Horten vidergående skole

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Læringsmiljø og pedagogisk analyse En strategi for skoleutvikling
Advertisements

Samarbeidsseminar om tvangsekteskap
Vurdering for læring Tema: Nøkkelen til vurdering på Vg2 og Vg3 frisør
Grete Haaland Sund HiAk,
Tips og råd for praktisk kompetansearbeid
Strategiarbeid i praksis
Ansvar og prosesser i skolen
2003 Det utdanningsvitenskapelige fakultet Institutt for spesialpedagogikk Tilpasset og inkluderende opplæring i barnehage – Jorun Buli Holmberg 21. september.
Lørenskog Idrettsforening
Kontaktmøte for Vg Del 1: Samling i kantina med informasjon fra rektor og Elevtjenesten (rådgivere, PPT, helsesøster og miljøarbeider) Del 2:
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE 11.SEPTEMBER 2013 Stikkord og dato.
VELKOMMEN TIL VIK SKOLE
Tilpasset opplæring i en lærende skole
Mangfold og fellesskap
Bente Aronsen Kunnskapsdepartementet
Kompetansesatsing For ansatte i barnehagen 2013
Hvorfor Kulturplan? Vedtak oppfølging Forny ”Kulturstrategier for Levanger kommune”. Behovet for å lage Levanger kommunes første kulturplan. Behovet.
Likeverdige tjenester i praksis
BIKUBEN – Regionalt brukerstyrt senter
Forankring av arbeid med LP- modellen Opplæringslovens betsemmelser og faglige begrunnelser for lederoppgaver og –ansvar Gardermoen juni 2012 Svein.
Didaktiske analysekategorier
HORDALAND MUSIKKRÅD Konferanse for lokale musikkråd Bergen, 12. – 13. mars 2010.
KUNNSKAPSLØFTET UNNEBERG SKOLE
Elevmedvirkning Prinsipper for opplæringen:
STRATEGIPLAN LILLEHAMMER-SKOLENE
Bjerkebarnehagenes visjon og verdigrunnlag
Regjeringens navn på den nye skolereformen
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Samkommunestyret – Kunnskapsløftet v/Tone Volden Rostad Kunnskapsløftet er en ny og omfattende reform av hele grunnopplæringen. Visjonen er å.
Informasjonsmøte «Ny Horten vgs» 5.Juni Rammene for dagen – Velkommen v/rektor – Direktør utdanning Øyvind Sørensen
Verdas beste skule,… på Toftøy ! Ingen utanfor - alle med ! Vi klarer alt ! Læring og trivsel for alle ! Visjon 1 Kva kan ein rektor ynskje seg Th Kittelsen.
Kompetente barn og unge 4.Samling April 2008 Organisasjonslæring.
Kvalitet i møtet med brukeren Hvordan lykkes med kvalitetsforbedring?
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Visjon Ørsta vidaregåande skule: Meistring gjennom aktivitet og utforsking.
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
DEMONSTRASJONSSKOLER OG -BEDRIFTER fellessamling i Kristiansand Åge R. Rosnes, november 2005.
2003 Det utdanningsvitenskapelige fakultet Institutt for spesialpedagogikk Tilpasset og inkluderende opplæring Jorun Buli Holmberg TILPASSET OG INKLUDERENDE.
LYSTLUNDEN Horten vidergående skole. ROM – OG FUNKSJONSPROGRAM Programmet skal redegjøre for alle funksjoner i skolen, og hvilke fysiske krav som må være.
Småbarnspedagogikk Fordypningsenhet vår 2007 Pedagogisk arbeid med barn fra null til tre år.
OM LÆREPLANER Hva er en læreplan Læreplaner og virkeligheten
Skolen som lærende organisasjon NFFL
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
COMENIUS REGIO Konferanse 28.4 og 30.4.
Xx Høgskolen i Gjøvik. INNHOLD 2 1)Høgskolen i Gjøvik 2)Mål og strategier 3)Satsingsområder.
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
Inkludering og mangfold. Hva betyr inkludering? Inkludering Når enkeltmennesker eller ulike sosiale grupper blir del av et nytt fellesskap som består.
VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.
Samlokalisering Horten videregående skole Fylkestinget vedtok i desember 2004 : utarbeide et byggeprogram for en samlokalisert skole reguleringsplan for.
GRUNNKOMPETANSE FOR ASSISTENTER I BARNEHAGE 2015 / 2016 Assistenter i kommunale og private barnehager i Harstad –Assistenter fra Kvæfjord, Skånland, Ibestad.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
Etter at du har satt inn bilde må du høyreklikke på bildet og trykke «send bakerst» REGIONAL PLAN FOR KUNNSKAPSSAMFUNNET.
Samfunnsviternes etiske retningslinjer. Hva er etikk? Etikk er begrunnelser for våre valg og handlinger. ”Man kan skille mellom etikk og moral. Moralen.
ALU 1, mandag Erfaringsdeling etter praksis.
Kompetanse for mangfold
Evaluering av TSB fusjonen i Helse Midt-Norge i 2013/2014
Regional plan for et helhetlig opplæringsløp
Myndiggjorte medarbeidere i pleie- og omsorg – hvorfor og hvordan?
Hole ungdomsskole Visjon: TRYGG, KREATIV OG UTVIKLENDE FOR ALLE.
AtBs verdier - Overføring av verdiene i møtet med kunden ved billettkontroll. Tilbudskonferanse
Jon Espen Palm, Kjøsterud skole
IKT for læring Mattias Øhra.
REalfagskommune!.
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst.
Samarbeid hjem – skole (en veileder)
God læring og gode læringsresultat skal vere vårt varemerke
Handling i hverdagen der barna er
Utskrift av presentasjonen:

