Prehospitalt Har anestesisykepleieren sin plass her?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kompetanse i lys av samhandlingsreformen
Advertisements

Pasientflyt og Tamiflulogistikk under en pandemi Øistein Løvoll Avdeling for infeksjonsovervåking Divisjon for smittevern Smitteverndagene 2006,
kommunelege og praksiskonsulent Anne Karin Forshei.
Videreutvikling og ny organisering
Interne forsinkelser ved legekontoret - årsaker og løsninger
samhandlingsforum Brukererfaringer med samhandlingsreformen
Kommunens helsetjenester i samhandlingens tid.
Skadestedsvurderinger og transport ved traumer
Bakgrunn: -Kommuneoverlege i Nes kommune siden -93
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
TILSYNSSAK MED FOKUS PÅ DEN PREHOSPITALE AKUTTMEDISINSKE BEHANDLINGSKJEDE.
Rettigheter og muligheter for pasienter og pårørende
Samhandling - sett med sykehusets øyne
- Samhandlingsreformen –
Sykehuset Innlandet i dag  6 somatiske sykehus  2 psykiatriske sykehus  5 distriktspsykiatriske sentra  2 lokalmedisinske sentra  Fordelt på flere.
Samhandlingsreformen sett fra en stor kommunes ståsted
Avansert klinisk sykepleie
Hvilke pasienter egner seg for kommunale akutte døgnopphold?
Tilgang på langs: Informasjonsdeling og sammenhengende pasientforløp - En introduksjon - Ellen K. Christiansen,seniorrådgiver, Nasjonalt senter for.
Lovgrunnlaget for helsetjenestene
Lov om spesialisthelsetjenesten m.m.
4 NYE HELSELOVER Lov om pasientrettigheter Lov om psykisk helsevern
NY LOV OM HELSEPERSONELL
Reformtider Arne Flaat Sykehusdirektør, Helse Nord-Trøndelag.
1 Samhandlingsreformen: Hvor er fysioterapeutenes plass? Dagseminar tillitsvalgte i Aust-Agder FORBUNDSLEDER EILIN EKELAND.
Samhandling Tilbudet til barn og unge Seksjon for habilitering v/ seksjonsleiar Solveig Glærum.
Helhetlige pasientforløp Nasjonal PKO-konferanse Tønsberg
Den faglige styrkingen av sykestuene i Finnmark
Hva er det vi har behov for å få hjelp til av spesialisthelsetjenesten? Av Per Willy Ormestad, Sosionom m/spesialkompetanse i sosialt arbeid på rusfeltet.
Etablering av øyeblikkelig hjelp døgntilbud i Fosnes kommune Med fokus på et helhetlig pasientforløp og kompetansebygging Gardermoen 4 juni-14 Anne Johanne.
Videreutdanning i prehospitalt arbeid for anestesisykepleiere
Krav om ”måltall” - en måte å sikre praksis og oppfylle samfunnets behov for helse- og sosialutdannende?
Snåsa kommune Samarbeidskonferansen 2007 Hva skjer i kommunene og helseforetaket som påvirker framtidig samhandling? Blir det bedre tjenester og mer samhandling.
Høyspesialisert medisin – hvor står arbeidet
HEALTH ECONOMICS BERGEN Legefaglig prioritert rett til behandling Erfaringer fra Norge Oddvar Kaarbøe Universitetet i Bergen Helseøkonomi Bergen.
Helse Nord-Trøndelag - status og retning Presentasjon til formannskapet i Levanger 27. februar 2008 Arne Flaat.
Samhandlingsreformen Ønsker fra Holmestrand Kommune SERVICE – STOLTHET - TRIVSEL.
Kommunehelsereformen - lokale/regionale utfordringer
Framtidens sykehus Nasjonal helse- og sykehusplan HelseOmsorg21
LCP – Liverpool Care Pathway Et pilotprosjekt i Hol Kommune i samarbeid med Utviklingssenter for sjukeheimar i Buskerud
Prehospital håndtering av cerebrale problemstillinger Tom Helge Vik Tollefsrud, Fagutvikler Prehospital klinikk, ambulanseseksjonen
En gledelig begivenhet Orientering til styret om overtakelse av ansvaret for følgetjenester for gravide til fødested og beredskap for denne tjenesten.
Ledelse av pasientsikkerhet Styreinvolvering. Sett et mål Del fakta og pasienthistorier Sett i gang og følg opp tiltak på systemnivå Forbedre pasientsikkerhetskulturen.
Innføring i akuttmedisinske problemstillinger og førstehjelp Sven Erik Gisvold Overlege / Professor Anestesi & Intensivavd. St Olavs Hospital.
Akutt kirurgisk beredskap i Lofoten - oppgaver og utfordringer Dagskonferanse om kirurgisk akuttberedskap
Høring NOU 2015:17 Først og fremst Meera Grepp, kommuneoverlege.
Naturskadeloven – de neste 50 år ! Utredning av ny naturskadelov Seniorrådgiver Tron R. Bøe Statens landbruksforvaltning.
Ambulanse i Midt-Norge 14.mai 2008 Ambulansekonferanse Midt-Norge Informasjon om en arbeidsgruppe nedsatt av Helse- og omsorgsdepartementet Even Klinkenberg.
Barnog ungdom som pårørende, 2009 Barn som pårørende Spesialrådgiver/ spesialsykepleier Randi Værholm Kreftforeningen Barnog ungdom som pårørende, 2009.
Samordning av spesialisthelsetjenesten i Fjellregionen.
Hva er en pasientreise? En pasientreise er transport av pasienter til og fra undersøkelser og behandlinger hos offentlig godkjente behandlere Hovedregelen.
Prosjektdirektør i Helse Sør-Øst Andreas Moan
Strategi Strategi Innsatsområdene vedtatt på landsmøtet danner målbildet for NSF i landsmøteperioden mens strategien forteller.
Informasjon om Avansert hjemmesykehus for barn
KOSTRA arbeidsgruppemøte Samhandlingsreformen
Ambulansebestilling Bruk av ambulanse
Mobilt røntgen i distriktene (Hybridmodellen)
Kjeden som redder liv. Forventninger til Brannvesenet
Workshop Helseberedskap og akuttmedisinsk kjede
Legevakt i Røros, Os og Holtålen (ROH) og ambulanser
Om ambulanseberedskap /akuttberedskap i Sør-Trøndelag 8.juni 2017
Klar til å yte førstehjelp Klar til å stabilisere situasjonen
Helse Nord-Trøndelag HF Klinikk for prehospitale tjenester
Samarbeidsutvalg Bergensregionen Liv Olsen
Hva det innsamlede materialet om individuelle frister viser
Helseforsikring i Lemminkäinen Norge AS
Brukerutvalget 2018 Styrearbeid og roller.
Bedre samarbeid: Utprøving av ny beredskapsmodell med organisering av stedlig akuttmedisinsk kompetanse i Snåsa? Helse Nord-Trøndelag HF Klinikk for.
Styremøte 20. juni 2018.
Tjenesteyting i en brytningstid
Utskrift av presentasjonen:

