Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Mobilt røntgen i distriktene (Hybridmodellen)

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Mobilt røntgen i distriktene (Hybridmodellen)"— Utskrift av presentasjonen:

1 Mobilt røntgen i distriktene (Hybridmodellen)
Hovemålsetting Tilby likeverdige tjenester til alle pasienter i distriktet. Avlaste transporttjenester med tanke på logistikk og belastning hos både pasient og transportør. Bidra til styrket akuttberedskap

2 Stor fleksibilitet i tjenestetilbudet slik at man favner flere pasientgrupper.
Hybridmodellen innebærer at røntgentilbudet også omfatter andre pasientgrupper enn syke-/pleiehjems pasienter. Løsningen med kombinasjon av syke/pleiehjem og polikliniske røntgenpasienter er ikke etablert andre steder i Norge. Gjennom områdene IKT, logistikk og samhandling vil prosjektet bidra til forbedret helsetjeneste i distriktene.

3 Gevinst ved mobil røntgen
Det er rimelig å anta at terskelen for bestilling av diagnostiske undersøkelser er høyere for syke/pleiehjems pasienter enn for resten av befolkningen. Påkjenningen blir av og til vurdert til å være for høy, spesielt ved lange reiseavstander. Ved tilbud om syke/-pleiehjems fotografering lokalt vil denne terskel kunne senkes eller elimineres. Konsekvenser av dagens pasienttransporter med ambulanse på tvers i Namdalen gir svekket akuttberedskap. For eksempel i Ytre Namdal hvor den samlede ambulanseberedskapen utgjør 2 biler vil beredskapen svekkes betydelig når pasienter transporteres med ambulanse.

4 Med Hybridmodellen vil en del av pasientene unngå å ta fri fra jobben hele dagen men kan ta en rask tur til sitt nærliggende helsesenter. Dette anses å bli en betydelig forbedring av røntgentilbudet for befolkningen i distriktet. Dette med bakgrunn i effektivisering, arbeidsbesparelse og forenkling av tjenesten. En del syke/pleiehjems pasienter har kroniske infeksjon-tilstander som for eksempel MRSA (antibiotika resistente bakterier). Det vil være en stor fordel for resten av sykehuspasientene om «smittepasienten» ikke kommer inn til sykehuset. Tidligere undersøkelser viser at jo lengre reiseavstanden er til sykehuset jo større er innsparingspotensialet. Den økonomiske gevinsten ved overgang til mobil røntgen tilfaller de som betaler for transport, ledsager og billedtaking. Både helseforetak, kommuner og pasienter vil spare på en eventuell omlegging.


Laste ned ppt "Mobilt røntgen i distriktene (Hybridmodellen)"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google