Horten vidergående skole LYSTLUNDEN Horten vidergående skole

VISJONSBOK Formål: Angi visjoner og mål for prosjektet Være styringsgrunnlag for prosjektet For rom- og funksjonsprogrammet For gjennomføringen av prosjektet 3. Være grunnlag for evaluering av prosjektet

VISJON OG VERDIER Visjonsboka redegjør for fylkets og skolens visjoner og verdier knyttet til kompetanse. Visjonene for skolen er knyttet til hva skolen skal oppnå hva skolen skal være verdier: ÅPEN – MODIG – RETTFERDIG - PROFESJONELL

MÅL Samfunnsmål Effektmål Resultatmål Eierperspektivet – virkning for samfunnet ved at nytten realiseres Visjonsboka: Horten vgs skal være det naturlige førstevalget for kommunens innbyggere når det gjelder videregående opplæring og voksenopplæring Effektmål Brukerperspektivet – konsekvensen for brukerne ved at nytten oppstår Resultatmål Leveransen ved overlevering – uttrykt ved måltall og egenskaper

Effektmål 1 Læring og sosiale ferdigheter Skolens primære oppgave er å legge til rette for gode læringsaktiviteter Varierte undervisningsmetoder Ulike læringsstrategier tilpasset den enkelte elev Læreren som inspirator, veileder og pedagog med faglig tyngde og autoritet Fremme positiv elevatferd Åpenhet og samhandling på alle nivåer Stimulere til aktiv deltakelse i skole- og samfunnsliv Medvirkning og respekt for mangfoldet Skoleanlegget er rammen om dette.

Effekten måles Skoleanlegget skal stimulere til økt samhandling Det skal gi anledning til individuell elevoppfølging Læringsarenaen skal oppleves som inkluderende, fleksibel og gi mulighet for likeverdig og tilpasset opplæring. Elevene skal oppnå gode resultater og vise høy grad av trivsel

Effektmål 2 Kultur- og identitetsbygging Elever og ansatte skal oppleve tilhørighet til en felles skolekultur Skoleanlegget skal legge til rette for teamarbeid og gi rom for refleksjon Elever, ansatte og andre aktører skal delta i et trygt og inkluderende skolemiljø.

Effekten måles Det skal være samsvar mellom skoleanleggets utforming og skolens verdigrunnlag Skoleanleggets arealer stimulerer til økt grad av medvirkning Elever og ansatte har et positivt eierforhold til skolen Det er stor elevaktivitet på tvers av skolens fagområder

Effektmål 3 Møteplass Tilrettelegge for ulike møteplasser og samarbeidsarenaer or å sikre samhandling internt og eksternt Møteplasser skal understreke skolens primæroppgave, skolen som sosial og kulturell arena og som regional utviklingsaktør Det skal finnes møteplasser av ulike typer og for ulike formål. Det skal være anledning til å skjerme seg fra fellesskapet Møteplassene skal legge til rette for økt elevkontakt Ansattes arbeidsplasser skal tilpasses den enkeltes behov for tilrettelegging og skolens helhetlige behov Pedagogisk personale samles i mindre, desentraliserte enheter der nærhet til elevene, fagene og / eller teamene vil være avgjørende for plassering Elevbedrifter skal gis mulighet for å utvikle og produsere varer og tjenester for å stimulere til en virkelighetsnær opplæring

Effekten måles Det finnes møtearenaer tilpasset ulike behov Skolen er tilrettelagt for alle brukere Skolens fellesarealer benyttes i stor grad Elevbedrifter bidrar med tjenesteproduksjon internt og eksternt Det er registrert økt grad av trivsel blant både elever og ansatte Skolens samhandling med lokalsamfunnet oppleves positivt

UTFORDRINGEN VÅR Å omsette visjoner og mål til et rom- og funksjonsprogram. Rom- og funksjonsprogrammet er et dokument som redegjør for kravene vi setter til det nye skoleanlegget. Vi skal beskrive den nye skolen med ord, tabeller og illustrasjoner

SKOLEN SOM HELHET Helheten beskrives som overordnete krav Visjoner og mål for skolen 2020 Opplæringstilbud 2020 Læreplaner med fag og timefordeling Metoder for læring og arbeidsformer Skolens organisering 2020 Dimensjoneringsgrunnlag – år 2020 Antall elever, totalt og fordelt på de ulike utdanningsprogrammene Antall ansatte

FRA TO SKOLER TIL ÈN SKOLE 1970 HORTEN GYMNAS HORTEN YRKESSKOLE idag HORTEN VIDEREGÅENDE SKOLE Lokalisert i to separate bygninger 2020 SAMLET I EN BYGNING

Hva har dere i bagasjen? Kvaliteter karakteristisk for skolen i dag FAGLIG Faglig tilbud Opplæring og arbeidsmetoder Samarbeid på tvers av avdelinger og yrkesgrupper SOSIALT Elever / elever Elever / ansatte Ansatte / ansatte OMDØMME Elever og foreldre Ansatte Andre ( byen, eksterne aktører mv)

NYE MULIGHETER 2020 Fullføre prosessen til én helhetlig skole Hva ønsker dere å tilføre og videreutvikle, faglig perspektiv? Læringsmetoder, læringsstiler, fag, samarbeid mv. Behov eller ønsker for nye læringsarenaer? Behov eller ønsker for nye sosiale arenaer? Hva skal være felles ? Elevtilhørighet ? Ansatte tilhørighet ? Hvordan tilrettelegge for samarbeid?

Prosess i dag ”Gule lapper” – Alle skal bidra inn i diskusjonen Prioriteringer – diskusjon og prioritering av viktighet. Alle forslag og meninger er viktige bidrag som skal framlegges. Skriftlig oppsummering som leveres til brukerkoordinator.