Prehospitalt Har anestesisykepleieren sin plass her?

Kompetansekrav- utfordringer! Pasientens behov for faglig forsvarlighet er utgangspunktet for å vurdere krav til kompetanse. Prehospital tjeneste skal være sykehusets forlengede arm. Etter oppdragsdokumentet er foretaket pålagt å drive følgetjeneste.

Behov for Spesialkompetanse Med økt spesialisering og endret funksjonsfordeling vil flere og sykere pasienter ha lengre avstand til behandlende sykehus Akutt kritisk syke transporteres mellom sykehus med ulike kompetansenivå. Behovet for spesialkompetanse i tjenesten har sitt utgangspunkt i gitte kriterier og ved opprettholdelse av et forsvarlig akuttmedisinsk helsetilbud ved nedleggelse av lokalsykehus

Spesialkompetanse i prehospital tjeneste Anestesisykepleierens rolle i den prehospitale tjenesten må sees i sammenheng med utviklingsplan for en helhetlig prehospital tjeneste. Anestesisykepleierens deltagelse prehospitalt er beskrevet i nasjonal rammeplan

Hva gjør oss egnet for prehospitalt arbeid? Anestesisykepleier har en forutsigbar kompetanse ut fra felles plattform Anestesisykepleier har en grunnleggende god vurderingskompetanse Anestesisykepleieren har handlingskompetanse Anestesisykepleieren kan ha en veiledningsrolle Anestesisykepleieren er god på tverrfaglig samarbeid Anestesisykepleieren har lang tradisjon på gode dokumentasjonsrutiner

Kompetanse og funksjon OG ikke minst Anestesisykepleier kan på noen områder tilby behandling prehospitalt utover ambulansepersonellets kompetanse

Dagens prehospitaletjeneste i SØ Anestesisykepleierne deltar på utrykninger etter kriterier i Norsk Indeks for medisinsk Nødhjelp. På dagtid dekkes fylket av to biler etter kl.16.00 dekkes hele fylket av en akuttbil. Anestesisykepleier rykker ut i alle situasjoner hvor det er akutte respirasjon/ sirkulasjons-problemer og/eller redusert bevissthet i tillegg til ved spesifiserte oppdrag som ulykke, drukning og alvorlig syke barn.

Risikovurdering opp mot pasientkasus ved fjernelse av anestesisykepleier prehospitalt Pasient med ufrie luftveier/utilstrekkelig egenrespirasjon. Forsinket behandling. Hjertestans ved overføring mellom sykehus. Kritisk sykt barn. Medikamenthåndtering.

Konklusjon sett fra anestesisykepleiernes side Anestesisykepleier gir i dag et viktig bidrag i prehospitale tjenester På sikt forventes det at ambulansene utvikles til små minisykehus, som kan bidra til utredning og behandling på stedet, og ved det unngå innleggelser i sykehus. Med en slik utvikling og organisering vil anestesisykepleier kunne få en utvidet rolle som behandler. På lang sikt vil også det faste ambulansepersonellet få økt kompetanse, noe som må vurderes opp mot anestesisykepleierens funksjon.

Konklusjon sett fra prehospital tjenestes side Akuttbilene med anestesisykepleiere er i dag en betydelig tilleggsresurs med vurderingskompetanse og tekniske ferdigheter. I fremtidens tjeneste vil det være fokus på høyere utdanning med vurderingskompetanse i grunnbemanningen Anestesisykepleierne vil fortsatt ha verdifull tilleggs-kompetanse som kan være nyttig med tanke på fremtidens tjeneste. Vi forventer mer avklaring av problemer utenfor sykehus, mer samhandling med kommunehelsetjenesten og mer transport av kritisk syke pasienter.

Anbefaling Anestesisykepleier har kompetanse og ferdigheter som er nyttig i dagens og i framtidens prehospitale tjenester. Det er pasientenes behov for faglig forsvarlig helsehjelp som må være utgangspunkt for å vurdere kravet til kompetanse hos det personell som skal være med i ambulansen. Bemanning og organisering av prehospital tjenesten må sees opp mot nye funksjoner og oppgaver i framtidens sykehus

JA! Vår plass er også prehospitalt . anestesisykepleier prehospitalt gir økt anestesisykepleier prehospitalt gir økt pasientsikkerhet pasientsikkerhet