Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Strategi Strategi Innsatsområdene vedtatt på landsmøtet danner målbildet for NSF i landsmøteperioden mens strategien forteller.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Strategi Strategi Innsatsområdene vedtatt på landsmøtet danner målbildet for NSF i landsmøteperioden mens strategien forteller."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Strategi

3 Innsatsområdene vedtatt på landsmøtet danner målbildet for NSF i landsmøteperioden mens strategien forteller hvordan målene skal nås Hvorfor behov for egen strategiprosess i etterkant av landsmøtet Landsmøtet forteller hva som skal oppnås Strategien forteller hva som skal prioriteres for å oppnå målene Strategi ? Landsmøtevedtakene forteller hva NSF skal lykkes med kommende periode, men sier lite om hvordan resultatene skal nås. Strategien forteller hvilke satsinger som skal prioriteres for å levere på målsettingene Det avgjørende for å lykkes med strategien er at den er prioritert og spisset

4 NSFs viktigste kamper 2016-2020
Et lønnsløft for sykepleiere som gir et lønnsnivå tilpasset kompetansen 1 4 Fortsatt forhandlingsrett i arbeidstidsspørsmål Politikere og arbeidsgivere skal ta konsekvensen av at det er en sammenheng mellom arbeidstidsordninger og pasientsikkerhet Befolkningen etterspør sykepleierkompetanse som svar på fremtidige utfordringer i helsevesenet 2 5 Sykepleierutdanningene skal være attraktive, og med definert sluttkompetanse på bachelor og kliniske mastere Bedre rammevilkår for å utøve god ledelse av sykepleietjenesten 3 6

5 Forbundsstyret/forbundsledelsen
• Ansvar for kampen/måloppnåelse • Ansvar for faktisk prioritet • Ansvar for å gi energi til/holde trykket på kampen Driver (en definert driver for hver kamp) • Ansvar for å drifte kampen • Ansvar for å utarbeide overordnet plan for/konkretisere kampen • Ansvar for å følge opp og rapportere til politisk ledelse • Ansvar for å evaluere kampen og på den bakgrunn initiere justering av retning/tiltak/aktiviteter Enhetsledere (fylkesledere og avdelingssjefer • Ansvar for å utarbeide plan for/konkretisere tiltak i enhetens handlingsplan som skal bidra til at kampen vinnes • Ansvar for å rapportere til driver i tråd med overordnet plan • Ansvar for å melde inn til driver vesentlige funn/viktig informasjon som grunnlag for nye vurderinger/avklaringer underveis.

6 Som bidrag til måloppnåelse i kamp 1:
Et lønnsløft for sykepleiere som gir et lønnsnivå tilpasset kompetansen Som bidrag til måloppnåelse i kamp 1: I løpet av første halvår, kartlegge minimumsnivåene for grunnlønn/avtalt lønn i de enkelte virksomhetene for relevante sykepleierkoder og ansienniteter. Dette skal inkludere ulike avtalte tillegg for funksjoner, kompetanse, ansvar m.m. Det utvikles en mal sentralt for dette. Finne fem godt betalte sykepleiere og intervjue dem om hvorfor og hvordan de har fått høyere lønn. Det skal brukes til en levende idébank på nettet. Intervjuguide utarbeides sentralt. Innholdet i minst en HTV-konferanse i 2017 skal dreie seg om lønn og lokale forhandlinger.

7 Som bidrag til måloppnåelse i kamp 2:
Politikere og arbeidsgivere skal ta konsekvensen av at det er en sammenheng mellom arbeidstidsordninger og pasientsikkerhet Som bidrag til måloppnåelse i kamp 2: Arrangere en felles konferanse/opplæring for TV og sykepleieledere om risikovurdering, pasientsikkerhet og ansattes helse. Konferansene har en dags varighet. Dette skal skje andre halvår av Koordineringsgruppa har ansvar for å tilby et opplegg som utvikles i samarbeid med ulike fagmiljøer.

8 Som bidrag til måloppnåelse i kamp 3:
Sykepleierutdanningen skal være attraktive, og med definert sluttkompetanse på bachelor og kliniske mastere Som bidrag til måloppnåelse i kamp 3: Fylkene gjennomfører en kartlegging av kvaliteten og rammebetingelsene i praksisstudiene i kommunehelsetjenesten. Denne skal undersøke: Kvalitetssikring av praksisplassene og veilederne Rammebetingelser for studenter og veiledere Det utarbeides en mal for kartleggingen i dialog med fylkene. Fylkene samler inn data i utvalgte kommuner i samarbeid med de tillitsvalgte. Kommunene velges ut i samarbeid med koordineringsgruppa.

9 Som bidrag til måloppnåelse i kamp 4:
Fortsatt forhandlingsrett i arbeidstidsspørsmål Som bidrag til måloppnåelse i kamp 4: Utfordre alle stortingskandidater og stortingsrepresentanter i fylkene i form av informasjon, debattmøter, bedriftsbesøk, etc. Materiell/argumentasjonsliste utarbeides av Forhandlingsavdelingen. Mobilisere NSFs medlemmer og søke samarbeid med andre berørte organisasjoner med sikte på å kunne aksjonere, dersom det blir nødvendig.

10 Som bidrag til måloppnåelse i kamp 5:
Befolkningen etterspør sykepleierkompetanse som svar på fremtidige utfordringer i helsetjenesten Som bidrag til måloppnåelse i kamp 5: Synliggjøre sykepleiermangel i kommunene gjennom undersøkelser i fylkene på ubesatte sykepleierstillinger sykepleierstillinger det er ansatt andre helsefagprofesjoner eller ufaglærte i planlagt og faktisk bemanning Koordineringsgruppa utarbeider verktøy for innsamling av data. Innen hvert av områdene kreft, eldreomsorg og kronikere, samle inn ett, godt, lokalt eksempel på at sykepleierkompetansen gjør en forskjell for pasientene. Dette gjøres i samarbeid med relevante pasient-/brukerorganisasjoner. Koordineringsgruppa utarbeider mal for arbeidet. Arrangere politisk debattmøte i opptakten til valgkampen til Stortingsvalget 2017 hvor sykepleiermangel og konsekvenser av det, er ett av temaene.

11 Som bidrag til måloppnåelse i kamp 6:
Bedre rammevilkår for utøvelse av god ledelse i sykepleiertjenesten Som bidrag til måloppnåelse i kamp 6: Fylkene skal arrangere en fagdag/seminar for sine ledermedlemmer i løpet av våren (før den nasjonale lederkonferansen), med fokus på rammevilkår for ledelse. Fylkene anbefales å gjøre dette regionalt. Koordineringsgruppa har ansvar for å tilby et opplegg som utvikles i samarbeid med ulike fagmiljøer.

12 Alle fylkene skal gjennomføre lokal fagpolitisk konferanse i tråd med føringene i vedtektene.


Laste ned ppt "Strategi Strategi Innsatsområdene vedtatt på landsmøtet danner målbildet for NSF i landsmøteperioden mens strategien forteller."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google