trivsel! Kort status for Lenvik kommune pr : Oppstart meldingsutveksling.
Hvordan sikrer vi drift og hvordan organiserer vi meldingsovervåking?
Hvilken betydning har etikksatsningen hatt? Reidar Pedersen Senter for medisinsk etikk, Universitetet i Oslo Avslutningsseminar for etikkprosjektet, Bærum,
Mestring gir trivsel og trygghet Avdelingssykepleier Cecilie L
CAKE session no. 7 Skader på hender og fingrer. Siden sist … Vi har nylig avsluttet vår stille avvik-serie, og vi er fornøyde med både form og innhold.
Hjertelig velkommen! Til pasienter på sykehjemmet og i hjemmetjenesten, deres pårørende, støttespillere, ansatte og venner! Lunner omsorgssenter
Studieopplegget Bakgrunn Innhold Gjennomføring av studiegrupper
Avdeling for øyeblikkelig hjelp, Jæren
Behandlingstilbudet for mennesker med spiseforstyrrelser, IKS erfaringer Møte i NKNS Notater til innspill til diskusjon, basert på IKS erfaringer.
 En modig leder  Mangel på kvalifisert arbeidskraft  Noen så mitt potensial  Noen tok seg tid for å forklare  Noen ble av og til irritert på grunn.
Matsituasjon Våre reaksjoner Lite hygienisk
CAKE session no. 4 Stille avvik. Siden sist … Forrige CAKE session handlet om læring og buddysystem Buddygruppen arbeider nå med å gå gjennom innspillene.
Og.
ETIKKKAFFE Høstkonferansen Bodø 7 og 8 Oktober 2014 Elin Johansen, Dønna sykehjem.
Elektroniske meldinger – Gevinst eller merarbeid - for hvem? Ove Nordstokke - SUS.
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
Kjersti Roalsvig – rådgiver/ jurist Fylkesmannen i Rogaland
Prosjekt Barn som pårørende SI somatikk 2014
Øving 1 - Forretningsideen
Månedsbrev for Froskene – Mars 2015
PSY (Videregående modeller i arbeids- og organisasjonspsykologi)
Politisk påvirkning.
Etisk refleksjon.  Porsgrunn deltok i 1. pulje i KS sin satsing «Sammen om etisk kompetanseheving»  Prosjektleder i 20% stilling i prosjektperioden.
Lær lettere Studieteknikk for meir effektiv læring.
Pasient- og brukerombudet i Buskerud
Endringer i psykisk helsevernloven 2017
HVA ER EN PDA? PRAKTISK BRUK PROSJEKT PDA, MOBIL PROFIL GEVINST
Hvordan gjøres dette i Gerica
Bruk av elektroniske meldinger i Gerica i samhandling med sykehuset
NSF-FSR lederseminar
Barn som pårørende Tilbud til barn som pårørende
PROSJEKT PDA I STEINKJER KOMMUNE MOBIL PROFIL
Dialogmelding lege - lege
Utskrift av presentasjonen:

Dokumentasjonsdag Torsdag 17.mars :00 – 15:00 Oppsummering fra gruppearbeid

Alternativ tekst? Da vi kom inn til beboer kl satt hun på gulvet, hun var urolig og virket ikke orientert for tid og sted. Hun ønsket ikke hjelp fra oss, men vi vurderte situasjonen slik at det var nødvendig med stell pga avføring på klærne. Ansvarlig sykepleier kontaktet tilsynslege NN og kom frem til at vi kunne gi beboer Stesolid supp mot hennes vilje. En pleier satt med beboer til hun fikk effekt av medisinen, da var hun mindre engstelig og samarbeidet ved stell. Beboer ble hjelp til sengs kl og har sovet rolig etter dette.

Finn de to største utfordringene dere har i forhold til å gjøre en god dokumentasjon. Tid. Vanskelig å gå i fra beboer, pc er på vaktrom Organisert hverdagen, tid til god dokumentasjon Kose seg med datamaskinen når det er travelt i avdelingen? Må gå inn i annet bygg for å dokumentere Tid til oppdatering, mye nytt med Gerica Tungt å dokumentere på slutten av 14 t vakt

Formulering – hvordan skrive (ordvalg?), særlig psykiske forhold Ikke ulovlig å bruke pasientens navn i journalen. Bedre å bruke termen bruker/beboer i dokumentasjonen (juridisk dokument, lettere å anonymisere), særlig om en kommer i skade for å skrive i feil journal Eldre ansatte med datavegring, blir papirjournal i stedet. Det er greit å gjøre som før (motstand mot endring) Forstår en alvorligheten ved manglende dokumentasjon, eller må det tilsyn til? Aggressive pårørende regnes som avvik (personalet opplever seg truet), skal ikke i journalen

Opplæring, kurs er ikke det beste, heller ein-til-ein (direkte og relevant, bruke systemet) Skriver på feil sted/dokument Dobbeltføring Sykehuset har annet datasystem, pasient kommer fra s.hus seint på vakten (dårlig inn-notat)

Innsyn i journal, hvordan er prosedyren? Pasienten må samtykke i at pårørende skal få innsyn. Journalansvarlig adm retten. Det gis utskrift, dette dokumenteres i journalen Jurist som er kontaktperson ift hvilke deler som skal utleveres Dette er ikke noe alle skal gjøre… La sjefen ta jobben Det finnes snart? rutiner for hvordan dette skal håndteres Uten samtykkekompetanse, hvem vurderer? Samarbeid mellom lege/pleiepersonell som kjenner pasienten godt (har en verge, er det verges ansvar)

Finn to konkrete forslag som kan gjøre dokumentasjonen bedre på din arbeidsplass. Bærbar pc, dokumenter hos beboer Hjemmetjenesten har PDA «rare» formuleringer, dialekt – ein-til-ein veiledning, fokus på gode journaler, felles tilbakemeldinger/fokus på ros, konkret tilbakemelding direkte ift feil, hyppige tilbakemeldinger Gratis datakurs til de med behov Respekt for hverandres arbeidsoppgaver, eget ansvar å få tid til dokumentasjon (men også ledelsesansvar) – stille «krav» til hverandre Være obs på fagspråket

Stille rapport? Blir tvunget til å dokumentere – då må de (ser ikke at det er viktig) Eget ansvar for å lære seg selv Mellom A og N vakt, N vakt godt fornøyd (leser og stiller korte spørsmål), D-vakt får kort beskjed om avvik, ellers må en lese selv Kort-vakter, må lese veldig mye om det er lenge siden forrige vakt (tidkrevende, seint i gang med stellet)