HelART i Ulåsen barnehage

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
Advertisements

-ikke bare for zippylæreren…
-ikke bare for zippylæreren…
Vennskap Ikke gå foran meg, kanskje følger jeg deg ikke.
Klasseregler.
Håndtering av problematferd - bruk av konsekvenser
Hønefoss politistasjon
Fagdag for barne- og ungdomsarbeidere Harebakken 20. november 2013
Trygge foreldre – trygge barn
SETT I SAMMENHENG MED ATFERD
SOSIAL KOMPETANSE. BARNEHAGEN SKAL FORMIDLE VERDIER OG KULTUR, GI ROM FOR BARNS EGNE KULTURSKAPNING OG BIDRA TIL AT ALLE BARN FÅR OPPLEVE GLEDE OG MESTRING.
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
BARNS TRIVSEL - VOKSNES ANSVAR
Vår aktivitet bygger på vårt verdigrunnlag  Idrettsglede  Samhold  Samarbeid  Dugnadsvilje.
Generelle tiltak og forebygging
FRA MÅLSTYRING TIL PROFESJONELT ANSVAR
Å leve med ADHD i familien
Teknologisk påvirkning av barns oppvekst
ROLLEN SOM TILRETTELEGGER
Strilatun, Seim 5.Februar 2010
-ikke bare for zippylæreren…
"God bagasje på livets reise."
Magritt Lundestad, høgskolelektor, pedagogikk, FLU,
Relasjoner – en beskyttelsesfaktor for sårbare barn og unge
Vi har en tydelig struktur gjennom barnehagedagen
ROGNAN BARNEHAGE GRØNN GUL BLÅ RØD ROSA.
Kampen skole Vår visjon:
Skolens verdisyn Elevsyn Lærings- syn Foreldre-samarbeid
Lyshovden Oppveksttun!
Foreldremøte Jåtten skole klasse 2B
”Vi vet at vennskap er viktig for både barn og voksne”
Drop-In metoden En metode for å veilede elever til en mer positiv elevrolle Fra bekymring til forandring gjennom samtale, veiledning og oppfølging Utviklet.
Arbeidsplan for 7. Trinn Hva vi ønsker å gjøre for elevene:
Barns læring og medvirkning i det fysiske miljø
Problemløsning.
Ute hele dagen 3. mars 2016 Lek, trivsel og fellesskap i uterommet, muligheter og utfordringer Kathrine Bjørgen, høgskolelektor/stipendiat ved DMMH og.
Foreldremøte for foreldre som har 5-åringer i barnehagen
Sosial kompetanse Barn som fungerer i lek og lærer sammen med andre barn tilegner seg verdier som respekt og toleranse for ulike mennesker. Vi snakker.
Barnas læringsmiljø Foreldrenes påvirkningsmuligheter Hanne Steen og Marit Brekke Lone skole 25.april 2016 Hanne Steen1.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage – div info v /Vigdis – foreldreråd, m/ valg av foreldrerepresentanter
Felles tema i mars: Selvkontroll
Foreldremøte 7. September 2016 OPPVEKST | Søm barnehage.
TIDLIG INNSATS OG UTFORDRENDE ATFERD Boka: Kompetanseløft i bhg Pål Roland.
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
«En god barnehagehverdag» Bergheim Friluftsbarnehage Oktober, 2014.
Foreldremøte for foreldre som har 5-åringer i barnehagen
Du och jag, Alfred! «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en Alfred for noen barn?» «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en «Alfred» for.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage Tema: SOSIAL KOMPETANSE v/ Vigdis, Monica C, Sarah og Karoline Foreldreråd.
Kunsten å omgås andre Få venner Holde på venner Ha tro på seg selv Ta hensyn og vise omtanke Kunne samarbeide og løse konflikter Kunne kommunisere verbalt.
Vennskap/Sosial kompetanse Barn som fungerer i leik og lærer sammen med andre barn tilegner seg verdier som respekt og toleranse for ulike mennesker. Vi.
Velkommen til foreldremøte Brunes naturbarnehage 24.september 2015 «Trivelig og annerledes - En herlig barndom»
Foreldremøte for foreldre som har 5-åringer i barnehagen
Lekens egenverdi.
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Helsesøsterkongressen 2017
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Velkommen til Apalløkka
Sosial kompetanse og psykisk helse.
SJENANSE HOS BARN Namkang Jacobsen 05/10/18.
STANDARDER FOR OSERØD SKOLE
Foreldremøte Laksevåg barnehage « Gode voksne for barn»
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Danning og voksenrollen i barnehagen
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Sosialt årshjul HØST - rutiner og sosiale mål
Del 3 Lek og samarbeid mot mobbing
Utskrift av presentasjonen:

