Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Helseforsikring i Lemminkäinen Norge AS

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Helseforsikring i Lemminkäinen Norge AS"— Utskrift av presentasjonen:

1 Helseforsikring i Lemminkäinen Norge AS
Leangkollen 14. februar 2007 v/ Bente Melum Storebrand Livsforsikring

2 Hvorfor Behandlingsforsikring?
Lavere sykefravær Rask behandling – raskt tilbake i jobb! Ingen ansatte i helsekø Tilgang til de beste behandlingsmetoder/sykehus i Europa.

3 Situasjon i dag Storebrand Helse 6 dager Offentlig Ukjent ventetid
Innleggelse på sykehus Time hos spesialist Time hos spesialist 6 dager Det offentlige helsevesenet fungerer bra på mange måter, og du vil få hjelp, særlig når det gjelder akutte lidelser. Problemet er at du ikke har noen garanti for når du får behandling. I det offentlige vil du få tilgang til helsetjenester når det er kapasitet. Det betyr at du kan være heldig å få rask behandling, men du kan også være uheldig å måtte vente i flere måneder. Gjennomsnittlig ventetid i dag er ca. 4 måneder. Utfordringer i det offentlige helsevesenet Finansieringsproblemer – de offentlige sykehusene sliter for å komme i økonomisk balanse. Demografiske endringer – stadig flere eldre, samt at vi lever lengre fører til økt press på helsevesenet. Skattefritaket på behandlingsforsikring– en politisk anerkjennelse av problemet Andre land – samme utfordringer. I enkelte fylker i Sverige får du ikke lenger behandlet definerte sykdommer i det offentlige. Innvendinger Pasientrettighetsloven Gir den enkelte rett i nødvendig helsehjelp hvis de tilfredsstiller visse kriterier. Tilfredsstilles disse kriteriene har pasienten rett til behandling ”innen de grenser som kapasiteten setter”, og de har rett til å få tildelt seneste behandlingsdato. Hvis denne datoen overskrides uten at pasienten har fått behandling kan han/hun kreve behandling på privat institusjon både i Norge og i utlandet – og dette skal dekkes av det offentlige. Intensjonen bak loven er god; problemet er at det ikke er bevilget nye penger til dette. Pengene tas fra sykehusenes egne budsjetter. En konsekvens av dette er at legene ved et sykehus ikke vil ønske å gi pasienten en garantert behandlingsdato som sykehuset ikke kan holde, for ellers vil det kunne koste sykehuset dyrt. Fritt sykehusvalg Alle sykehus har ikke like god kompetanse på alle områder. Dette er heller ikke mulig eller ønskelig fra myndighetenes side. Resultatet er at vi ser en økt grad av spesialisering på sykehusene. Når pasientene selv kan velge sykehus kan dette føre til at ventetiden på de beste sykehusene vil øke ytterligere. Erfaringene med fritt sykehusvalg viser at det er svært få pasienter som benytter seg av det. Dette har vi sett i Sverige og Danmark, der de også har betydelige ventetider for lidelser som ikke er akutte. Privat helsevesen Det private helsevesenet gjør det mulig å få behandling raskt. Fleksibelt og trygt. Tilgang til behandling når det passer deg - Og det er en klar fordel, for det kan få store konsekvenser å være sykemeldt: (overgang til neste foil)

4 Behandlingsavtale Pluss
Dette dekker helseforsikringen Dekningsomfang Behandlingsavtale Pluss Sykehusinnleggelse Ja Kreftbehandling Dagkirurgi Spesialistbehandling Fysioterapeut og kiropraktor Ja ( behandlinger pr år) Ansvarstid Ubegrenset Forsikringssum Egenandeler Ingen Helpline – Medisinsk kompetansesenter Ubegrenset bruk Tilleggsdekninger Psykolog Ja (12 behandlinger pr år, maks 24 behandlinger i forsikringstiden) Tverrfaglig utredning og behandling I forbindelse med diagnostisering og behandling av belastningslidelser i muskel og skjelettsystemet All behandling igangsettes umiddelbart etter henvisning fra lege

5 Langtidssykemeldte Ansatte som blir sykemeldte får vanligvis gjennomgått en tverrfaglig utredning bestående av: undersøkelse av spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering, nevrologi eller ortopedi funksjonsutprøving ledet av fysioterapeut undersøkelse av spesialist i manuell terapi og forebyggende helsearbeid, ved behov undersøkelse/samtale med psykolog, ved behov

6 Psykolognettverk og tverrfaglig ekspertbehandling av muskel- og skjelettlidelser
Psykologer Fysmed 3T Trondheim

7 Sykehusnettverk med 54 private sykehus

8 Slik benytter du helseforsikringen
1 Få en kopi av henvisningen fra legen 2 Ring Helpline på tlf , og faks eller send henvisningen til oss! 3 Du får rask kvalitetsbehandling på et av våre sykehus i Norge eller utlandet! Forsikringskort Medlemskort med informasjon til hver enkelt ansatt – øker bevisstheten og bruken.


Laste ned ppt "Helseforsikring i Lemminkäinen Norge AS"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google