HelART i Ulåsen barnehage Felles verdiplattform og felles praksis Målet er: At barna får økt selvfølelse At barna opplever mestring; sosialt og faglig At barna lykkes i samspill med andre mennesker At barna opplever å mestre vanskelige situasjoner At barna føler trygghet, glede og vennskap i samspill med barn og voksne Det er de voksnes ansvar å skape et godt læringsmiljø, blant annet ved å være gode forbilder. Vi gir barna ros, støtte og oppmerksomhet.

Verdiene våre er roret vårt: Respekt – Omsorg - Raushet (R O R)

Regler i Ulåsen barnehage VI ER GODE MOT HVERANDRE Vi lytter Vi snakker vennlig til hverandre Vi venter på tur Vi tar vare på bøker og leker

Årshjul Ulåsen barnehage Måned Egenskap Ferdighet August/september Respekt Omsorg Raushet Trene på reglene våre: *Vi er gode mot hverandre. *Vi lytter. *Vi snakker vennlig til hverandre. *Vi venter på tur. *Vi tar vare på bøker og leker. + Hilse ”hei” og ”ha det” + Takke Oktober Selvtillit Å presentere seg selv November Likeverd Å dele med andre Desember Medmenneskelighet Å tilby hjelp / bry seg om Januar Ærlighet Å følge regler i sosialt samspill, lek og spill Februar Humor Å forstå spøk og tull / leke med ord Mars Samarbeid Å bli med på en aktivitet / lek April Ansvar Å motta + følge beskjed Å si/ gjøre unnskyld Mai / juni Oppsummering / repetisjon av alle egenskapene Oppsummering: Hva har vi gjort? Hva har vi lært?

Gode rutiner Gode starter Forberede barna på ulike situasjoner/aktiviteter som skal skje Gode overganger Tilrettelegge for mestring Gode avslutninger Forberede barna på det som skal skje etterpå

Prinsipp for gode beskjeder Få oppmerksomheten - Navn, øyekontakt og på barnets nivå Rolig og vennlig stemme Tydelig beskjed og få ord Si hva barnet skal gjøre Bekreftelse på at beskjeden er mottatt

Konsekvensmatrisa Hva som fører til konsekvenser.. Uakseptabel atferd Ødelegger leken eller leker for hverandre, eller andres ting Ødelegger bøker Slår hverandre Sparking, biting, lugging Ord og handling som sårer Mobbing (Egen plan mot mobbing) RORet vårt: Respekt – omsorg – raushet Reglene våre VI ER GODE MOT HVERANDRE Vi lytter Vi snakker vennlig til hverandre Vi venter på tur Vi tar vare på bøker og leker

Svært alvorlig regelbrudd Konsekvensmatrisa Mindre alvorlig regelbrudd Alvorlig regelbrudd Svært alvorlig regelbrudd Negativ atferd Enkeltstående handlinger. Gjentatte ganger, begynner å bli et mønster. Stadige gjentakelser, har blitt et mønster. (Ikke ta med deg gårsdagen i møtet med barnet, la barnet få nye sjanser.) Konsekvenser Påminnelse om regel / ønsket atferd. Voksen tilstedeværelse. Påminnelse og samtale med barnet. Tas bort fra situasjonen på en rolig måte. Begrenset aktivitet, lukkede valg. Pedagogisk leder involverer foreldrene. Tas bort fra situasjonen over tid. Leke i et begrenset område som den voksne bestemmer, den voksne bestemmer aktivitet. Involvere foreldrene. Involvere andre samarbeidsinstanser.

Prinsipp for møte med regelbrudd Rolig stemme Gå bort til barnet og ned på barnets nivå Skjerme barnet fra de andre Aksept for at det kan være vanskelig (anerkjenn barnet), men likevel ikke akseptere handlingen

HelART i praksis i Ulåsen barnehage Reglene våre henger synlig framme. HelART er tema på foreldremøte HelART er tema i foreldresamtaler Arbeidsplanene beskriver egenskaper og ferdigheter Informasjon på hjemmesiden vår Det skal synes i hverdagen at vi jobber likt på hele huset Det vi har skrevet må harmonere med det vi gjør i praksis, vises i våre holdninger og vår væremåte Være gode rollemodeller